Yavru malavilerin suyu süt gibi olmuş
Arkadaşlar sabah uyandığımda akvaryumun suyu rakının renginde olmuş.İçinde 50 tane yavru ve saylangoz vardı.2 gün önce beklemiş gün ısıdan su koydum.Ve içine biraz soda döktüm(gazı alınmış).Şimdi 20 lt sini beklemiş su koydum.akvaryumun içine mercan vardı.Acaba o mu suyu renklendirdi?
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=Aquila inferna]YAvrulukta 60 tane malawi yavrum vardı...Sabah kalktığımda suda salınımlar(aynı süt gibi) vardı ve 55'i ölmüştü.Dikkat edin bence.Hemen suyu değiştirmiştim, 5'i yaşıyor.[/QUOTE]
Hiç ölü yok.Ama neden olduki?
Yem olamaz değil mi?Sanmam yani.Peki hareketlerde bir bozukluk var mı?
Yavru akvaryumunuz olabildiğince sade olmalı hatta kumsuz zemin rahat dip çekimi ve nitratı kolaylıkla uzaklaştırmak için çok daha uygundur. Haliyle yavrular gelişim aşamasında narin oluyorlar iyi ama akıntı yaratmayan bir filtrasyon ve dediğim gibi suya etki edebilecek her türlü dekor, yeni kaya vs. olmaması daha iyi olur. Kolay gelsin.
Aslında depolanıyor desek daha doğru ve bitkisiz akvaryumda hiç sağlıklı değil, yavru balıkların sağlıklı gelişimi için bir süre kumsuz, dekorsuz tank bence ideal çünkü sadece dip çekimi değil yeni taze su eklenmesi yavrular için faydalıdır yani yavrulara günlük dip çekimi ve su değişimi öneririm.
merhaba akvaryumunuzda nitrat patlaması olmuş bir iki güne kadar suyun rengi normale dönecektir yavaş yavaş. banada olmuştu aynısı rakı gibi :)
[QUOTE=selmand]Bu arada maden suyundaki co2 gazı alınmış bile olsa sudaki ph ı düşürecektir. Düşük ph da amonyak çok daha zararlı ve zehirli hale gelir dikkat edin bence.[/QUOTE]
Malesef suyu değiştirdikten 1 gün sonra su fazla ısınmış ve 14 yavrum öldü.
Saygılar...