Yaşadıklarım
Arkadaşlar merhaba, ben bundan 3 hafta önce yeşil kutuda olan çin malı otomatik yemleme makinasından alıp, akvaryuma monte ettikten sonra 3 haftalık tatile çıktım.Çıkmadan önce dip çekimi yaparak suyun bir kısmını yeniledim, iç filitreyi biraz daha akvaryumun içine çektim (su buharlaşıp, kafa kısmı dışarda kalmasın yangın falan çıkmasın diye) buraya kadar her şey normal akvaryumda 2 japon 1 pengasus ve 1 de cüce vatoz var bundan sonrasına ise insanın inanası gelmesede kesinlikle doğrudur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar merhaba, ben bundan 3 hafta önce yeşil kutuda olan çin malı otomatik yemleme makinasından alıp, akvaryuma monte ettikten sonra 3 haftalık tatile çıktım.Çıkmadan önce dip çekimi yaparak suyun bir kısmını yeniledim, iç filitreyi biraz daha akvaryumun içine çektim (su buharlaşıp, kafa kısmı dışarda kalmasın yangın falan çıkmasın diye) buraya kadar her şey normal akvaryumda 2 japon 1 pengasus ve 1 de cüce vatoz var bundan sonrasına ise insanın inanası gelmesede kesinlikle doğrudur.
Bir arkadaşımın tropik akvaryumu vardı.Tüm balıkları enfeksiyondan öldü bir tek lepistesi kaldı.Arkadaş tatile gidince diğer arkadaşlar akvaryuma bakmışlar balık yok.Fişini çekmişler.3 ay sonra arkadaşım tatilden gelince 23 tane lepistes ve bolca yosunla karşılaşmış.3 ay motor yok, havalandırma yok, yem yok.Bir de üstüne üstelik 22 tane de yavru olmuş, büyümüş.Oturmuş bir akvaryumda güneş ve yeterli bitki varsa veya yosun varsa bazı türler için yeterli oluyor.Balık sayısı çok önemli.Zaten havadaki oksijen su ile difüzyon halinde motor ve hava motorunun amacı bu difüzyonu hızlandırmak ve artırmak.Benim şuanda canlı doğuran akvaryumumda ulaşmaya çalıştığım bişey bu.Çok fazla bitki bir miktar yosun ve plakton.Buna ulaşırsam motorlardan ve gürültülerinden kurtulurum.Ve doğal ortama ulaşmış olurum.Bence...