yunus ve yaşayan kaya çiftleşmesi
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2012 15:45
Arkadaslar akvaryumumda yunus ve yaşayan kaya besliyorum .. ama dun baktıgım zaman erkek yunus ve dişi yaşayan kayanın çiftleştigini gördüm .. hatta dişi yumurtaları azına aldı..
1. böyle bişi daha once basına gelen var mı?
2. yavrular doğarsa nasıl bişi olucak yada yaşayacak mı..
yardımlarınız için şimdiden teşekkurler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2012 16:13
Bazı tropheus türlerinde çapraz eşleşme olabiliyor. Ancak malawi türlerinde hiç duymadım böyle birşey olduğunu. Tecrübeli arkadaşlar cevap yazarlarsa bizde faydalanmış oluruz. ..
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2012 16:16
Tşk ederım cevaplar için..
Biraz once dişiye baktım.. ağzı dolu şişmiş yanii yani. gerçekten tecrübeli birileri varsa faydalanalım bizde..
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2012 16:30
Olabilir çünkü hem malawi hemde ikiside haplochromis olduğu için çiftleşme olur fakat kırma olur bunuda şahsen ben karşıyım yoksa saf ırk bulamayacagız...
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2012 17:01
Aynı Akvaryumda Birbirleriyle Çiftleşecek Farklı Türleri Bir Arada Beslememek Lazım.
Şu Anda Piyasada Pek Çok Kırma Yunus Var
Besliyorsakda Çiftleşmelerini Engellemek Yada İki Farklı Tür Besliyorsak Her İki Türdende Dişili Erkekli Beslemekte Fayda Olacağını Düşünüyorum.
Şu Anda Piyasada Pek Çok Kırma Yunus Var
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2012 18:10
Ben yunus ile sarı prensesin çiftleştiğine hatta sağlıklı gri yavrular büyüdüğüne şahit olmuştum bence sağlıklı yavrular çıkacaktır, bu arada kırma olmaları hiç bir şey ifade etmez zaten bir çok tür araştırıldığında diğer anaçların farklı cinsler olarak çiftleşmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Eğer kusturmayı düşünmüyorsanız yavrular çıktığında biraz belirginleşince fotoğraf koyarsanız sevinirim. :)
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2012 19:43
Yumurtalar olgunlaşmadan imha et çıkan yavrular rensiz ve kısır olacaklardır.
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2012 19:53
Anlamadığım kusturmaya karşı olan arkadaşlar , yumurta imha etmeyi çok daha kolay görüyor.
Bence balığın yumurtalarına dokunmayın yalnız doğacak yavrulara ayrı bir tankda bakın ve kesinlikle başka balıklarla çiftleştirmeyin.
Bence balığın yumurtalarına dokunmayın yalnız doğacak yavrulara ayrı bir tankda bakın ve kesinlikle başka balıklarla çiftleştirmeyin.
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2012 23:16
Teşekkürler arkadaşlar.. ben yinede imha etmeyi düşünmüyorum.. artık başka bir tankta bakmaya devam etmeye karar verdim... kıyamadım.. :)
Beğenenler: [T]183611,Shakur[/T]
Teşekkür Edenler: [T]217158,aydemir3838[/T]
+1: [T]217158,aydemir3838[/T]
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2012 00:08
Balıkları piyasaya sürmeyin yeterli. Ayrıca nasıl bir tür çıkacak merak ettim. Ve şunu da herkes biliyordur. Malawiler tek türden gelerek 500'den fazla tür oluşturmuştur.ugurnk 2012-09-12 00:10:13
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2012 00:48
[QUOTE=TeSs**]Yavru verdiği zaman burada fotoğraflarını paylaşıcam arkadaşlar.. bende çok merak ediyorum..[/QUOTE]Kesinlikle kusturmamalısınız çünkü kusturulanların renkleri soluk çıkıyor eğer güzel bir kırma çıkarsa herkesin isteyeceğinden de eminim.
Beğenenler: [T]217158,aydemir3838[/T]