Xenotilapia red princess yavru K. Gold bızdıklar L144 video sy.6'da
Akvaryum Kapasitesi (litre): Akvaryum 130*60*60=468 lt + Sump 90*45*45=182 lt +Sumptan bağımsız yavru ve/veya karantina tankı 30*45*45=60 lt toplam: 710 litre.
Canlılar: 4 erkek 14 dişi Xenotilapia nigrolabiata red princess, 6 adet Cyprichromis microlepidotus kiriza black.
Bitkiler: Cryptocoryne crispatula, Cryptocoryne Aponogetifolia ve Vallisneria americana gigantae.
Aydınlatma: 1x Sylvanıa Aquastar (T5), 1x Sylvanıa Coralstar (T5) ve 2x Sylvanıa Groluks (T5) 54 Watt. (Çok fazla ışığı sevmediklerinden dolayı şuan için sadece 1 adet Groluks yanıyor.)
Kullanılan Yemler: Dainichi Cichlid Color Fx Baby Sinking ve color supreme, Tropical Sipiriluna Super Forte Flakes, Osi Sipirulina flakes, New Life Spectrum Optimum Fresh H2O Flakes ve NLS Thera A, Tetra Vegatable ve Discus, JBL Gala, Cyclop-Eeze ve haftada bir artemia.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Seachem Prime, Apı Melafix ve Vita chem Fresh Formula.
Su değerleri: PH: 9,0
Bu nadide türe olan hayranlığım internetten tanganyika gölü canlılarının videolarına bakarken dikkatimi çekmesiyle başladı. Özellikle bu türün erkeklerinin dişilere kur yaparken üst yüzgeçlerindeki renk armonisi, farklı ağız yapılarının oluşu (dudaklarında sanki mor renkte ruj var), gözlerinin iriliği, yüzme şekillerindeki masumiyet ve narin bir yapıya sahip olmaları beni bu tür hakkında arayışa sürükledi. Sonrasında bu türü daha önce ülkemizde beslemeye çalışan kişilerle görüşmeye başladım. Görüşmelerim sırasında malesefki çokta olumlu izlenimler edinemedim. Bu balığı daha önce ülkemize getiren ve beslemek isteyen arkadaşlar balığı ya taşıma esnasında kaybettiklerini ya da tanka koyduktan sonra herşey güzel giderken anlamsız bir şekilde birden bire hızlı nefes alıp, sonrasında öldüklerini söylediler.Bu tecrübeleri yaşayan arkadaşlarımın düşünceleri beni olumsuz yönde etkilesede, bu balıkları almam konusundaki kararlılığım onları bana ulaşmalarını kaçınılmaz kıldı ve ennihayetinde bu güzel ve nadir türü, aşağıda anlatabildiğim kadarıyla uzun bir arayış ve yolculuktan sonra kayıpsız olarak tankıma eklemeyi başarabildim.
Buradan bu nadir türü bana kazandıran Sn. Ali AKGÜN, Sn. Arslan KÜLÜNK ve Sn. Salih KARAKUŞ’a sonsuz sevgi ve saygılarımı sunar, kendilerine bir kez daha teşekkürlerimi iletmek isterim. Hayalimdeki kum kelebeği diyebileceğim Xenotilapia nigrolabiata red princesslerim ilk ikisini ve 6 adet Cyprichromis microlepidotus kiriza black’i Sn. Ali AKGÜN’den, 10 adedini Sn. Arslan KÜLÜNK’ten ve 6 adedini de Sn. Salih KARAKUŞTAN temin etmiş bulunmaktayım. İlk olarak edindiğim 2 adet Xenoları Kriza Gold tankımda besliyordum. Kriza goldlarımın çoğalması beni evde Xenoların karakteristik özelliklerini daha net ortaya koyabilecekleri, kendilerini rahat hissedecekleri ve doğal hareketlerini görebileceğim bir tank kurmaya itti ve nihayetinde tankımı birkaç aksilik yaşanmasına rağmen başarıyla kurabildim. Tankın kurulum aşaması tamamlanıp, sudaki biyolojik döngü sağlandıktan sonra suyun hazır olmasıyla birlikte daha önce edindiğim 6 adet Cyprichromis microlepidotus kiriza black ile 2 adet Xenotilapia nigrolabiata red princesslerimi, daha sonra da İzmir’e Sn. Arslan KÜLÜNK’e misafir olup, kendisinden aldığım 10 adet xenoyu tanka ekledim. Kendisi bu balığı uzun yıllardır beslemiş biri olarak tankında damızlıkları ve onların iki ayrı boy olan yavruları mevcut idi. (Damızlıkları 5 dişi 1 erkekten oluşmakla birlikte kendisinin bire bir söylediği “Bu türü çok sayıda almama rağmen sadece 6 adedini adapte edip, yaşatabildim ve öldürdüğüm balıklarların parasıyla bir araba satın alabilirdim.’’) Benim tercihim ülkemiz sularında doğan ve tankta en çok beğendiğim orta boy artık damızlık altı diyebileceğimiz boya ulaşmış ve sayısı 10 adet olan Princesslar oldu. Son olarakta Sn. Salih KARAKUŞ’tan 5 dişi 1 erkek olmak üzere 6 adet princess temin edip amaçladığım gibi 18 adetlik güzel bir koloni kurdum. Bu sayı ve formdaki balıkları tek kişiden temin etmememdeki başlıca sebepler bu balığı uzun zamandır arıyor olmam, çok kolay bulamamam ve en önemlisi de farklı kanları bir araya getirip kardeşlerin birbirleriyle çiftleşmesini bir nebzede olsa minimuma indirgemektir. Birazda kumun pensesleri hakkında bilgim dahilinde birşeyler açıklamaya çalışayım.
Xenotilapia nigrolabiata red princess Tanganyika gölü zambiya sahil şeridi boyunca uzanan kıyılarda, 45-60 metre derinliklerin çamurlu kumluk alanlarında yaşar. Doğada genellikle çamurlu kumda bulunan micro organizmalarla beslenmektedirler.
İnternet ortamında bu tür hakkındaki araştırmalarımda gözlemlediğim, çok az ve sınırlı sayıda bilgi olması sebebiyle, balığın davranışlarını ve karakteristik özelliklerini başlarına birşey gelmediği sürece siz sevgili dostlara belirli aralıklarla aktarmaya çalışacağım.
Kendimde beslememe rağmen şuanda tanıtımlarda çok fazla Tropheus türü mevcutken Tanganyika gölünün Tropheusun dışında da çok fazla güzel ve özel türe ev sahipliği yaptığını buradan birkez daha hatırlatmak isterim. Bende bunlardan biri olan kum kelebeklerinin bir üyesini siz sevgili dostlarımın beğenisine sunmak ve heyecanımı paylaşmak istedim. Benim olumlu veya olumsuz yorumlara saygım sonsuzdur. Ben gönlümden geçen balıkların bir kaçına çok şükür sahip olabildim. Allah İnşallah hangi tür olursa olsun herkesin gönlündeki balığı beslemeyi nasip etsin dedikten sonra birazda resim ve videolarda balıklar sahne alsınlar.
Herkese sevgiler, Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tank sade ve harika Fırat abi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Beğenenler: [T]234744,Trophouse16[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sağlıklı hobiler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir