Yavru alamıyorum:calvus ve lepto. (RESİM EKLENDİ)
Tekrar merhaba eğer ki su şartlarınızın balıklarınız için uygun olduğunu düşünüyorsanız veya öyleyse Volkan arkadışıma katılıyorum balıklarınızı değiştirin. Ancak suyunuz elverişli değil ise uygun şartları oluşturmaya yavaş yavaş başlayın suda ani oynamalardan kaçının suyun sıcaklığını artırmak gibi bir hata yapmayın derim 4 damızlık calvusu mu kaybettim bu yüzden suyunuzun ilk olarak ph ını yükseltmenizi öneririm uygun olan mıdır bilemiyorum ama ben 7.8 civarında başarılı oldum. Suyunuzun sıcaklığının sabit olması için öncelikle kaliteli bir ısıtıcı edinin ve 1-2 derecede olsa oynama olmaması açısından. Sonra tercih size kalmış ama kum olarak kullanacaksanız mercan kırığı kullanın derim hem suyun ph değerini yükseltmiş olursunuz. Önemli bir konuda balıklarınızın en çok sevdiği yemleri kullanın ve canlı veya bunun yerine dondurulmuş yemleri ihmal etmemenizi öneririm. Yine hafda bir veya iki haftada bir bitkisel pul yemlede bir iki öğün yemleme yapın derim. Bir önemli hususta akvaryumunuz da çok fazla oynama yapmayın dekor gibi Calvus lar için genelde büyük salyangoz kabukları uygundur fazlaca koyup sonradan balıkların sahiplendikleri kabukların dışındakileri akvaryumdan çıkarırsınız. Tolga arkadaşımızın söylediği gibi de calvuslar çok sık değişim yapılan oynanan suları sevmiyorlar su değişim aralığını biraz daha uzun tutun derim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar resim ve ph değerini ölçüp ilk mesaja ekledim. Buna göre yorumlarınızı bekliyorum. ( Bu arada dişi 2 gündür kabukta, Erkek çok yakın olmasada kabuğun etrafında. Umarım bu iyiye işarettir.)
Bu arada diğer arkadaşların yazılarını da okudum. Onların yazılarında da haklılık payı olan yerler var. Son söz sizin...
Hiç bir balığın sebepsiz yere yumurtalarını yiyeceğini zannetmiyorum ancak yumurtalar suyunuzda ki bir sebepten dolayı bozuluyorlar ise balık iç güdüsel olarak bozuk yumurtaları yiyebilir diğer yumurtaların sağlığı açısından. Burada doğrudan hiç bir sebep olmadan anne balığın yamyamlık yaparak yumurtalarını yediği sonucunu çıkarırsak yanlış olur diye düşünüyorum sebeplerini araştırmak lazım. Saygılar.