Yine Yeni Yeniden Akvaryumlarım
Fotoğraf:
Malzemeler:
Akvaryum Bakımı:Karma malawi tankımda haftalık %10-15 arası su değişimi ile birlikte dip çekimi
Kullanılan Yemler:Sera granugreen, Tetra bits, Alabalık yemi, pond yem. Japonlar için sadece alabalık yemi ve pond yem kullanıyorum, cichlidler için 2 günde bir az miktarda alabalık yemi, günlük sabah-akşam olmak üzere tetra bits ve granugreen
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Yok
Yeniden merhabalar arkadaşlar, ilk kurulumumun ardından malawi tankımda bir kaç değişiklik yaptım. Öncelikle su şartlarına olan yumuşatma etkisinden dolayı mango kökünü çıkardım, sağda ve solda bulunan testileride doğal görünmediğinden dolayı çıkarttım. Kaya sayısınıda biraz azalttım istemeyerekte olsa, çünkü dip çekimi esnasında gerçekten bir hayli zorluklar çıkartıyorlar, dip çekimi için gerekli süreyi dolayısıyla uzatıyor ve buna bağlı olarak balıklarım aşırı derece ürkek duruma geçiyorlardı. Bitki olarak anubias'ı seçtim kalın yapraklı olmasından ötürü. İtiraf etmek gerekirse arka fon çok heves ettiğim bir noktaydı ama uygulamada bizatihi olarak kullanınca pek hoşuma gittiğini söyleyemeyeceğim, şu sıralar biraz yoğunluğum var bayram tatilinde arka fonu çıkarıp, cama siyah film çekip doğal kayalar ile dekore etmek istiyorum. Görünümün dışında işlevselliğe pek uygun düşmediğinden arka fondan çabuk sıkıldım, küçük balıklar bir kör noktasına girip hapis kalırlarmı yahut kalkma yapacakmı, balıkların kaçı önde kaçı arkada acaba sıkıştılarmı bir yere diye düşünmekten gerçekten izleme keyfine bile varamıyorum açıkcası, bunlara ek olarak kimi noktalarda biriken durağan sularda beynimi tırmalayan diğer bir nokta.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir