Vatozlar ve çöpçüler japonlarla yaşarlarmı?
Bugün 2 tane vatoz (5-6cm) ile, 3 tane çöpçü balığı aldım. 40lt.lik akvaryumumda 5tane japon, 2 tane teleskop ve 2 tanede isimlerini bilmediğim kuyrukları yarım ay şeklinde siyah ve ince uzun balıklardan var. 1.Bunların beraberce uyumlu bir şekilde yaşam sağlarlamı acaba? 2.Bende tetra pond marka yem ve pets family türü yuvarlak küçücük kahverengi yemlerden var bu yemler bu balıklar için idealmi? 3.Akvaryumda iç filtre var süngerli. Ben bunu kaç günde bir temizliyeceğim ve bunu şebeke suyuylamı temizleyeceğim? 4.Deep marka klor çözücü sıvı bir ilaç var, bu ilaç kloru çözermi? 5.Ph düşürücüler varmı? 6.Dip çekimi yapmalımıyım yapsam bile kaç günde bir yapmalıyım? 7. Hangi tür yemler daha iyi olur. İlgilenen arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. SAygılar iyi çalışmalar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Çöpçü ve vatozlar japonlarla beslenir.Fakat balıklar büyüdükçe akvaryum hacminiz yeterli gelmeyecektir.Pets Family'nin ürünleri hakkında pek de iyi şeyler söylenmez.İç filtreniz 1 haftada bir temizlenmeli.Ve akvaryum suyuyla temizlemeniz daha uygun olacaktır.Klor giderici yerine suyu ağzı açık bir şekilde en az 1 gün bekletmeniz daha yararlı olacaktır.Ph düşürücüler var fakat kullanmanıza bence gerek yoktur.Daha çok ph konusunda hassas balıklarda tercih edilir.Dip çekimlerinizi 2 haftada bir %20 oranında yapabilirsiniz.Protein ve bitkisel ağırlıklı yemler kullanabilirsiniz.Kolay gelsin...