Yapım Aşamaları
Bir süredir siteyi ve forumları izlemekteyim. Kendime yaptığım büyük ve arkadaşımın istediği küçük akvaryumun yapım aşamalarını bir fikir oluşturma adına göndermek istedim. Büyük akvaryum (180X65X65), küçük (140X60X45)'dır. Farkedeceğiniz üzere ben önce yan tarafı yapıştırıyorum ve iyice kurumasını bekliyorum. Bundan sonra diğerleri 1 saat kadar süre içinde hemen oluyor. Ancak farklı olarak ön ve arka camlar yanlara değil, yanları ön camlara yapıştırıyorum. Bu camın taşımasını arttırıyor ve her halükarda görülecek yan camın kenarının yanında silikonun görüntüsünü saklıyor(Camcımın tiyosu). Ayrıca silikonlamadan önce taşmaları önlemek için elektirik bantı yapıştırıyorum ve silikonu attıktan sonra kurumadan bantı çıkarıyorum. Kuruduktan sonra falçatayla kesip almak zorundasınız zor olur. Böylece temiz bir görüntü elde ediyoruz.
Tamamen bitince büyük için bir toplu maliyet siteye yazabilirim. Onun dışında küçük akvaryum 8 mm, silikon ve cam 160 milyona maloldu.
Saygılarımla Ersin Turan.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İlk kez bu siteye yazı yazdığımı düşünürseniz. Tecrübesizlik diyelim...
Tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Tebrikler güzel bir çalışma olmuş.
Akvaryumun altına acilen strafor koyman lazım. Silikon kurumadan bantları sökmen çok iyi. Bence silikon kuruduktan sonra köşelere ince çekin ve elinizle çekmeden öyle kalsın. Yeni akvaryum yaptırdım imalat yapan büyük bir firma öyle yapıyordu.
Böyle büyük bir çalışma için tebrikler.Ama fotoğraflarda gördüğüm kadarı ile 90 derece olması için gönye kullanmıyorsunuz.Bu büyüklükte yapılan tanklar için gönyenin önemli olduğunu düşünüyorum..
Büyük yan camlar kısa camların üzerine mi oturuyor? En son kısa kenarı yapıştırmışsınız.