Vatozun türü ne?
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2008 18:51
Arkadaşlar 1 hafta önce akvaryumcunun bana dediğine göre ''ancistrini'' diye 2 adet vatoz aldım. Fakat kafamda hala soru işaretleri var. Bu vatozun hangi tür olduğu hakkında?
LepMol 2008-03-17 19:03:22
Bence ''ancistrus claro'' akvaryumcu yanlış bilgi vermiş olabilir.
Ama ancistrus claro'nun 13 cm ye kadar uzadığını bilmiyordum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2008 20:12
Balığınız Ancistrus claro tipinde . Fakat Ancistrus claro bir cüce vatoz sizinki ne tür bilemiyorum.Zaten cüce vatoz olduğu için 7 cm e kadar büyür , sizinki 2 katı neredeyse
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2008 16:17
Aynı balıktan 3 sene besledim.Bunun türünü bende çok merak ediyorum araştırdım ancak bulamadım.Klasik bütün akvaryumcularda vardır bu vatozlardan :) Çok sağlam güçlü balıklar.
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2008 22:10
Ancistrini tribusu (kabile) altında bir sürü cins ve bu cinslere bağlı bir sürü tür var. Benim bildiğim kadarı ile bu balık bildiğimiz vatozdur. Hypostomus plecostomus yani. Ancak akvaryumcuya biraz olsun inanmak durumunda isek Hypostomus cinsine bağlı türler Ancistrini tribusu altında bulunmadığından balığımız Hypostomus plecostomus değildir diyebiliriz. Bu tribus altında bulunan ve bizim akvaryumcularımızda görülebilme olasılığı olan balıklar, Ancistrus, Baryancistrus, Hypancistrus, Panaque ve Peckoltia cinslerinden olabilir diye tahmin ediyorum. Araştırmaları bu cinsler üzerinde yoğunlaştırmanız sonuca ulaşmak açısından daha sağlıklı olur.
Ancistrus claro'nun resimlerini inceledim. Balığın Ancistrus claro olma olasılığı çok zayıf. Şahsi fikrim Hypostomus plecostomus olduğu yönündedir. Kolay gelsin.
Ancistrus claro'nun resimlerini inceledim. Balığın Ancistrus claro olma olasılığı çok zayıf. Şahsi fikrim Hypostomus plecostomus olduğu yönündedir. Kolay gelsin.
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2008 19:48
Arkadaşlar bendede var bunun cinsinden.Denildiği gibi süper dayanıklı.Su değişimleri,elden kayıp yere düşmeler( malesef)Fanus gibi rezilliklere bile katlanıyor. :( Biliyorum :)
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 23:12