Yavruların Fotografları (Texas-Papağan)
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2008 14:53
Ben bu yavruları kendime büyük bir akvaryum alarak yaşatmak istiyorum. Artemia konusunda bilgim yok. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Yumurtadan çıkalı 3 gün oldu sadece granül yemi un gibi ufalayıp attım çok az miktarda. Artemia nasıl hazırlanır ve kaçıncı günden itivbaren vermeliyim. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2008 14:58
Karınlarındaki keseler kaybolmadan yemleme yapmayınız artemia ise sitede anlatılmıştır araştırınız biraz..
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2008 15:18
Texas+papağan' dan yavrular olması ilginç. Aslında bu çifleşmeye izin vermememiz gerekiyor. Neyse olan olmuş. Keselerinin kaybolmasını bekleyin.
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2008 22:02
Hayırlı olsun arkadaşım.Umut bey,çiftleşmelerini neden onaylamıyorsunuz?
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2008 22:28
[QUOTE=cincıkcincık]Hayırlı olsun arkadaşım.Umut bey,çiftleşmelerini neden onaylamıyorsunuz?[/QUOTE]
Aslında bir yönden haklı çünkü papağan doğal olmayan bir türdür.Ama üretilmesi sonucu balıklara bir zarar gelmediğinden,bir sorun teşkil etmez.
Ayrıca çok tatlı balıklar.
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2008 22:40
[QUOTE=cincıkcincık]Hayırlı olsun arkadaşım.Umut bey,çiftleşmelerini neden onaylamıyorsunuz?[/QUOTE]
http://www.akvaryum.com/balik.asp?alt_kat=334&id=4
Bu linki incelerseniz sorunuzun cevabını bulabilirsiniz. Her balık kendine özgüdür ve öyle de bırakılmalıdır.Doğalarında bu canlılar melezlenmiyorlarken akvaryumda biz akvaristlerin çabaları " madem onları besliyoruz doğal ortamlarına uyalım " prensibi ise bu şekilde bir üreme olmamalıydı ama arkadaşımızın isteği dışında gelişmiş ( papağanı erkek sanıyormuş ) o yüzden doğan canlılara da kıyılmaz..
Saygılar
bluefire 2008-06-15 22:40:53
http://www.akvaryum.com/balik.asp?alt_kat=334&id=4
Bu linki incelerseniz sorunuzun cevabını bulabilirsiniz. Her balık kendine özgüdür ve öyle de bırakılmalıdır.Doğalarında bu canlılar melezlenmiyorlarken akvaryumda biz akvaristlerin çabaları " madem onları besliyoruz doğal ortamlarına uyalım " prensibi ise bu şekilde bir üreme olmamalıydı ama arkadaşımızın isteği dışında gelişmiş ( papağanı erkek sanıyormuş ) o yüzden doğan canlılara da kıyılmaz..
Saygılar
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2008 00:32
Yavrular pirinç tanesi büyüklüğüne geldiler. Granül yemi toz haline getirip atıyorum yerler değil mi? Zaten sürekli dipte dolaşıyorlar. citronx 2008-06-16 01:37:29
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2008 14:28
Kseler kaybolmadna yemleme yapmayınız. Keseler kaybolduktan sonra bol bol artemia vererek kısa sürede büyüyüp gelişmelerini gözlemleyebilirsiniz.
Artemia hakkında bilgi bu makalede mevcut:
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2009 23:46
[QUOTE=pacman][QUOTE=cincıkcincık]Hayırlı olsun arkadaşım.Umut bey,çiftleşmelerini neden onaylamıyorsunuz?[/QUOTE]
Aslında bir yönden haklı çünkü papağan doğal olmayan bir türdür.Ama üretilmesi sonucu balıklara bir zarar gelmediğinden,bir sorun teşkil etmez.
Ayrıca çok tatlı balıklar.
[/QUOTE]
Piyasada saf tür bulmak zorlaştı.O nedenle papağanla çiftleştirip diğer türleri bozmamak gerekir.
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2009 18:50
Texas gibi güzel bir türü bir labaratuar canlısıyla keşke çiftleştirmeseydiniz.Zaten piyasada saf tür bulmakda zorlanıyoruz ne gerek var bu çiftleştirmelere.