Vatozum Neden Ölmüştür?
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2009 02:23
Selamlar.80 lt cichlid akvaryumda 3D 1E cüce vatoz, 10 tane de yavru mücevher cichlid var.3D(6cm 6cm 10 cm) üstüne aralarına en küçük (4-5cm)olan erkek vatozu sonradan ekledim mücevherlerle birlikte.Herşey normal gidiyordu taa ki erkek vatozum ölene kadar .Balık ters yatıyordu yemişler bir tek kabuğunu bırakmışlar.Hemen akvaryumdan uzaklaştırdım.Şimdi iki sorum var;
Birincisi forumdan takip ettiğim kadarıyla her 10 kişiden 2 si 3 ü vatozlarla mücevherler uyumlu değillerdir diyordu.Sizce suç müvehlerlerimde midir?(Yemlemelerini büyük titizlikle yapıyorum)
Diğer ikincisi ise vatozların tuza karşı hassas olduklarını okumuştum.Akvaryuma 3 hafta önce tuz ilavesi yapmıştım ve 1 vatoz ölene kadar hiç bir huzursuzluk gözükmüyordu.Acaba vatozum zayıf kaldı ve yem olmaktan kaçamadı mı?(Kaya tuzu 23 lt ye 3 çay kaşığı oranı attım)
Her hafta dip çekimi ve %30 su değişimi ve tuz ilavesi yapmaktayım.İç filtre kullanıyorum ve 26C de sıcaklık ayarı.
Sizce arkadaşlar sorun nerde bu tahminlerimden biri mi yoksa başka bir sebepten dolayı mıdır evetse hangi sebeptendir profesyonel akvaristler yorumlarınızı bekliyorum ve bir daha balıklarıma ölüm yaşatmak istemiyorum.Herkese sağlıklı balıklar dileğiyle!
Birincisi forumdan takip ettiğim kadarıyla her 10 kişiden 2 si 3 ü vatozlarla mücevherler uyumlu değillerdir diyordu.Sizce suç müvehlerlerimde midir?(Yemlemelerini büyük titizlikle yapıyorum)
Diğer ikincisi ise vatozların tuza karşı hassas olduklarını okumuştum.Akvaryuma 3 hafta önce tuz ilavesi yapmıştım ve 1 vatoz ölene kadar hiç bir huzursuzluk gözükmüyordu.Acaba vatozum zayıf kaldı ve yem olmaktan kaçamadı mı?(Kaya tuzu 23 lt ye 3 çay kaşığı oranı attım)
Her hafta dip çekimi ve %30 su değişimi ve tuz ilavesi yapmaktayım.İç filtre kullanıyorum ve 26C de sıcaklık ayarı.
Sizce arkadaşlar sorun nerde bu tahminlerimden biri mi yoksa başka bir sebepten dolayı mıdır evetse hangi sebeptendir profesyonel akvaristler yorumlarınızı bekliyorum ve bir daha balıklarıma ölüm yaşatmak istemiyorum.Herkese sağlıklı balıklar dileğiyle!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2009 03:09
[QUOTE=SkeP]
Her hafta dip çekimi ve %30 su değişimi ve tuz ilavesi yapmaktayım. [/QUOTE]
Her hafta dip çekimi ve %30 su değişimi ve tuz ilavesi yapmaktayım. [/QUOTE]
Vatoz ve çöpçü olan akvaryumlarda tuz kullanılmaz.Nedeni muhtemelen budur..
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2009 03:13
Vatozlar gerçekten çok dayanıklı türlerdir......
1.si Cüce vatozların durumu birazdaha farklı tabiki fakat beslenmeyle ilgili aşırı protein takviyeli yemlerle beslediyseniz sindirim sistemi çökmüş ve balık ölmüş olabilir.....
2.si sonradan eklenen balıklarda gerek eklandikleri akvaryuma adaptasyonda gerekse diğer balıklara uyum sürecinde yaşanan sitresten dolayı bağışıklık sisteminde bozulmalar yaşanabilir bundan dolayı da balığınız ölmüş olabilir....
3.sü balığı aldığınızda zaten hastalıklı bir balık almış olabilirsiniz aldığınızda vucut formu hAREketkeri sağlıklımıydı? Büyük ihtimalle zaten hasta bir balık almış olabilirsiniz zaten vatozlarda vucut yapısı itibariyle bunu anlamak zordur.....
4.sü yavru çikletlerin vatozun ölüyle ilgisi olamas fakat ölü balığı didiklermeleri gayet normaldir zaten sağlam bir vatoza dokunmanın hiçbir mantığı yoktur çünkü kabuğu gayet sert ve rahatsız edicidir......
sağlıklı akvaryumallar dilerim balıklar doğar yaşar ve ölürler aynen bizim gibi siz elinizden geleni yapın yeter.........
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2009 05:16
Öncelikle konuyla ilgili cevaplar için saolun.
[QUOTE=Yunus Emre]
Sanırım haklısınız.Bu kadar hassas olduklarını tahmin etmiyordum.
[QUOTE=betta13]Vatozlar gerçekten çok dayanıklı türlerdir......
Açıkçası yem olarak salata vs besliyorum belki mücevherlerin pul yem artıklarından fazla yemiş olabili.Adaptasyon konusunda birşey diyemeyeceğim.Sürü halinde geziyorlardı vatozlarla.Sağlıklı görünüyordu.Birden bire ölü görünce ne oldu anlamadım.Hastalık konusu olabilir onu hiç düşünmedim.Doğanın kanunu birşey yapamayız.Onların mutluluğunu görmek yetiyor izlerken.
[QUOTE=Yunus Emre]
Vatoz ve çöpçü olan akvaryumlarda tuz kullanılmaz.Nedeni muhtemelen budur..
[/QUOTE]Sanırım haklısınız.Bu kadar hassas olduklarını tahmin etmiyordum.
[QUOTE=betta13]Vatozlar gerçekten çok dayanıklı türlerdir......
1.si Cüce vatozların durumu birazdaha farklı tabiki fakat beslenmeyle ilgili aşırı protein takviyeli yemlerle beslediyseniz sindirim sistemi çökmüş ve balık ölmüş olabilir.....
2.si sonradan eklenen balıklarda gerek eklandikleri akvaryuma adaptasyonda gerekse diğer balıklara uyum sürecinde yaşanan sitresten dolayı bağışıklık sisteminde bozulmalar yaşanabilir bundan dolayı da balığınız ölmüş olabilir....
3.sü balığı aldığınızda zaten hastalıklı bir balık almış olabilirsiniz aldığınızda vucut formu hAREketkeri sağlıklımıydı? Büyük ihtimalle zaten hasta bir balık almış olabilirsiniz zaten vatozlarda vucut yapısı itibariyle bunu anlamak zordur.....
4.sü yavru çikletlerin vatozun ölüyle ilgisi olamas fakat ölü balığı didiklermeleri gayet normaldir zaten sağlam bir vatoza dokunmanın hiçbir mantığı yoktur çünkü kabuğu gayet sert ve rahatsız edicidir......
sağlıklı akvaryumallar dilerim balıklar doğar yaşar ve ölürler aynen bizim gibi siz elinizden geleni yapın yeter.........
[/QUOTE]Açıkçası yem olarak salata vs besliyorum belki mücevherlerin pul yem artıklarından fazla yemiş olabili.Adaptasyon konusunda birşey diyemeyeceğim.Sürü halinde geziyorlardı vatozlarla.Sağlıklı görünüyordu.Birden bire ölü görünce ne oldu anlamadım.Hastalık konusu olabilir onu hiç düşünmedim.Doğanın kanunu birşey yapamayız.Onların mutluluğunu görmek yetiyor izlerken.