Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama
  Cevapsız KonularCevapsız Konular     Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
  Akvaryum.com Forum ÖzelAkvaryum.com Özel  Ana SayfaAna Sayfa

Amerikan Cichlidleri
 Akvaryum.com Forum : Balık Forumları : Tüm Tatlı Su Canlıları : Amerikan Cichlidleri
Konu: Yavru Green Terror'da Cinsiyet Ve Blue Acara Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
canerbalıkcı
Forum Üyesi
Simge

Durumu: Çevrim Dışı
Meslek: Öğrenci

Alıntı canerbalıkcıbullet Konu: Yavru Green Terror'da Cinsiyet Ve Blue Acara
    Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2008 Saat 22:10

Yavru green terrorda cinsiyet belli olur mu?Olursa resimde gösterirseniz çok sevinirim:Birde akvaryumcular green terror diye bir balık yoktur.Acara bluedur o nereden öğreniyorsunuz bu lafları bilmiyorum diyor.Big%20smile.Adamı ikna etmem lazım.Abi balık getiyormusunuz? dedim.Evet dedi.Ne getireceğiz dedi.4-5 tane yavru GT dedim.Oğlum o balık değil.O acara blue diyor başka birşey demiyor.Onlar şurada diyor.LOL.Acaba yavru blue acara ve yavru green terror arasındaki fark nedir?Nasıl ayırt edebilirim?

Düzenleyen canerbalıkcı - 28 Ağustos 2008 Saat 22:11
Caner BALIKÇI
Yukarı Dön IP
Reklam

Simge
bullet Reklam

Akvaryum.Com Reklam
Reklamın görünmemesini istiyorsanız üye olunuz.
cagataykabak
Forum Üyesi
Simge

Meslek: Çocuk Doktoru

Alıntı cagataykabakbullet Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2008 Saat 22:44
Zihniyeti değiştirmeye çalışmaktansa, akvaryumcunuzu değiştirseniz daha iyi olabilir.
Çağatay Kabak
375 lt Amerikan
Yukarı Dön IP
canerbalıkcı
Forum Üyesi
Simge

Alıntı canerbalıkcıbullet Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2008 Saat 22:48

Zaten oradan almayacağım.Ama benden başkalarınıda kandırmaya çalışabilir.

Caner BALIKÇI
Yukarı Dön IP
alpkim
Forum Üyesi
Simge

Meslek: Tekstilci

Alıntı alpkimbullet Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2008 Saat 22:53
Bencede siz oradan arkanıza bakmadan kaçın:))

Toplam Akvaryum Su Kapasitesi 2.200 Lt....1/3 ü Malawi- 2/3 ü American ..Sarı,Snow,Scolofi Mavi Prensesler---Carpıntıs ,Madagaskar,Ateş Ağız ,Red Teror ve yavrular........
MURAT & ŞANSAL
Yukarı Dön IP
Kribensis
Forum Üyesi
Simge

Meslek: Mağaza Yöneticisi

Alıntı Kribensisbullet Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2008 Saat 22:57
Bir çok akvaryumcu aynı konuda aynı şeyi yapıyor. Ben sizin yerinizde olsam akara bluenun ve green terror'un resimlerinin net bir çıktısını alır, götürür gösterir, bir dahada gitmezdim.
Alper Karmış
Protestoları Protesto Etmek İçin Türk Bayrağı Açan Vatandaşımızı Taşlayanları, Taşlatanları Lanetliyorum.
Yukarı Dön IP
Riblja Corba
Forum Özel Üyesi
Simge

Meslek: öğrenci

Alıntı Riblja Corbabullet Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2008 Saat 23:08
Konuyla ilgisi yok ama çok uzun yıllardır akvaryumculuk yapan bir dükkanda bitki floresanı bakmaya gittim.Çin malı yığınla sadece sylvania grolüx vardı.Ben philips aquarelle sordum,philips akvaryum için flo üretmiyo dedi.Aquarelle var dedim abi yok philipsin akvaryumla hiçbir ilgisi yok dedi..Güldüm çıktım..
Ömer Kaçar
Yukarı Dön IP
stalker
Forum Üyesi
Simge

Alıntı stalkerbullet Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2008 Saat 01:49
Caner Bey selamlar.
Akvaryumcuların geneli gtleri acara blue olarak satıyor (sebepleri tartışılır)  Yanılıyor olabilirim hiç acara yavrusu görmedim ama bildiğim kadarıyla acara yavrularında turuncu bant olmuyor. 4-5cm gt yavrularında kesin olarak cinsiyet belirlemek pek mümkün değil ama alacağınız yavrular aynı batımsa diğerlerine göre daha iri olanların büyük ihtimalle erkek olacaklarını söylemek mümkün. Yani 8-10 yavru alıp eş çıkarmak istiyorsanız hepsini büyüklerden seçmeyin derim. Ayrıca erişkin gtler için cinsiyet ayrımı sitede iyi anlatılmış.
http://www.akvaryum.com/aequidens_sp_goldsaum_tatlisur_4_373.asp
Saygılar.

Sarp YILMAZ
Yukarı Dön IP
Really
Forum Üyesi
Simge
İçerik Geliştirme Grubu Üyesi

Durumu: Çevrim İçi
Meslek: Öğrenci - ODTÜ

Alıntı Reallybullet Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2008 Saat 03:22
Öğrenecekler onlar da yavaş yavaş. Doğru bilinen konuda geri adım atmamak lazım.
Umut GÜLENGÜMÜŞ

motaguense & multispinosa
Yukarı Dön IP
Eski Üye
Misafir

Alıntı Eski Üyebullet Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2008 Saat 21:17
Slm ,

Ben de Amerikan cichlidlerine yeni gönül vermiş biriyim ve özellikle Green Terrör ler hakkında bulduğum her yazıyı okuyorum .

Hemen hemen tüm yabancı çevirilerde GT ler Blue Acara larla karıştırılır yazıyor .

Zaten akraba türler , bence yanlış olan bu iki türü karıştırmak değil , araştırma yapmaksızın yanlışında ısrar etmek .

Benim balıklarımı aldığım akvaryumcuda bana onların GT olmadığını Rivulatus olduğunu söylüyordu =)

Aequidens is a genus of fish in the family Cichlidae. The genus itself is poorly defined and polyphyletic. Many species have been reallocated to other genera such as Bujurquina, Laetacara, Tahuantinsuyoa (Kullander, 1986), Krobia and Cleithracara (Kullander & Nijssen, 1989).

Two fishes commonly sold in the aquarium hobby are Aequidens rivulatus (green terror) and Aequidens pulcher (blue acara).

Yukarı Dön IP
canerbalıkcı
Forum Üyesi
Simge

Alıntı canerbalıkcıbullet Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2008 Saat 22:47
Evet heryerde karıştırılıyor.Ama akvaryumcular elinde bulunan türü bilerek veya bilmeyerek sürekli daha pahalı bir şekilde satmaya çalışıyorlar.Örneğin blue acara green terora göre nispeten daha az duyulan bir söz.Akvaryumcularsa bu balık nadir ve çok az bulunur diyerek satıyorlar.Ve doğal olarak fiyatıda etkiliyor.
Caner BALIKÇI
Yukarı Dön IP

Favorilerime Ekle

Akvaryum.com Makaleler
pH Değerlerinin Yavru Cinsiyet Oranlarına Olan Etkisi
Bu her zaman tartışmalı bir konu oldu. Genel olarak su değerlerinin Malawi gölü cichlidlerinde yavruların cinsiyetine etki et...
Devamı için tıklayınız...

Akvaryum.Com Yarışma
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bu Sayfa 0.266 Saniyede Yüklendi.