Yeni Vatosum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Vatozunun cinsi Leopar vatoz.Cüce vatozları gibi akvaryum ortamında üretilemezler bu yüzden cinsiyetinin pek bir önemi yok kadangolarla yaşayabilir fakat kuyrugunda ve yuzgeçlerinde ara ara eksilmeler olabilir.Isı değişimlerine karşı hassas bakterilere karşı dayanıklıdır en az haftada 2-3 defa dip yem takviyesi yapılmalıdır iyi bakılırsa ve hacim geniş olursa 40cm'e kadar büyüyebilirler.Leopar vatozlar hakkında bildiklerim bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir saygılar.
Teşekkür ederim.Doğru tahmin etmişim demekki.Bu arada kadangalarımın sorun çıkartacaklarını sanmıyorum en büyük kadango(erkek) 15 cm bu vatos 25 cm ve vatos bazen erkeğin yanında felan yüzerken biraz ürküyor erkek.Yalnız kadangalar vatosu yemlemede biraz sorun oluşturuyorlar dip yemini attığım zaman daha batmadan hepsi kapışıyor ben de sağ elimle kadangolara azar azar yemlerinden atarak sol taraftan dip yemlerini batırıyorum.Ama daha vatosun yediğine şahit olmadım.
Ya az önce leopar vatosun resmine bir baktım kafam tekrar karıştı benim vatosla sitenin tatlı su canlıları bölümündeki vatos resmi arasında baya bir fark var.Başta benekleri çok daha iri leoparın.