Yosun Sorunu
20 litrelik küçük bir akvaryumum var. İçinde kuyruk da dahil 5cm boyunda çift kuyruklu bir klasik japonla, 8cm boyunda bir aslanbaş japon besliyorum. Şelale tipi filtre kullanıyorum. Isıtıcım yok. Yem olarak tetrapond kırmızı kullanıyorum.
balıklar gayet sağlıklı herşey yolunda gibi görünüyor fakat suda aşırı yosunlanma oluyor. Yaklaşık 2 - 2,5 haftada yeni değiştirdiğim su yemyeşil oluyor. Bunu nasıl önleyebilirim. Yosun bildiğim kadarıyla fazlası balıklara zararlı ayrıca çok da kötü görünüyor.
Yosun önleyici ilaç kullanmaya başladım. 15 damla dediler ama işe yaramadı ben 20-25 damla kullanmaya başladım. Yine yosun oluyor sadece eskisinden daha uzun sürede çoğalıyor.
Çeşme suyu kullanıyorum. Yosun yüzünden kısa aralıklarla akvaryum suyunun tamamını değiştirmek zorunda kalıyorum. Bu beni çok rahatsız ediyor malum her ani su değişimi balıkları riske sokmak demek oluyor.
Bu durumda ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=26385& PN=1
Burdanda faydalanabilirsiniz.
20 lt akvayum için 2 -2,5 haftada bir su değiştirmek tehlikeli bence.Her hafta su değiştirip camları içten bir sünger yardımı ile temizlemelisiniz.
Işık ve güneş almayan bir yerde tutmanız yeterli olur diye düşünüyorum.Ayrıca aksatmadan düzenli olarak su değişimi yapmayı deneyin.Eminim sorununuz çözülecektir.