Yavru calvus hakkında
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 04:56
Herkesin geçmiş bayramını kutluyor, iyi geceler diliyorum. Benim merak ettiğim şu an tankımda 20 adet 2-2,5 cm calvuslarım var, yaklaşık 5 aylıklar Acaba 5 cm e kaç ayda ulaşırlar? Çok iyi beslediğime inanıyorum haftada 4 farklı yemleme ve haftada bir 4 de 1 su değişimi ve hergün 10 lt temiz su ekliyorum. Sizce ne kadar zaman alır 5 cm e gelmeleri ve bunlar hep aynı anne babadan olan yavrular. 2-3 yavrunun çenelerinde kayma var, acaba ilerki zamanlarda eşleştiklerinde yavrularına geçer mi? Bu sorun genetik midir, ya da yemlemeden veya kavgadan dolayı mı olmuştur bu çenedeki sorunlar?
Echoe 2007-10-17 23:04:50
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 06:07
Bence yanılıyosunuz. Öncelikle verdiğiniz yem sert ise yada yiye bilceklerinden büyük ise bu ağız yapılarının bozulmasına neden olabilir. 2. si kullandığınız taban malzemesi keskin uçlara sahip ve kalın ise buda ağız yapılarını boza bilir.Ciddi kavgalar çok kücük bir ihtimal olsada en son olasılık. Calvusların çene yapısı hassastır ve çok çabuk deforme olabilir , özellikle yavru iken.
Saygılarımla.
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 12:25
Genetik olduğuna inanmıyorum.Bu çok sık rastlanan bir durum.Yani büyük olasılıklı sert yapılı yemlerden kaynaklanan bir sorun olmuş.Balıklarınız henüz çok ufak bu nedenle yemleri ezerek ufak parçalara bölün.Daha sonra yavrulara verin.
Balıklarınızın 5 cm'e ulaşmaları yaklaşık olarak 10-12 ay sürecektir.
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2007 20:36
Kullandığım yem çok kaliteli ve yavruların ağzına aynı anda 3 adet alabileceği boyutta. Ki zaten suya attığımda yemler yumuşamakta. Kavga ettiklerini hiç görmedm. Kullandığım kum çok ince.
Echoe 2007-10-17 23:05:55
Yine de teşekkür ederim..