Yavrularını yemiyen balıklar?
Yavrularını yemiyen balık türlerini nelerdir?Yazdığınız balık türlerinin yaşayabileceği minumum akvaryum boyutu kaç litre olmalı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Çoğu chiclid kendi yavrularını yemez. Hatta korur (genelde dişiler korur). Ama diğer balıklar yer aynı cins olsalar bile yerler. En az kaç lt. sorusunun cevabı seçtiğiniz balığa bağlı bir durumdur. Öyle balık var 300 lt. altında yaşamaz. Öyle bir balık var 50 lt. bile yeter.
Saygılarımla...
Arkadaşlar ben 100 lt.`yi geçmek istemiyorum.2. akvaryumu kurmayı düşünüyorum.Bu koşuluda göz önüne alırsanız benim açımdan iyi olur.Hepinizin görüşlerinizi bekliyorum.Saygılar...
Tanganyika grubundan, Nigripinnis ve leptosama tavsiye ederim size, iki cins balıkta birbirlerinin yavrularına dokunmazlar,üreyip çoğalırlar. Ben sadece ilgi duyduğum tanganyika isimleri verdim, daha birçok tür var yavrularını yemeyen( tek tür olarak) araştırırsanız baya değişik sevimli türler bulucaksınız.
İyi çalışmalar diliyorum!
Bricardi beslemenizi kesinlikle tavsiye ederim; doğan yavrularını koruması, daha sonra gelen yavrularında büyük kardeşleri tarafından korunmasını izlemek büyük bir keyif..100 lt. akvaryumda bir çift rahatlıkla besleyebilirsiniz.
Saygılar...
Hepsi bir arada olurmu derseniz. Olmaz farklı göllerin balıkları, Calvuslar rahatsız olacaklardır.
Saygılarımla...
Tanganyika cüce chiclidleri de yavrularını yemez. Brevis, similis, ocellatus gibi. Bu türler iyi bir filrasyonla 60lt'lik bir tankda bakılabilirler. Yalnız bir grup diğerinin yavrusunu yer. Tek tür olmalıdır.