ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8634
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2012 23:07
Son Ziyaret:
3 Saat 22 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4938 [1.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
502 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut lowtech bitkili lepistes, endler's, rasbora, helena, karides, ember, neon, kırmızıburun, betta, ramshorn, physa, goldfish, corydoras, medeka

SON 10 MESAJI

Aktif Karbon Filtre Dışı Kullanılabilir Mi ?
[QUOTE=Laterthanbefore]

Internette ADA markasının kurulumlarını izlerken birşey dikkatimi çekti, bakteri kültürü ile karışık şekilde az miktarda aktif karbon atıyorlardı akvaryumların tabanına, neredeyse izlediğim tüm profesyonel kurulumlarında uyguluyorlar belki bir faydası vardır bilmiyorum.[/QUOTE]
Karbon canlılığın temel yapı taşlarından birisi. Gübre olsun diye atıyor olabilirler. Aktif karbon dediğimiz şeyin bildiğimiz kömürden tek farkı mikro gözenekleriyle moleküler düzeyde süzme yapabilen bir yapı olması. Bu işlevi yerine getirebilmesi için de filtrenin içinde olması lazım. Tabanda değil.
Aktif Karbon Filtre Dışı Kullanılabilir Mi ?
[QUOTE=mitii]
Merhaba şuanda sera costapur ile beyaz benek tedavisindeyim tedavi yaklaşık 2 gün sonra biticek seranın sitesinde ürünü kullandıktan sonra en az 24 saat aktif karbonla filtrelemeniz önerilir yazıyordu benim elimdede bu ürün var içinde torbasıda var fakat benim sorunum şu filtrem bölmeli iç filtre ve karbonu koyabilceğim biryeri yok sizce kullancagım kadar karbonu torbaya koyup akvaryumdaki akıntı olan biyere koysam aynı işlevi görebilir mi ? Veya bi zararı olur mu ?[/QUOTE]

Söz ettiğiniz şekilde uygularsanız istediğiniz yararı sağlayamazsınız. Aktif karbonun etkili olabilmesi için kapalı ve içinden düzenli su akımı olan bir ortamda bulunması lazım. Bunun için de filtre katmanları arasına yerleştirmelisiniz. Bunu yapamıyorsanız su değişimlerini artırabilirsiniz çünkü amaç kimyasalları uzaklaştırmak.
Termometre Sorunu
1)- Termometreniz ispirtoludur. Cıvalı termometreler akvaryumda kullanılmaz. 2)- Her iki termometreniz de benzer sıcaklıkları gösteriyor. Yani 28-30 derece doğru. 3- Oda sıcaklığınız da bu aralıktaysa bu değerlerin ölçülmesi normal. Aksi takdirde ısıtıcınızın termostatı bozuk ve fazla ısıtıyor.
Bitki yaşlanınca ölürmü
[QUOTE=Diyarbakırlıı] hocam 2009 beri üyesin ve şuan 36 ve şuan 36 yaşındasın bu konuyu açınca 15 yaşındasın. Ama eşimle konuştuk diyorsun 10 sene önceki bitki var diyorsun elimde kafam allak bullak oldu[:)][/QUOTE]
Şaşılacak bir şey yok. Şu an 36 yaşında olduğuna göre, 2009'da üye olduğundan beri 15 yıl geçmiş yani o zaman 21 yaşında imiş. Evli olmak için makul bir yaş. Elinde 10 yıllık crypto neden olmasın Belki hobiye 10 yaşında başladı.

İşin özünü kaçırıyorsunuz, bitkilerin yaşam süresini güzel güzel tartışmışlar. Daha ne olsun.
Doğuracak Lepistes İçin Hazırladığım Akvaryum
Güzel olmuş. Yalnız sünger filtreye gelen havayı kısarak akıntıyı biraz azaltmalısınız. Biraz daha bitkilendirme yapmalısınız ya da rafyayla destekleyebilirsiniz. Bitkilerinizin yüzeye ulaşması lazım. 24 derece altında doğum gecikecektir, dolayısıyla ısıtıcı lazım.
Havuzdan Çıkan Baloncuklar
Sen o işi 2 tonda değil de 70 tonda yapmayı bi dene bakalım.[zzz]
Havuzdan Çıkan Baloncuklar

Muhtemelen bakteriyel aktiviteye bağlı Azot bileşikleridir. Taze su girişi oluyorsa sorun olmayabilir. Fakat bulaşıcı hastalık riskini artırır.

Dışkı birikintisini uzaklaştırmak lazım. Fakat çok zahmetli. Eheim havuz süpürgesi aldım, bozuldu. İnce gözenekli kepçeyle kısmen toplanabiliyor. Dalgıç pompaya da toplanabiliyor. ama bir eziyet.
Father Fish Yöntemiyle 50x30x30
"Father fish" bize görülmedik, bilinmedik yeni bir yöntem ve olanaklar mı sunuyor, bu konuda şüpheliyim. Zaten bilinen, kısmen ya da tamamıyla uygulanmakta olan teknikleri yeni bir yöntem adıyla sunmak ne kadar doğru? Walstadla kıyaslanması da anlamsız. Dianne Walstaad sucul yaşam konusunda deneysel bilim çalışmaları olan ve bunları kitaplaştırmış bir kişi idi. Çalışmaları hücresel ve moleküler düzeyleri bile kapsıyordu. Ve bu çalışmalar 1990'larda oluyor. Hatta 10 yıl önce bir kitabını forumda elbirliğiyle Türkçeleştirme serüvenimiz oldu ve sonuçsuz kaldı. Father Fish amcanın tavsiyeleri yararlı bulunabilir, öğretici olabilir fakat yeni birşey göremiyorum. Amerikayı yeniden keşfetmek öğretici olabilir.

Modern olsun, Ultramodern olsun, low-tech olsun, hatta balkonunuzdaki bir su birikintisi olsun adı ne olursa olsun evimize taşıdığımız sucul ortamlar hepsi de kapalı birer ekosistemdir. Bunu yok şu akvaryummuş yok bu ekosistemmiş diye ayıramayız. Kapalı bir ekosistem dışardan madde giriş çıkışı olmazsa eninde sonunda çöker. Çöküşün 1 yılda ya da 10 yılda olması gerçeği değişirmez. Bunun çökmemesi için minik dokunuşlar mı yapıyoruz ya da ciddi mesai mi harcıyoruz o tercihe kalan bir mesele.
Planarya İçin İlginç Bir İlaç
[QUOTE=Bettamtailung]
merhaba ben bu ürünü kullanınca akvaryumda inanılmaz kötü bir koku oldu aynı sorunu sizde yaşadınızmı[/QUOTE]
Hayır, böyle bir sorunla karşılaşmadım. Sizdeki kokunun başka bir nedeni olabilir.
Fanustan Akvaryuma Geçerken
[QUOTE=Buziak]Babamdan dolayı Annem çok büyük bir şeye karşı olacağını düşünüyorum yaklasik 2 metrelik dev akvaryumumuz vardı haliyle bıktı kadın [:)))].15 litre civari için filtre önerisi yapabilir misiniz? Alınca bi süre calistirmam gerek mi? Fanustaki suyuyla beraber mi koyayım? Balığı aldıgımda 2 cm di şimdi 9 cm fanusa göre iyi büyüdü gibi.[/QUOTE]
Yeriniz 15 l max ise başka canlı beslemeniz uygun olacak. Hayvana yazık olur. Tek japon için 35x35x35= 42 litre ve sünger filtre öneririm.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.