![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Arama |
|
Cevapsız Konular
|
| Amerikan Cichlidleri | |
| Konu: Yavru Green Terror'da Cinsiyet Ve Blue Acara | |
| Yazar | Mesaj |
|
canerbalıkcı
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2007 Konum: Eskişehir Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Öğrenci |
Konu: Yavru Green Terror'da Cinsiyet Ve Blue AcaraGönderim Zamanı: 28 Ağustos 2008 Saat 22:10 |
|
Yavru green terrorda cinsiyet belli olur mu?Olursa resimde gösterirseniz çok sevinirim:Birde akvaryumcular green terror diye bir balık yoktur.Acara bluedur o nereden öğreniyorsunuz bu lafları bilmiyorum diyor. Düzenleyen canerbalıkcı - 28 Ağustos 2008 Saat 22:11 |
|
Caner BALIKÇI
|
|
Yukarı Dön |
|
Reklam
|
Reklam |
|
|
|
|
Akvaryum.Com Reklam
Reklamın görünmemesini istiyorsanız üye olunuz. |
|
|
cagataykabak
Forum Üyesi Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2007 Konum: Tekirdağ Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Çocuk Doktoru |
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2008 Saat 22:44 |
|
Zihniyeti değiştirmeye çalışmaktansa, akvaryumcunuzu değiştirseniz daha iyi olabilir.
|
|
|
Çağatay Kabak
375 lt Amerikan |
|
Yukarı Dön |
|
|
canerbalıkcı
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 05 Mayıs 2007 Konum: Eskişehir Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Öğrenci |
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2008 Saat 22:48 |
|
Zaten oradan almayacağım.Ama benden başkalarınıda kandırmaya çalışabilir. |
|
Caner BALIKÇI
|
|
Yukarı Dön |
|
|
alpkim
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2007 Konum: Bursa Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Tekstilci |
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2008 Saat 22:53 |
|
Bencede siz oradan arkanıza bakmadan kaçın:))
|
|
![]() Toplam Akvaryum Su Kapasitesi 2.200 Lt....1/3 ü Malawi- 2/3 ü American ..Sarı,Snow,Scolofi Mavi Prensesler---Carpıntıs ,Madagaskar,Ateş Ağız ,Red Teror ve yavrular........ MURAT & ŞANSAL |
|
Yukarı Dön |
|
|
Kribensis
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 11 Temmuz 2008 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Mağaza Yöneticisi |
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2008 Saat 22:57 |
|
Bir çok akvaryumcu aynı konuda aynı şeyi yapıyor. Ben sizin yerinizde olsam akara bluenun ve green terror'un resimlerinin net bir çıktısını alır, götürür gösterir, bir dahada gitmezdim.
|
|
|
Alper Karmış
Protestoları Protesto Etmek İçin Türk Bayrağı Açan Vatandaşımızı Taşlayanları, Taşlatanları Lanetliyorum. |
|
Yukarı Dön |
|
|
Riblja Corba
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2007 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: öğrenci |
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2008 Saat 23:08 |
|
Konuyla ilgisi yok ama çok uzun yıllardır akvaryumculuk yapan bir dükkanda bitki floresanı bakmaya gittim.Çin malı yığınla sadece sylvania grolüx vardı.Ben philips aquarelle sordum,philips akvaryum için flo üretmiyo dedi.Aquarelle var dedim abi yok philipsin akvaryumla hiçbir ilgisi yok dedi..Güldüm çıktım..
|
|
|
Ömer Kaçar
|
|
Yukarı Dön |
|
|
stalker
Forum Üyesi
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2008 Saat 01:49 |
|
Caner Bey selamlar.
Akvaryumcuların geneli gtleri acara blue olarak satıyor (sebepleri tartışılır) Yanılıyor olabilirim hiç acara yavrusu görmedim ama bildiğim kadarıyla acara yavrularında turuncu bant olmuyor. 4-5cm gt yavrularında kesin olarak cinsiyet belirlemek pek mümkün değil ama alacağınız yavrular aynı batımsa diğerlerine göre daha iri olanların büyük ihtimalle erkek olacaklarını söylemek mümkün. Yani 8-10 yavru alıp eş çıkarmak istiyorsanız hepsini büyüklerden seçmeyin derim. Ayrıca erişkin gtler için cinsiyet ayrımı sitede iyi anlatılmış. http://www.akvaryum.com/aequidens_sp_goldsaum_tatlisur_4_373.asp Saygılar. |
|
|
Sarp YILMAZ
|
|
Yukarı Dön |
|
|
Really
Forum Üyesi
İçerik Geliştirme Grubu Üyesi
Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2006 Konum: Ankara Durumu: Çevrim İçi Meslek: Öğrenci - ODTÜ |
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2008 Saat 03:22 |
|
Öğrenecekler onlar da yavaş yavaş. Doğru bilinen konuda geri adım atmamak lazım.
|
|
|
Umut GÜLENGÜMÜŞ
motaguense & multispinosa |
|
Yukarı Dön |
|
|
Eski Üye
Misafir |
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2008 Saat 21:17 |
|
Slm ,
Ben de Amerikan cichlidlerine yeni gönül vermiş biriyim ve özellikle Green Terrör ler hakkında bulduğum her yazıyı okuyorum .
Hemen hemen tüm yabancı çevirilerde GT ler Blue Acara larla karıştırılır yazıyor .
Zaten akraba türler , bence yanlış olan bu iki türü karıştırmak değil , araştırma yapmaksızın yanlışında ısrar etmek .
Benim balıklarımı aldığım akvaryumcuda bana onların GT olmadığını Rivulatus olduğunu söylüyordu =)
Aequidens is a genus of fish in the family Cichlidae. The genus itself is poorly defined and polyphyletic. Many species have been reallocated to other genera such as Bujurquina, Laetacara, Tahuantinsuyoa (Kullander, 1986), Krobia and Cleithracara (Kullander & Nijssen, 1989). Two fishes commonly sold in the aquarium hobby are Aequidens rivulatus (green terror) and Aequidens pulcher (blue acara). |
|
Yukarı Dön |
|
|
canerbalıkcı
Forum Üyesi
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2008 Saat 22:47 |
|
Evet heryerde karıştırılıyor.Ama akvaryumcular elinde bulunan türü bilerek veya bilmeyerek sürekli daha pahalı bir şekilde satmaya çalışıyorlar.Örneğin blue acara green terora göre nispeten daha az duyulan bir söz.Akvaryumcularsa bu balık nadir ve çok az bulunur diyerek satıyorlar.Ve doğal olarak fiyatıda etkiliyor.
|
|
Caner BALIKÇI
|
|
Yukarı Dön |
|
| Favorilerime Ekle |
| Akvaryum.com Makaleler |
|
pH Değerlerinin Yavru Cinsiyet Oranlarına Olan Etkisi Bu her zaman tartışmalı bir konu oldu. Genel olarak su değerlerinin Malawi gölü cichlidlerinde yavruların cinsiyetine etki et... Devamı için tıklayınız... |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|