Yavru Etçil Piranalarım Yem Yemiyor Ve Çok Korkak
Arkadaşkar 2 gün önce 2 tane yavru nattereri aldım ve akvaryuma koyduğumdan beri çok korkaklar en ufak hareketlenmede aşırı derecede korkuyorlar hep bir köşede duru yorlar ve birtanesi hiç yem yemiyor üstelik o daha iri. Sizce korkularını üstelemelimiyim yoksa sakalancak ortamlar oluşturup ışğı açıkmı tutmalıyım lütfen yardımcı olun sıkıntı oldu bu bende
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=HugoBoss]gerekmedikce temas etme.Birtek dib cekimi ve cok gerekliyse dekarasyon yaparken temasta bulun.Cunku bende senin yaslarindayken baliklari minciklamiyo cok severdim :D Ordan biliyorum.Tabi herkez benim gibi sadist olucak diye bir kayde yok. [/QUOTE] elimi bile süremiyorumki çok hılılar hemen kacıyorlar
Büyük ihtimalle balık pacu. Nattereri'nin yanında hangi tür oluyormuş onuda merak ettim açıkcası Burhan bey. İlk defa sizden duyuyorum nattereri'nin yanına alternatif balık...
Foto eklerseniz türü hakkında yorum alabilirsiniz.
Ama gerçekten etçil olsalardı ne kılıç kalırdı ne kuyruk :)
Cesitleri hakkindaki bolum burda
http://www.akvaryum.com/forum/piranha_cesitleri_-_15_tur_eklendi_k304323.asp
buyurun yudumuzdaki etcil olarak satilan piranha burdekidir.Arkadastakide eger etcilse 100de 99 budur.Bende bunu besledim linkleri inceleyiniz lutfen.
http://www.akvaryum.com/pygocentrus_nattereri_%28kirmizi_karinli_pirana%29_tatlisur_10_582.asp
Forumdada araştırdım bana olan şeylerin coğu kişiye olmuş ama kimi ''akvaryumda saklanacak yer yapın ışığıda hiç açmayın'' diyor kimide ''ışığı hep açık tutun saklanacak yer bırakmayın'' diyor sizce hangisini uygulamalıyım sayın abilerim:(
[QUOTE=Onur Yıldız] Balığın resmini eklermisin ? Ve nattereri dediğiniz balığı nereden aldınız ?
Büyük ihtimalle balık pacu.
[/QUOTE] benimkilerin resmini koyamıyorum ama netten aynısını bulup koya bilirim
[QUOTE=Onur Yıldız] Balığın resmini eklermisin ? Ve nattereri dediğiniz balığı nereden aldınız ?
Büyük ihtimalle balık pacu.
[/QUOTE] benimkilerin resmini koyamıyorum ama netten aynısını bulup koya bilirim
Balığı tanıyor olabilirsin fakat nasıl bakılacağın hakkında yanlış önerilerde bulunuyorsun. Hazır kaynaktakiler zaten belli önemli olan konu bu balıkları başka ortamda , akvaryumcularda tanıyıp ayırt edebilmek.
Takıldığım diğer konu ise balığı görmeden arkadaştaki balığın nattereri olduğunu nasıl biliyorsun. Belki canlı ya da fotograftan görmüş olabilirsin ozaman birşey diyemem. Bizde diyoruz ki konuyu açan arkadaşımıza yayınla balığın resmini bizde doğru mu yanlış mı aldığını , hangi ortamlarda bakabileceğini söyleyelim. Söylediğine göre araştırmış fakat iyi araştıramamış bu türlerin nasıl bakılacağını. Özellikle sürü halinde bakılmalıdır. Bu şekilde bakılırsa balık stresten kurtulmaz zaten.En basit nedenlerden biri budur zaten.
Ülkemizde de sözde piranha olarak satılan türde aşağıdakidir. Anlamayan zaten piranha türü diye alır.
Nattereri ile yakında alakası yoktur. Hatta piranha ailesine bile girmemektedir. Birazda konu ile ilgili bilgiler verelim. Ben bahsettim olayı yaşadım, Pacu'yu piranha sanarak beslemiştim Tabi ozamanlar acemiydik.
Mr.Frank Magallanes : Pacular piranha DEĞİLDİR. Bu bilgilendrime halk, medya ve çoğu zaman vahşi yaşam görevlilerince sıkça yapılan bir hatadır.
Genel olarak hobiciler arasında "pacu" olarak bilinenler; "Myleus", "Mylesinus", "Piaractus", "Mylossoma", "Colossoma" cinsleri veya bunlara bağlı türlerdir. Ve görüldüğü gibi bunlar, piranha bölümünü oluşturan cinslerden değildir.
Abi ben fotoğraf ekliyemiyorum ama bu balıkların etcil oldüğüna eminim zaten adama kac haftadır söylüyorum adam en sonunda getirdi zaten almadan öncede gözlemledim iyice etçil olduklarına eminim ama yinede resim koymaya çalışıcam
parsellerden aldım odur herhalde cünkü burda gördüm profilineki resmini gördüm ordaki adama benziyordu zaten sorucam ismin