Yumurtaları Neden Atar ?
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2014 01:15
Merhaba
11-12 cm boyunda ve daha önce ağzında yavru bakmış en son 12 adet yavru aldığım balığım son 4 seferde yumurtaları atıyor neden olabilir?
11-12 cm boyunda ve daha önce ağzında yavru bakmış en son 12 adet yavru aldığım balığım son 4 seferde yumurtaları atıyor neden olabilir?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2014 01:22
Birçok sebebi olabilir ama balığınızın türü nedir?
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2014 02:13
Akvaryumda balığı rahatsız edip balığı strese sokan bir durum olabilir. (Örneğin akvaryumun kalabalık olması dişi sayısının yetersiz olması v.s)
Saygılar.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2014 02:22
Balığınızın ağzından yumurtaları attığını görmüyorsanız eğer büyük ihtimal yumurtalar döllenmiyordur onun için balığın ağzında yumurtalar 2-3 günde bozulup gidiyor olabilir.
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2014 03:03
Balığım dubosi ilk olarak başladığımda 3 dişi 1 erkek oranında idi sonra erkek ben farkına varana kadar 1 gecede diğer dişileri öldürdü .Sonra akvaryumu şeffaf pleksi ile bölerek devam ettim bir çok yavru aldım ve anlamadığım bir şekilde son 4 seferde yunurtaları atıyor erkek yumurtaları döllüyor dişi sayısı artsada erkek tam bir canavar :)
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2014 03:08
Eğer dişiyi ayırdığınız alan (akvaryumu şeffaf pleksi ile bölerek demişsiniz) darsa bu yüzden strese girip yumurtaları tutmuyor olabilir.
Saygılar.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2014 21:17
Emrah Bey her ikisi için ayrılan alan eşit.
Dişi erkeği gördüğü için stres yapıyor olabilir mi acaba bir daha ki sefere dişi yumurtaları aldıktan sonra erkeği görmesini engellemeyi düşünüyorum nedersiniz ?
Dişi erkeği gördüğü için stres yapıyor olabilir mi acaba bir daha ki sefere dişi yumurtaları aldıktan sonra erkeği görmesini engellemeyi düşünüyorum nedersiniz ?
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2014 22:31
[QUOTE=tepeli] Emrah Bey her ikisi için ayrılan alan eşit.
[/QUOTE]
Kesin olmamakla beraber bir etken olabilir tabi ki.
Saygılar.
[/QUOTE]
Kesin olmamakla beraber bir etken olabilir tabi ki.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 21:45
Merhaba
Son kez erkeği görmesini engelleyerek denemek istiyorum olmaz ise yapacak bir şey yok .
Her kese yorumları için teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Murat TEPELİ
Son kez erkeği görmesini engelleyerek denemek istiyorum olmaz ise yapacak bir şey yok .
Her kese yorumları için teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Murat TEPELİ