yeni tanklarım için önerilerinizi bekliyorum...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sonrasında eğer düzenli yavru almak istiyorsanız her tankta tek tür bakmanız daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim.
Sorularınıza gelince;
1-Dış filtre Eheım yada Fluvaldan şaşmayın. (İç malz. konusunda forumdan araştırma yapın)
2-Sump yada güçlü bir dış filtre kullanırsanız iç filtreye gerek kalmaz. Akıntı motoru ve diğer mazl. gene forumdan araştırarak karar verebilirsiniz.
3-Saydığınız türler bol kayalık severler ve ince quarz, mercan kırığı yada silis kum kullanabilirsiniz. Bitki olarak ta gene (bakınız forum) diyorum.
4- Frontoza ve calvus etcil diğer türler otcul beslenmesi gerekir. Yem çeşitleri için gene (bakınız forum)
5-İlk kurulumda su düzenleyici ve bakteri kültürü kulllanabilirsiniz. Sonrasında kullanıp kullanmamak biraz tercih meselesi.
Dikkat ederseniz sorularınızın pek çok cevabı forumda mevcut o yüzden genel cevap yazmaya gayret gösterdim.
Aslında en önemli sorunuz filtreleme seçeneği olmalıydı. 3 tank alacaksanız 3'ünün bağlı olduğu taşırmalı bir sump hem ucuz hem sağlıklı bir filtreleme sağlardı.
Saygılar
Bu bir risk evet ama zaten eğer bir parazit bir tanka bulaştıysa kepçe vb. ekipmanlarla diğerlerine de bulaşabilir. Kaldı ki aynı anda alınan 3 tank için en ekonomik ve verimli filtreleme seçeneği budur. Tabi ölçülerde değişiklik yapılması gerekmekte.
Selam, tanklarinizin yuksekligini bance 60dan fazla yapmayin demek sanirim benim en iyi onerim olur. Celik masamin boyu 70cm, tank boyum 60cm, benim boyumda 180cm :D ancak tankin icinde calismak buyuk iskence, kurduktan sonra mudahale etmek iyice iskence, Bence maximum 55-60 cm yuksekli yapin. Ayrica tanklarin camina olan basinc yukseklik ile orantili o yuzden yukseklik ne kadar artarsa cam kalinligi o kadar artmali.
Filtre olarak sump yapmayacaksaniz eheim veya fluval oneririm.
Hava motoru kesinlikle eheim, isitici tetratec veya eheim
Su hazirlayici, tetra aquasafe/ sera aquatan , sera nitrivec. Bunlara daha ek yapilabilir turlere gore.
Ahmet bey, yaklaşık 780 litrede ayrı ayrı 3 adet akvaryum birden yaptırmayı düşünüyorsunuz. İmzanızda ölçüleri yazan 1250 lt'lik tankınız da mevcut (tecrübeniz nedir bilmiyorum) ve bu bakacağınız balıkların çoğu tropheus! bunları kontrol altında tutabilicek misiniz?
Sayın hocalarım bu güne kadar tecrübe etmeden öğrendiğim hiç bişey olmadı 1250 lt lik tankımda 2 aylık bi tecrübe yaşadım 70 kayıpla ama şimdi oturttum çok şükür 2 haftadır kaybım yok herşey balıklarımın mutluluğu için... saygılar