Yeni Tank
Arkadaşlar hobide 7 ayı devirmek üzereyim.50 litrede sarı prenses hatasıyla başlayan maceramda şu anda 50 litrede 1 çift amerikan zebra ve yavrulu tankında 50 civarı zebra yavrusu besliyorum.Devamı da her 20 günde bir geliyor :)
Ancak gerçekten de insan hep büyüğünü istiyor.Şu andan itibaren para toplamaya başladım.Biriktiyorum,150-200 civarı bir akvaryum almayı düşünüyorum.Gönül isterdi 500-600 litre almayı ancak şimdilik 150-200 litre.Şimdilik bu konuyu açmam için erken ancak yine de bu yeni tank macerasına aklımda soru işaretleri ile başlamak istemiyorum.İşte sorularım;
1-150-200 litrelik tankımda 1e 4d sarı prenses ve 1e 4d ıceman mutlu bir şeklilde yaşarlar mı? Yavru alabilir miyim?
2-Silis kum düşünüyorum.Fiyatı ne kadardır?
3- 5-6 mm cam uygun mudur?
4-Arka fon sizce nasıl olmalı?
5- 150-200 litrelik bir tanka 100 watt ısıtıcı yeter mi? Şu anda elimde mevcut yeterse yenisini almamış olurum?
6-Sizce bu hacimde bir tank ortalama kaç tl'dir?
7- Zebra yavrularımı elden çıkarıp zebra çiftimi de satacağım.Sizce bu 50 litrelik tankı yavru tankı olarak mı kullanmalıyım yoksa balıklarım yavru verene kadar bitkili bir canlı doğuran tankı mı yapmalıyım? (Büyük ihtimal yeni balıklarımı yavru halinde alacağım)
Şimdiden vaktini harcayıp sorumu cevaplayan arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum.
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bir de arkadaşlar iç filtre bir süreliğine işimi görür mü?
Bir de arkadaşlar iç filtre bir süreliğine işimi görür mü?[/QUOTE]
[QUOTE=sgencturk]Güven bey doğru olan tek tür bakmak ancak.Ben en az 3 tür bakmanızı öneriyorum.Tavsiyem;
[QUOTE=ali876]İcemanler aktifleştirir. Ama icemanler agresif balıklardır. Çok kavga anlarına rastlayabilirsiniz. [/QUOTE]