yavru karideslerim birden ortadan kayboldu !
Arkadaşlar bir türlü anlam veremiyorum. Akvaryumumda başka balık yok. Kiraz karidesler küçük 15lt bir akvaryumda yaşıyo. 4 hamile karidesim vardı. Kiraz karideslerim yavrulamışlar. Sonraki 1 hafta boyunca izledim. Daha sonra ortadan kayboldular. Saatlerce baktım ama yok. Midye var acaba yemiş olabilirmi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=BuRAK]Aklım beni yanıltmıyorsan bir konuda midyelerin bazen kiraz karides yavrularını yediğini yazan satır hatırlar gibiyim ama yanıltmış olmayayım.
15 lt yazıyormuş ilk mesajda. Sorularıma ek olarak akvaryumda kaç karides var? Bir de yapay dekor var mı?
Bi kaç güne kadar 6 adet vardı 1i öldü ve 3 adet eklendi 8 oldu yani sanırım 3 erkek geri kalanlar dişi. Daha önce bitki yoktu sonradan ilk anubiası ekledim 1 hafta sonra yavrular kayboldu. En son mossu ekledim işte. İç filtrenin verdiği hava var ısıtıcı yok sabit 25. Işık pek kullanmıyordum anubiasla birlikte azar azar kullanmaya başladım. Işk kullanmaya başladıktan 3 gün sonra yavrular yok oldu. Bide su değişimini sormuşsunuz. Suyu hiç değişmedim çünkü karides ve midye harici bir canlı yok akvaryumda bitkileiri saymazsak. Karidesler su değişirken sorun çıkarıyor yani ph dalgalanması yüzünden ölebiliyorlar. Sivasın suları malum cesaret edemedim. Bide camda beyaz kurt gibi bişeyler var bununda sebebini bilmiyorum nasıl söylesem acayip küçükler cama yapışıklar ve hareket ettklerini dikkat edince görebiliyorum. bu durum balıkların olmamasındanmı kaynaklanıyo acaba?