Yeni Akvaryumum (resimli)
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2007 17:14
Evet arkadaşlar sonunda akvaryumum geldi...
100x40x40 yaklaşık 160 litre..
Atman At-3336 Dış filtre, Atman 200watt ısıtıcı, Chapmpion Çift Çıkışlı Hava motoru, Termometre.
İç dekorda tamam tek eksiğim Kuru bölge.. Onuda hala düşünüyorum nasıl birşey yapayım diye.. Zaten onu yapınca ısıtıcı lamba kolay.. Tabi UV biraz zor.. Onuda bulacağız inşallah =)
5 tane kapluşum var inşallah yeni yerlerini severler.. =)
spidey999 2007-09-09 17:18:35
100x40x40 yaklaşık 160 litre..
Atman At-3336 Dış filtre, Atman 200watt ısıtıcı, Chapmpion Çift Çıkışlı Hava motoru, Termometre.
İç dekorda tamam tek eksiğim Kuru bölge.. Onuda hala düşünüyorum nasıl birşey yapayım diye.. Zaten onu yapınca ısıtıcı lamba kolay.. Tabi UV biraz zor.. Onuda bulacağız inşallah =)
5 tane kapluşum var inşallah yeni yerlerini severler.. =)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2007 17:37
Kaplumbağa için mükemmel bir yuva ya:D Benım bile içerisinde yaşayasım geldi sahiden çok güzel bir akvaryum... Çok estetik duruyor yani...
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2007 19:35
Akvaryumda kaplumbağalar olduğu için dibi kirleniyo.. Dışkıları yem parçacıkları vb.. Nasıl temizleyebilirim? Dip temizleyicisi almalımıyım? Onun mantığını bana bi anlatırmısınız?
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2007 19:43
Elbette dipten pisliklikleri çekiceksiniz. Bunun için hortum yada hazır aparatlar akvaryumcularda bulunmakta, ama hortumda aynı işi görmekte fiyat olarakta daha hesaplı gelir.
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2007 20:30
Bildiğimiz hortumun bir ucunu dışarıda akvaryumdan alcakta biryerde tutuyoruz.Diğer ucunu ise akvaryumun dıbine koyuyoruz.Bu pis su dışarıda bir kovaya,leğen herhangi bir kap içine akıtılacağından öyle birşey ayarlıyoruz ve dışarıda kalan ucu emmek suretiyle içimize çekiyoruz.Hortumun içindeki basınç dışarı doğru akıyor ve akvaryumun içindeki ucu pislikleri toplayarak(elektrikli süpürge gibi)dolaşırıyoruz.Mantığı bu.Umarım anlatabilmişimdir.Kolay gelsin.
neo utku 2007-09-09 20:31:52
NOT : Emerken gaza gelip ağzınızda fazla tutarsanız çok güzel tadı olan akvaryum suyuyla buluşuyorsunuz aman dikkat
Syglar,svgler..
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2007 21:23
O yöntem tehlikeli :D bi kere tehlikesini bizzat taddımda :D artık aparattan alacaz napalım...
Peki arkadaşlar bu akvaryuma nasıl bir kuru bölge yapmamı önerirsiniz?
Peki arkadaşlar bu akvaryuma nasıl bir kuru bölge yapmamı önerirsiniz?