yemini yemiyor
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2014 23:47
Kaplumbağam yemini yemiyor. 7 çeşit yem var, hepsini yedirmeye çalıştım yemedi. Markaları iyi yemlerin, karides hariç. Onun markası rotifish. Öbürleri tetra, jbl, sera. Salıdan beri yemiyor. Ondan önceki iki gün de yarısını yemiyordu. Suda yüzmüyo. Ya tabanında uyuyo yada kara alanından tutup etrafı izliyo, genelde uyuyo. Suları 32° kış uykusuna yatmaz. Dış filtresi , uv lambası, kara alanı, ısıtma lambası, ısıtıcısı ve geniş bir akvaryumları var. kaplumbağam daha yavru sayılır. Yaklaşık 1,3 yaşında. Önceden 1 ay önce küçük taş yutmuştu. O sıralarda yem yemiyordu. Ama beya bi taş çıkardı. Sonra düzeldi. Ara sıra yemiyodu ama sonra düzenli olarak yemeye başladı, bu haftaya kadar. Lütfen bilgisi olan yardım etsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2014 02:26
Merhabalar Aylin hanım,öncelikle geçmiş olsun.Bir çok nedeni olabilir bunlar kabızlık,ishal,solunum sisteminde enfeksiyon olabilir.Solunum enfeksiyonu belirtileri burnundan hava kabarcıkları gelmesi ya da ıslık çalar gibi farklı sesler çıkarması solunum sistemiyle alakalıdır.Kabızlık var ise az miktarda iştahını açmak için fesleğen verilebilir suyun içerisine papatya çayı eklenebilir sindirim sistemini rahatlatır.İshal sorunu varsa da yemek yemez suyun dezenfektasyonu şarttır,antibiyotik gerekebilir elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım sorun devam ederse bir hekime başvurmanızı öneririm,saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2014 22:27
Cevabınız içi teşekkür ederim Gürkan Bey. Bu gün veterinere götürdüm. Üşütmüş dedi. Ben ishal ya da kabızdır diye düşünüyordum. Damla verdi suya damlatmam için. 5 gün sonra düzelmezse getir iğne yapalım dedi. Ama adam kaplumbağadan anlıyo gibi durmuyodu. Suyun seviyesini sordu. 33 cm diyince o suda boğulurlar dedi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2014 18:15
Üzerine çıkıp dinleneceği yeri yoksa tabiiki yorgun düşecektir. Belki veteriner hiçbir tırmanma dinlenme kuruma kayası olmayıp sürekli derin suda yüzdüğünü düşünmüş olabilir. Güneş banyosuda önemli balıkta bir ara beslerdim mutlaka güneşli günlerde 10-15 dakika güneşe çıkarırdım güneş banyasu yaparlardı kaya üzerine çıkıp arka ayaklarını geriye doğru uzatıyorlar. Yüzdüğü suyun temizliğide önemli ben sürekli sularını değiştirirdim temiz suyla. Arada yüzdükleri suya metilen mavisi damlatmakta faydalı olur düşüncesindeyim su değişiminden sonra.mesutok 2014-08-11 18:17:20
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2014 21:59
Kaplumbağam bu gün düzeldi mesut bey verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Ben güneş banyosu yaptırmıyorum. Uyandığımda ısıtıcı lambayı ve uv lambayı açıyorum akşam ezanında kapatıyorum. 3 saat falan karada duruyorlar. Dediğiniz gibi ayaklarını gerdiriyorlar Suyu ben yılda iki kere toptan temizliyom. Filtre zaten çok iyi olduğu için su hiç kirlenmiyor. Filtrenin içindeki malzemeleri de yılda 4 kere falan değiştiriyom. Temizlik konusundan çok rahatım Su değişiminden sonra klor giderici falan döküyorum da metilen mavisi gerekli mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2014 02:05
Kaplumbağanız için sevindim gözünüz aydın.Metilen mavisi sudaki yararlı bakterileri de yok eder kullanırken dikkat edilmesi gerekir,gerek duymadıkça katkı maddesi kullanmayın derim ben,saygılarımla.
Gürkan54 2014-08-14 02:06:20
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir