Yatak odasında akvaryum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=Altuğ Ayhan]Selim bey kokuyuda unutmayın.[/QUOTE]
Sizin akvaryumunuz biyolojik döngüsü asla oturmadığı ve asla akvaryumunuzdan deniz kokusunu duymadığınız için böyle söylüyor olmalısınız. Zira benim akvaryumum 1 sene sonunda bir aydır tam bir deniz gibi kokuyor.
Uyurken dış motorun ve hava motorunun yaratacağı gürültüyüde hesaba katmak gerekir bence.Duvar saatlerinin tik tak'ından bile rahatsız olan biri iseniz bence yatak odanıza koymayın.
Saygılar sevgiler...
[QUOTE=BIYIKLI]Düzenli dip çekimi (haftada en az bir kez), filtre bakımı yapılan bakımlı akvaryumlar mis gibi kokar. Akvaryumlarım her zaman zamanımı geçirdiğim, yattığım oda da olmuştur. Şu anda yeni aldığım 1 mt.lik tankım ile 12 m2 lik odamda gayet mutluyum yalnız odanızı sık sık havalandırmanızı tavsiye ederim. [/QUOTE]
+1
Su dengesi oturmuş, sağlıklı bir akvaryumda tıpkı yağmurdan ıslanan topraktan çıkan koku gibi enfes bir koku vardır.. Hatta bu koku filtrenin süngerlerine öylesine sirayet eder ki, filtre temizlerken mütemadiyen o kokuyu derin derin içime teneffüs etmekten kendimi alıkoyamam..
Arkadaşlar,neredeyse ben akvaryum suyunu içerim diyeceksiniz. Şaka bir yana benim de akvaryumum kötü kokmuyor,akşamları eve geldiğimde yemleme yaparken illaki suyu koklarım,hem kontrol amaçlı hemde kokusu hoşuma gittiği için.Bu da akvaryum sevdalısı olmamızdan kaynaklanıyor heralde.
Ayrıca akvaryumun yatak odasında bulunmasının bence zararı değil yararı vardır.Kalorifer yada elektrikli ısıtıcılar kullanılan evlerde,havanın kurumasını engeller.
Saygılar..