ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nitrogliserin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2011 14:51
Son Ziyaret:
01 Ağustos 2024 22:23
Toplam Mesaj:
99 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metin EREN
Doğum Tarihi:
05 Ocak 1986
Yaş:
38
İl:
Bursa
Meslek:
Yazılım Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Metin EREN

Karides, Cüce Amerikan, Pleco, Yumurta Saçan :)

SON 10 MESAJI

Ne zaman damızlık olurlar
Merhaba Erol Bey,
Basınç tanımınıza katılmamakla birlikte, su hacmi daha büyük olan tanklarda yetiştirilen balıkların daha hızlı gelişim gösterdikleri kanıtlanmış kesin bir veridir. Su hacminin doğrudan bir etkisi olmasa da, dolaylı yönden etkilerini şu şekilde açıklayabiliriz;

Geniş su hacminde aynı sayıda daha az hacimli bir tankta barındırılan balık miktarına göre amonyak, nitrit, nitrat üretimi daha az olacaktır.

Büyük tanklarda ısınma ve soğuma küçük tanklara göre daha yavaş gerçekleşeceğinden, küçük tanktakine göre daha stabil bir ısı değişimi gözlemlenecektir.

Büyük tanklarda faydalı bakterilerin tutunabilecekleri daha fazla alan söz konusu olacak ve azot döngüsü daha iyi olacaktır.

Bunların da dışında söz konusu otçul pleco türlerinden bahsediyorsak, özellikle bu türe ait balık yavrularının erişebilecekleri ilk ve değerli gördüğüm bir besin kaynağıda cam yüzeylerde oluşan yosun (Alg) oluşumlarıdır. Eğer yosun oluşturacak kadar yüksek ışık kaynağına sahipsek, küçük tanka kıyasla büyük tankta yosun oluşum / tüketim hızı küçük tanka göre daha yavaş olacağından beslenmeye katkısı yadsınamaz ölçüdedir.
Vatozlarda İsim Hurafesi
Merhaba arkadaşlar konunun tamamını soluksuz okudum, ben de L serisi vatozlar üzerinde yetiştiricilik çalışmaları yapma şansı buldum. Sizlerle ilginç bir deneyimimi paylaşmak isterim.

Bundan 4-5 ay önce aldığım L144 Blue Eye Longfin triosunu dişileri henüz küçük olduğu ve yavru verebilecek olgunlukta olmadığı için akvaryumuma sıradan cüce vatoz(Ancistrus Dolicepturus) dişisi ekledim 2 tane.

Aradan bir süre geçmesinin ardından birde ne göreyim L144 erkeği küpün içinde yumurta havalandırıyor :D
Başta çok sevindim L144 ler yumurtladı diye ancak yavrular yumurta sarılarını bitirdiklerinde siyahlaşmaya başladılar.

Şu an 100 kadar L144 Blue Eye Longfin x Ancistrus Dolicepturus melezlerini büyütüyorum.
Yavrular siyah ve hepsi Long Fin ayrıca yavruların yüzgeçlerinde bariz beyaz desenler var.

Merak içerisinde boylanmalarını bekliyorum :)
nitrogliserin2015-02-22 21:54:02
Cüce vatoz üreme boyu
Merhaba Berk Bey,
Umarım yazacaklarım size yardımcı olur.
Cüce vatoz türlerinde damızlık boydan ziyade daha önemli bir husus vardır ki oda baskın (alfa) erkeğe sahip olmaktır. Elbette elinizdeki erkek te ölmez sağ kalırsa ve uygun şartlarda yaşatılıyorsa eninde sonunda baskınlaşacaktır. Boynuzlarının küçük olduğunu yazmışsınız, bazı dişi cüce vatozlarda da boynuz, bıyık bulunabilmektedir. Fotoğraf eklerseniz daha net konuşabiliriz. Bunların dışında cüce vatoz türleri beslenme ve su şartlarına göre 8-15 ay süreleri arasında erişkin yavru verebilecek duruma erişebilmekteler. 8 Ay gibi süreç istisna olup aynı batın içerisinde çok hızlı büyüp gelişen yavrular için geçerlidir. Genellikle dişileri daha geç erişkinliğe ulaşırlar.

Umarım sorunuza cevap olabilmiştir.
Bursa Nadir Tür Galaxy Rasbora/Danio Margaritatus
Peki Tarık bey bu kısmın asıl amacı da bulunması zor olan nadir türleri hobiciyle buluşturmak değilmidir?
Daha önce de satış ilanı açtım ancak nadir türler olmadığı için forumun bu kısmında yayınlamamıştım.
İlanımı da okursanız amacım türü hakkını vererek yetiştip üretebilecek birine ulaşması.
Saygılar.
Bursa' da Akvaryumcu tabusunu yıkan akvaryumcu Destan Akvaryum
Destan akvaryumdan aldığın kribensisler 2 gün sonra kuluçkada
Nano Cube Liri Karides Tank..
Rili sakuranız güzel gözüküyor. Tankınızda karides üretmeyi hedefliyorsanız nacizane tavsiyem; Anubiası ve elma salyangozlarını tanktan çıkarmanız olacaktır, anubiasın gövdesinde ya da yapraklarında kırılma olursa suya bırakacağı toksik maddeler karideslerinizin ölümüne sebebiyet verebilir, elma salyangozları ise karideslerinizin ihtiyacı olan yemleri almalarını engelleyecektir.
TİCARET Mİ HOBİ Mİİ?
Merhaba hemşerim,

Düşüncelerimi sizlerle paylaşayım,

Ben kendimi bildim bileli akvaryum hobisi içerisinde yerini almış biri olarak bu hobinin olmazsa olmazı bu işin ticari olarak düşünürüm. Çünkü bu işin ticari kısmı olmaza bu hobiyi yaşamamız oldukça güç olur. Sadece  bu hobi için değiş tüm hobilerde tedarik şarttır bence. Bu işin ticaretini yapan biri de değilim bunu da belirtmek isterim. Ayrıca alışverişlerimi bu işi hobici ruhuyla profesyonel olarak yapan kişilerden yapmayı tercih ederim.

Balıklara yada diğer canlılara verdiğim değer asla maddi anlam teşkil etmemiştir hayatımda. Herhangi bir canlıyı besliyorsam o canlıda yaratıcının kusursuz yaratma sanatının örneklerini görmekten haz aldığım için beslemişimdir. Bu zamana kadar afrika chiclidleri hariç yüzlerce türü akvaryumlarımda misafir etmişimdir. Her birinin hazzı ayrıdır benim için. Şu anda ise sadece karides ve salyangoz beslemekteyim.

Benim için her canlının değeri ayrıdır. Ancak besleyeceğim canlı seçimini yaparken en çok önem verdiğim nokta o canlının ihtiyaçlarının tamamını karşılayabilecek olup olmamamdır. 100 lt lik bir akvaryumum varsa o akvaryuma asla gidip arowana almam.

Ayrıca ilk sorduğunuz soruya ek olarak eğer tanklarımdan canlı satacaksam (ki genelde satmam çevremdeki dostlarıma hediye ederim) tanktaki canlıların ilk yavrularının yavrularını almışsam ve tanklarıma  sığmıyorsa canlı satışı yaparım ve bu satış için yüksek fiyatlar istemem, satış olacaksa akvaryumun giderlerini bir nebze olsa karşılamasını temenni ederim yoksa cebime para kalsın derdinde olmamışımdır hiç bir zaman. Yaklaşık 15 senedir kendi başıma su canlıları yetiştiririm bu süre zarfında yaptığım satış iki elimin parmaklarını geçmez ama muhakkak çok sayıda takas yapmışımdır.

Saygılarımla...
lepistes/bursa
Farklı varyetelerle kırmaya devam et serkan belki kendi adını vereceğin bir ırk üretebilirsin :)
Sünger filtre ve hava motoru öneriniz
Hava motorlu modellerden daha performanslı birşey isterseniz dophin marka motorlu pipo filtreler var havalandırma özelliği de var. Bende karides tanklarımda kullanıyorum çok memnunum filtre süngeri de 2 adet sünger temizliği yapacağım zaman ayrı zamanlarda süngerleri temizliyorum böylece bakteri kültürleri de daha az zarar görmüş oluyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.