Yunuslarımdan Yavru Alamıyorum?
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2007 14:57
Slm Arkadaşlar, 4d 3e yunusum var 2 dişimin 5. yumurtlamaları ancak 1 tanesi sadece 2 gün ağzında tuttu ve sonra yumurtaları yedi, diğer dişi ise hiç ağzına yumurta almadı galiba yumurtlama esnasında diğer balıklar yumurtalarını yiyor. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım almak istiyorum şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2007 15:00
3 erkek balık varken genelde ağzında yumurta tutamazlar. Erkekler tekrar çiftleşmek için sıkıştırdıklarından dişiler yumurtaları atar. Öncelikle 2 erkek balığınızı akvaryumdan çıkartmanız gerekli.
Akvaryumunuz 400-450 lt ve üzeri ise 2 erkek kalabilir, ancak bu sefer de dişi sayınızı 2 katına çıkartmanız sağlıklı olur.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2007 15:20
Selam erkeklerin en baskın olanını yani lideri bırakın.Diger iki erkeğide dişiyle takas etmenizi tavsiye ederim. şuayip şen 2007-07-02 15:21:03
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2007 16:01
[QUOTE=şuayip şen]Selam erkeklerin en baskın olanını yani lideri bırakın.Diger iki erkeğide dişiyle takas etmenizi tavsiye ederim. [/QUOTE]
4d 1e ideal orandır..
4d 1e ideal orandır..
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2007 21:30
Arkadaşlara katılıyorum.Ben yaklaşık bir yıllık beklemeden sonra su anda 100 e yakın yavruya sahip oldum.Ayrıca bu işte sabırda çok önemli arkadaşlar bunu söylemeyi unutmuş o da benden sağlıklı balıklar:)