Vatozlar İçin Ev Yapımı Yem Tarifim
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2016 08:53
Karides , spirulina ve sarımsaktan oluşuyor yemim. Birde elimde olan tablet yemlerden biraz karıştırdım. Rondoda çektim ve dondurdum. Miktar olarak göz kararı yaptım ama tahminen 250 gr karides 100 gr spirulina 3 diş sarımsak vardır. Yemde dağılma olmuyor. Balıklarda çok seviyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2016 09:30
Konuyu keyifle okudum ellerinize saglık cok yakinda vatozlarima ve yavrularina bende deneyecegim. Agar agar diye bahsettiginiz malzeme laboratuarlarda kullanilan bir besi yeridir. Bogaz kulturu vb. tahlillerde bakterilerin uremesi icin kullanilan bir cesit dogal maddedir. Suan pek aklimda yok icerigi sanirim bitkisel olmasi lazim. Roz halinde satilir sulandirip bekletince jelatin kivamina gelir. yeme eklemek cok mantikli ama icerigine ve nerden bulunacagini arastirmak lazim. (Telefonan yazdigim icin turkce karakter sikintim var kusura bakmayin)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2016 17:32
[QUOTE=alp87]Verilen tarif kırmızı yanaklı su kaplumbağasına olur mu?
[/QUOTE]
Alp bey tarifi Ben Sadece vatozlara uyguladım kaplumbağaya olur mu bilmem denemek lazım 😁
[/QUOTE]
Alp bey tarifi Ben Sadece vatozlara uyguladım kaplumbağaya olur mu bilmem denemek lazım 😁
Beğenenler: [T]178542,anestod[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2016 00:04
Tarife uygun şekilde yapmaya çalışıyorum bu ara
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2017 22:59
Bu karışımda kullanılan jelatin yerine agar agar isimli yosundan elde edilen jelleştiriciyi kullansak nasıl olur?
Hem bitkisel bir ürün, bitkisel beslenen balıklarımıza daha faydalı olur, hem de konuda bahsi geçen jelatin ile ilgili kuşkuları ortadan kaldırmış oluruz?
Hem bitkisel bir ürün, bitkisel beslenen balıklarımıza daha faydalı olur, hem de konuda bahsi geçen jelatin ile ilgili kuşkuları ortadan kaldırmış oluruz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2017 02:34
Daha bu gün vatozlarım için yaptım.Daha önceleri agar agar ve sığır jelatinini internetten temin etmiştim.ikisi ile de yem yaptım,agar agar daha bağlayıcı diyebilirim yarım kilo yeme 1 tatlı kaşığı yetiyor... fazla fazla koyarsanız yem suda dahi çözülmüyor tecrübe ile sabittir,
Beğenenler: [T]138179,serfer1915[/T]
Teşekkür Edenler: [T]186507,mperk[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2017 16:59
[QUOTE=Akvaristanbul34]Bu karışımda kullanılan jelatin yerine agar agar isimli yosundan elde edilen jelleştiriciyi kullansak nasıl olur?
Hem bitkisel bir ürün, bitkisel beslenen balıklarımıza daha faydalı olur, hem de konuda bahsi geçen jelatin ile ilgili kuşkuları ortadan kaldırmış oluruz?[/QUOTE]
Elinizde varsa agar agarı kullanabilirsiniz.
Hem bitkisel bir ürün, bitkisel beslenen balıklarımıza daha faydalı olur, hem de konuda bahsi geçen jelatin ile ilgili kuşkuları ortadan kaldırmış oluruz?[/QUOTE]
Elinizde varsa agar agarı kullanabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2018 16:57
Arkadaşlar selamün aleyküm
İnşallah yapmış olduğum tarifi uzun zamandır yapmamıştım
55 tane 4-5.5 cm arası tül
2 çift süper red ile yola yine çıktık
Allah hayırlı etsin inşallah
Ben yemi dolaptan çıkardıktan sonra az çözdürüyorum öyle veriyordum
İnşallah yapmış olduğum tarifi uzun zamandır yapmamıştım
55 tane 4-5.5 cm arası tül
2 çift süper red ile yola yine çıktık
Allah hayırlı etsin inşallah
Ben yemi dolaptan çıkardıktan sonra az çözdürüyorum öyle veriyordum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2018 13:10
Ertan kardeşim teşekkür ederim konunun yenilenmesi için.
Bakalım bu sefer iki ayrı tanka aynı boyda balık koyup birine bu mamadan vericem diğerine normal klasik yemleme yapıcam.Yaklaşık 4-5 ay sonucunda ortaya çıkan gözlemimi Allah nasıp ederse inşallah tekrar buradan yayınlamak nasip olur.
Bu sefer protein desteği için karides değil dana yüreği kullanacağım.
Esenlikler dilerim.[EDIT]serfer1915,2018-05-29 13:11:23[/EDIT]
Bakalım bu sefer iki ayrı tanka aynı boyda balık koyup birine bu mamadan vericem diğerine normal klasik yemleme yapıcam.Yaklaşık 4-5 ay sonucunda ortaya çıkan gözlemimi Allah nasıp ederse inşallah tekrar buradan yayınlamak nasip olur.
Bu sefer protein desteği için karides değil dana yüreği kullanacağım.
Esenlikler dilerim.[EDIT]serfer1915,2018-05-29 13:11:23[/EDIT]
Beğenenler: [T]136145,dark blue[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2018 01:47
Yıllar sonra dayanamayıp yeniden giriştik bu işlere, bildiğim tarifleri unutmuşken ilk sayfadaki tarif çok hoşuma gitti, havuç kullanmadım, nedense suya fazla salınım yaptığı kalmış aklımda, geri kalanı birebir uyguladım, şu an dondurucuda, bakalım vatozcuklarım beğenecek mi :)
Çok kolay bir tarifmiş, spirulina bulmak eskiden daha zordu, bitkisel jelatin bulamazdım, her aradığımı yarım saatte temin ettim, yem fiyatları da 5 kat artmış 2014 yılından beri [:O] , iyi oldu evyap yem, hem daha sağlıklı. Yaz olsaydı kurutup granül hale getirirdim, fırına atsam yemin besleyiciliği gider mi acaba?
Teşekkür ederim bu arada tarifi veren arkadaşa.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123098/161220180141571.jpg[/IMG]
Çok kolay bir tarifmiş, spirulina bulmak eskiden daha zordu, bitkisel jelatin bulamazdım, her aradığımı yarım saatte temin ettim, yem fiyatları da 5 kat artmış 2014 yılından beri [:O] , iyi oldu evyap yem, hem daha sağlıklı. Yaz olsaydı kurutup granül hale getirirdim, fırına atsam yemin besleyiciliği gider mi acaba?
Teşekkür ederim bu arada tarifi veren arkadaşa.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123098/161220180141571.jpg[/IMG]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2018 03:23
Merhaba arkadaşlar. Yemlerinizi fırında da pişirebilirsiniz. 5 de 1 kısmı yok oluyor ama gerçekten güzel bi pul yem oluyo. Neyse nasıl yapıldığını söyleyeyim fırın tepsisine yanmaz kağıdı seriyoruz üzerine yaptığımız hamuru koyuyoruz onun üzerine yine yanmaz kağıt koyup ince bi tabaka olacak şekşlde elimizle veya oklava da olur şekşl veriylruz. önceden ısıtılmış olan fırına 100 derece de 15dk da pul yem oluyor siz yine de 10 dk dan sonra kontrol etmeye başlayın 17 18 dk da alıyorum 1 2 dk soğumasını bekledikten sonra yağlı kağıdı alırken pul yem pıtır pıtır dökülüyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir