Ve en sonunda Moba...
Hayırlısı olsun:D
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar çok teşekkürler.
02,10,2010 tarihi ile bir dişi yumurta aldı mesajı yazdığım bu dakikalarda yumurtlar ağzında halen ve herhangi aksi bir durum yok.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Calvuslar biraz daha büyüsünler eleme yapacağım.Ondan sonra biraz daha leleupi alacağım.Sonrasında herzaman aradığım Leptosoma kolonisi kalıyor.
Yine sınırların dışına çıkıp karma Tanganyika yaptım.Bugün 1e-4d 5,5-7,5cm boylarında Tropheus Kasakalawe yide ekledim akvaryuma.Tek eksiğim Leptosoma kaldı.Onuda bulursam tam anlamıyla keyifini çıkaracağım.
Aslına bakarsanız bu Karma Tanganyika düşüncesinin kafamda oluşmasının sebebi artık herkesin tek tür balığa endekslenmesi ve karma akvaryumla artık neredeyse karşılaşamamamız.Bu hobiye başladığım zamanlarda karma tankla o kadar çok karşılaşıyordum ki imreniyordum.Daha sonradan balıklar hakkında bilgilendikçe nedense herkes ağzı birliği yapmışçasına o balık onunla yaşamaz,yok o düzen ona olmaz,kayası kumu farklı yemi farklı suyu farklı söylemlerini okudum durdum.Akvaryumumda hiçbir zaman tek tür balık bakmadım.Devamlı olarak birbirlerine uyumlu türleri birlikte besledim.Şimdi daha geniş kapsamlı olarak tamamen hobi olarak bu girişimi yaptım.Çok eleştiri alıyorum yavru alamazsın,madem moba aldın neden yavrusunu almaya odaklanmıyorsun,tropheusla diğer türler aynı tankta olmaz gibi.Yinede yaptım oldu düşüncesiyle bu hobinin tadını çıkarıyorum.Tek bir türü izlemektense akvaryumumun karşısına geçip ışıkları kapatıp kahvemi yanıma alıp aynı gölün bu farklı türlerini bir arada izlemenin keyfi bambaşka.
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xf53w3_karma-tanganyika_animals[/VID]
Bugün Moba dişilerinden bir tanesi tüp çıkarmış.Paylaşmak istedim.İnşallah bu dişi başarılı olur.