YUNUSUM YEM YEMİYOR
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2007 13:07
4 tane yunusum var. Fakat bir tanesi yaklaşık 1-2 haftadır doğru düzgün yem yemiyor. Dahası yemleme yaptığım zamanlarda yemleri yutup tekrar çıkarıyor. Hiç yemese şimdiye kadar ölürdü herhalde. Ama gözle görülür bir şekilde zayıfladı. Acaba neyi olabilir? Canlı yem vermiştim. Ondan parazit kapmış olabilirmi?Uygulayabileceğim bir tedavi var mı?
Mesajlarınızda yazım kurallarına dikkat edin. Mesajın tamamını büyük harfle yazmayın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2007 00:31
Abdullah bey aynı sorun benimde başımdaydı benim icemanlerimden bir taneside aynı şekilde yemleri ağzına alır iki üç çevirir sonra bitane daha alır sonra ikisine çıkartırdı. Sarımsak öneririrm balığın yemlerine sarımsak suyunu emdirip kurutun ve balılarınıza verin , birde tuzlu su yapıp içinde yaklaşık 45sn felan tutup çıkartıyoduk 2lt reye iki avuç tuz koyup iyice eritiyoruz balıkları bu tuzlu suda 45 sn tutun bu işelemi ayrı bi kapta hazırlayıp yapın ve balığınız kısa süre bi baygınlık geçirme seviyesine kadar gelicek ama elinizdeki saati kontrol edip 45 sn de çıkartın ve ana tanka koyun ana tanktanda %30 su çekin bu tuzlu su işlemini 3 günde bi yapın balığınızn düzeldiğni görünce kesin ve bu süre içinde sarımsaklı yemle besleyin.
saygılar
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2007 10:10
Balıklarınız iç parazit belirtileri veriyor iştahsızlık ve zayıflama çok tehlikelidir dikkatli olmalısınız.benim akvaryumum 2 gün içinde yok oldu dikkatlı olun seranın bakterum dırectı kullanın ii gelıceğine eminim inşallah kurtarırsınız oceancihan 2007-06-15 07:51:13