Yeni Aldığım Balık Sabit Duruyor Tavsiye (Resim)
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 00:50
çok normal bi durum bu...benim masvalar da akvaryuma ilk koyduğumda hatta 2-3 gün çok ürkektiler..hemen sağa sola kaçıyolardı..şimdi tam tersiler...akvaryuma elimi sokunca saldırıyolar..:D
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 01:20
[QUOTE=babur1]çok normal bi durum bu...benim masvalar da akvaryuma ilk koyduğumda hatta 2-3 gün çok ürkektiler..hemen sağa sola kaçıyolardı..şimdi tam tersiler...akvaryuma elimi sokunca saldırıyolar..:D[/QUOTE]Ne güzel inş benimkiler de öle olur böle görünce canım çok sıkılıyo soğuyorum balıktan
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 01:28
Sakin hobiden sogumayin bu yuzden siz bile yabanci biyere gitseniz belli bir sure tedirginlik cekersiniz onlarda ayni alismalari tamamen size bagli 2 ila 7 gun yeni yerlerine alismalari laxim sonrada size bu hobiyide guzel kilan oğelerden biride bu bence radox 2014-04-16 01:29:58
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 01:43
[QUOTE=radox]Sakin hobiden sogumayin bu yuzden siz bile yabanci biyere gitseniz belli bir sure tedirginlik cekersiniz onlarda ayni alismalari tamamen size bagli 2 ila 7 gun yeni yerlerine alismalari laxim sonrada size bu hobiyide guzel kilan oğelerden biride bu bence [/QUOTE]Dediğiniz gibi beklicem artık inş çabuk alışırlarstark034 2014-04-16 01:54:25
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 14:43
[QUOTE=stark034]
GargameL 2014-04-16 14:44:28
Akvaryumcudaki abi bu yemden verdi ver bunu dedi yerler sizce atsam yerlermi bu yemden
[/QUOTE]
Alıştıktan sonra yerler galiba ama yem çeşidinizi artırmanızı öneririm.
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 16:44
Senin balıkların Tropheus'un bir türü.Foroğraftan seçemedim hangisi olduğunu. Tropheuslar zor balıklardır.Çok araştırma yapmanı tavsiye ediyorum.Hatta forumda ne kadar konu bulduysan üşenmeden oku.İnşallah kayıpsız şekilde bol yavru alırsın.
GargameL 2014-04-16 16:50:14
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 16:46
[QUOTE=GargameL]Senin balıkların Tropheus kasabae. Tropheuslar zor balıklardır.Çok araştırma yapmanı tavsiye ediyorum.Hatta forumda ne kadar konu bulduysan üşenmeden oku.İnşallah kayıpsız şekilde bol yavru alırsın.[/QUOTE]İnşallah abicim sıkıntı olmadan yaşasınlar yeter bunlara nasıl bakım yapmam lazım
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 16:52
[QUOTE=stark034][QUOTE=GargameL]Senin balıkların Tropheus kasabae. Tropheuslar zor balıklardır.Çok araştırma yapmanı tavsiye ediyorum.Hatta forumda ne kadar konu bulduysan üşenmeden oku.İnşallah kayıpsız şekilde bol yavru alırsın.[/QUOTE]İnşallah abicim sıkıntı olmadan yaşasınlar yeter bunlara nasıl bakım yapmam lazım[/QUOTE]
Açıkçası ben çok bilmiyorum ama gerçekten iyi bakım isteyen balıklardır.Forumda hakkında yazılmış yazılardan bilgi edinmeye çalış.Alırken adını sormadın mı?Direkt şundan ver dedin herhalde.
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 16:53
Arkadaşlar 170 Lt. ufak değil mi ? Bu balıklar büyüdüklerinde sıkıntı yaratabilir
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 16:55
İlk resimdeki tropheus birichardi.Diğerlerini pek kestiremedim.
GargameL 2014-04-16 16:57:44
[QUOTE=Özgür Karademir]Arkadaşlar 170 Lt. ufak değil mi ? Bu balıklar büyüdüklerinde sıkıntı yaratabilir[/QUOTE]
[QUOTE=Özgür Karademir]Arkadaşlar 170 Lt. ufak değil mi ? Bu balıklar büyüdüklerinde sıkıntı yaratabilir[/QUOTE]
Ben fotoğraflara göre 5 tane saydım.Eğer öyle ise hacim yeterli denilebilir.Ama 5 balığın pek mutlu olacağını zannetmem.Çünkü tropheuslar koloni halinde bakılmalıdırlar.Bu koloniyi kurmak için de en az 300 litre hacim gerekir.
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 17:04
[QUOTE=GargameL]İlk resimdeki tropheus birichardi.Diğerlerini pek kestiremedim.
Ben fotoğraflara göre 5 tane saydım.Eğer öyle ise hacim yeterli denilebilir.Ama 5 balığın pek mutlu olacağını zannetmem.Çünkü tropheuslar koloni halinde bakılmalıdırlar.Bu koloniyi kurmak için de en az 300 litre hacim gerekir.
[/QUOTE]Akvaryumu büyülte bilirim zaten balıklar 2-3 cm civarında var 6 tane varÜye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir