Yeni Akvaryumumun 3D çizimleri ve Detay
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba Göktuğ Bey!
Cam kalınlığı ile ilgili çok bir bilgim olmamakla birlikte dekorasyonu seven biri olarak bir önerim olacaktır: Çizimlerinizde (yeni oda planınında) akvaryumun yüksekliğinin, hemen yanıbaşında olacak gardolap boyundan kısa olduğunu gördüm. Burada dolap boyu ve odaya hakim olacak ahşap malzeme ile bütünlük sağlanması bakımından, akvaryum yüksekliğini dolapla aynı seviyeye çıkarmanızı öneririm. Bu nasıl olacak? Düşüncem: Çizimlerinizde yer verdiğiniz ahşap kapak yerine başka bir planı devreye sokmalısınız.
http://img406.imageshack.us/my.php?image=resim1nx1ph9.jpg (RESİM ALINTIDIR. RESİM SAHİBİNİN AF VE ANLAYIŞINA SIĞINIYORUM) adresindeki resme göz atarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlatmış olacağım. link verdiğim resimdeki gibi bir palnla, akvaryumunuzun cam kısmının boyutllarında bir değişiklik yapmamakla birlikte, üst kısmını (planınızdaki kapak kısmını) gardolabın boyuna çekmiş olacağız. Sizin ahşap kapak yerine, ileri itilerek açılacak bir sistemle kapak yaparsanız, hem gardolap duvara kadar aynı seviyede uzanmış olacaktır, hem de yemleme, su değişimi vs.'de sorun yaşanmayacaktır.
Ahşap rengi ve çerçevelerde hangi renkleri seçeceğinizi bilmiyorum ama "yeni oda planınızda" gardolabın orta kapak kısmında bölmeli çamlar ( çerçeve içinde kalan 4 kat cam )kulladığınızı görüyorum. Benim önerim ile camlı gardolap orta kapağı, komple ahşap kapak takip edecek ve ardından yine çerçeve içinde bir cam (yani akvaryumunuz) simetrik olarak yer alacaktır.
Umarım zihnimde canlanan planı aktarabilmişimdir.
Kolay gelsin...
(Bu arada ufak bir ricam olacak: Çizimlerde kullandığınız programın adını özel mesajla tarafıma iletirseniz çok sevinirim.)
Ercan bey fikirleriniziz için çok teşekkürler. Yolladığınız resimdeki fikir gerçekten çok güzel , sizinde dediğiniz gibi dolap ile aynı hizzada yükseltirsem gerçektende hoş durur.dolaptaki 4 katlı rafları sökmeye kararverdim ve oraya 50 cm çapında akrilikten ( ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum) bir akvaryum yapmayı planlıyorum yarısı dışarıda kalıcak şekilde onun çizimlerinide önümüzdeki günlerde bu başlık altında yolluyacağım .Teşekkürler
[IMG">http://img384.imageshack.us/img384/1796/sdfjp0.th.jpg
Göktuğ Akgöze