Yaz geldi Soğutma Tavsiyeleri İçeri.
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2012 10:02
Yuksek hacimde su soğutmak guclu peltier isteyecektir Buda yuksek elektrik masrafı demek onun yerine su sebilinden soğutucu yapmak daha efektif sonuc verecektir sarfiyatta yaptıgı ise göre daha iyi olur sanırım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2012 03:28
[QUOTE=asercan]Arkadaşlar ben akvaryuma 2-3 küp buz atıyorum akvaryumu yeterince soğuyo yani :D[/QUOTE]
Hem balıklar açısından hem de cam açısından sakıncalı bence.Özellikle bazı arkadaşlar buz şişesi atıyorlar.Mazaallah camı çatlatır biri soğuk biri sıcak
Hem balıklar açısından hem de cam açısından sakıncalı bence.Özellikle bazı arkadaşlar buz şişesi atıyorlar.Mazaallah camı çatlatır biri soğuk biri sıcak
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2012 03:50
[QUOTE=asercan]Arkadaşlar ben akvaryuma 2-3 küp buz atıyorum akvaryumu yeterince soğuyo yani :D[/QUOTE]
Buz, ani sıcaklık değişimlerine yol açabileceği ve balıkların beyaz benek olmasına sebebiyet verebileceği için çok sağlıklı bir çözüm değil, malesef.
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2012 09:54
[QUOTE=uyeyimya]Peltier ile etkili kullanışlı bir soğutucu yapıyorum 1 hafta sonra yapımını foruma ekliyicem
[/QUOTE]
Kolay gelsin. Merakla bekliyorum. Ölçme fırsatın olursa elektrik sarfiyatını da yazabilirsen sevinirim.