Zebra yavrularının gelişimi
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2007 16:46
Herkese merhaba.
Yaklaşık 30 litrelik akvaryuma sahibim. Akvaryumuma 1 ay kadar önce 1 çift zebra aldım. Zebralarımı aldıktan 1 hafta sonra bana ilk yavrularımı verdiler. Bu kadar erken yavru vermeleri beni çok şaşırttı. İlk defa zebra beslediğimden yavruları denemek için 3 te 2 sini 2 haftalıklarken ayırdım. Şimdi yavrular 3 haftalık oldu. Ayırdığım yavruları artemiayla besledim. Annelerinin yanında bulunan yavruları da anne ve babaları verdiğim su piresi kurusu ve kan kurdu kurusuyla beslediler. Gelişme olarak ayrılan yavrularla aralarında pek bi fark yok. Geri kalan yavruları da ayırmalımıyım. Bu arada dişi zebrada tekrar yumurta kesesi oluştu Yeni yavrular yolda. Yeni yavruları olunca önceki yavruları bakmaya devam ederlermi, onlarıda ayırmalımıyım. Yavruları başka hangi yemlerle beslemeliyim.
Desteğinizi bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2007 17:02
30 lt Zebra sayısı kaç olursa olsun çok küçük.Zebralar çok çabuk yumurtlarlar.Ayrıca merak etmeyin yavrularını korurlar.Ama daha önce ki yavrular kendini kurtarmadan tekrar yumurtlamazlar.Ayrıca 2. hafta ayırmışsınız 3. haftanın gözlemlerini veriyorsunuz.1 haftada ne kadar büyük bir gözlem bekliyordunuz merak ettim.Tabi yavru balıklar özellikle Zebralar çok çabuk gelişir ama bir haftada yem farkından biri deve biri pire olamaz.
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir