ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Lachesis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Eylül 2013 21:06
Son Ziyaret:
27 Kasım 2014 15:59
Toplam Mesaj:
165 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan Ekşioğlu
Doğum Tarihi:
19 Ekim 1981
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Serkan Ekşioğlu

SON 10 MESAJI

Yavaş İlerleyen Bitkili..
Ultri maceram hüsran ile sonuçlandı.
Görünüşte hiçbir problem olmamasına hatta gelişme bile göstermesine karşın altta kök kısımları çürüdü ve bir süre sonra topak topak su yüzeyine çıkmaya başladılar.. Belki de nedeni güçsüz köklere sahip olmaları ve aşırı fotosentez yaparken baloncukların bitkileri su yüzeyine çekmesiydi. Ama ben ilk ekerken beyaz olan kökleri yüzeye çıkanlarda simsiyahtı. Yüzeye çıkan topak sayısı git gide artınca gideri tıkamalarından korkup hepsini söktüm.. 

Akvaryumun kalanında genel olarak bir problem yaşamadım.. Parvalar yanlardan ilk filizleri vermeye başladı.. Çok yavaş gelişmeleri dışında bir problemleri yok.. 

Artık ya marsilea hirsuta denemesi yapacağım ya da parvadan devam edeceğim.. 

Yeni resimler çok yakında..


Bitkiye geçiş hightech 844 lt (200x70x60cm)
70cm yükseklikte zor,
tabanı yeterince aydınlatabilmek için ışığı daha da arttırmak gerekecek, ışığı arttırınca daha da çok yosun olacak, daha çok yosunu temizlemek için çok daha fazla kimyasal,canlı,mekanik temizlik vs gerekecek ki bu sizi canınızdan bezdirebilir.
sump olduğundan co2 yi içeride uzun süre tutamayacaksınız, daha çok gerekecek hacim de büyük olunca sanayi tipi bir tüp gerekebilir..(sağ uçtan su girişi sol uçtan çıkışı var ise akıntıyı kısarak kurtarabilirsiniz ama tank ortadan besleniyor ise işiniz daha da zor..)
Ölçümleri günlük yapmanıza gerek olmayacak.. Büyük hacimin tek avantaj su değerlerinin yavaş değişmesi. Haftada bir ölçmek yetecektir.
Sizin 300kg civarı kuma ihtiyacınız olacağını düşünüyorum.. Tabanı yükseltmek bence tek şansınız. sump için tutucu(zeolit karbon vs) kullanmayın, sünger bioball vs kullanın.. Zaten bitkiler azotlu herşeyi emerler..Amonyak ve nitritten kurtulmanız yeterli olacaktır.  
Aydınlatma için de MH ya da üzerinde dar açılı lensler olan powerled sistemleri düşünebilirsiniz. Bunun tek kriteri su seviyesinin kaç cm olduğu..
 
Son olarak fikir vermesi açısından benim tankın linkini de veriyorum..
Başarılar dilerim..
 
 
 
 
 
 
gübreleme ne zaman nasıl yapılacak.
http://www.thenutrientcompany.com/aquarium/calculators/
Bu linkten hangi gübreyi nasıl ne kadar kullanmanız gerektiği ile ilgili en azından fikir verecek bilgiler var.
Tabiki musluk suyunuzun içeriğini ölçerek ya da ozmoz suyu ile daha başarılı olabilir..
En azından bu değerleri üst limit gibi düşünebilirsiniz..
düşük watt yüksek lümen?
Bant ta işe yarar yani hiç yoktan iyi olarak.. Floresan için parabolik reflektörler var, led için lens ve led in şekline göre reflektör. Alüminyumlar %90 civarında verim sağlıyor. Ayna da çok farklı değil, zira ayna yaparken camın arkasına sürülen sim de benzer bir madde.. 
düşük watt yüksek lümen?
Floresanda reflektör bulmanız ve verimi arttırmanız tasarruf ampülünden daha kolay, Işığınızın 4/3 ü boşa gider. Madem amaç tasarruf led ya da floresan almanız şart. O ampülün yanlara ve arkaya giden ışığını akvaryuma odaklayamazsınız.
Bitkili akvayumda gayretlerin sonuç vermemesi ?

Gazını neden çıkartıyoruz? O gaz çok yüksek oranda CO2 barındırıyor ve belkide o maden suyundaki en yararlı kısım hazır çözünmüş CO2.(bikarbonat vs diğer yararlı minerallerin tamamı eser miktardadır ancak CO2 çok ciddi yoğunlukta bulunur.)

Aponogeton Çiçeği Açıyor
Arkadaşlar benim aponogeton ulvaceus hamile.. 
Nurtopu gibi tohumlar bekliyorum ama bazı soru işaretleri mevcut..

Döllemek için ne yapılması gerektiği ile ilgili bir miktar bilgiye ulaştım ancak resimli bir anlatım değildi dolayısı ile bitkinin su yüzeyinden kaç cm aşağıda olması gerektiği ya da  ne kadar süre bekleyince hangi aşamaya geleceği gibi konularda çok cahilim.. 

Lütfen beni aydınlatın..

Bu da resim.. 


Tohum almayı başarabilirsem aldığım tüm tohumları burada yardımı geçen herkese hediye edeceğim.. (Bunu rüşvet olarak almayın )

 



Yavaş İlerleyen Bitkili..

Excel zaten düzenli olarak kullanıyorum. Küçük çaplı bir yosunlanma sorunu yaşıyor olsam da alg problemi pek yaşamadım.. Kayaların ve kökün yeşermesi(neyse ki yosunların rengi yeşil) hoşuma bile gidiyor.. Taban düzgün bir şekilde oluştuğunda sae ile doğal yollardan çözmeyi planlıyorum.. Rotala / Cabomba / Limnophila / Ludvigia / Proserpinaca vs.. Çok çeşit var ve ben sadece birini kullanmayı planlıyorum.. O yüzden biraz kararsız kaldım..

Yavaş İlerleyen Bitkili..

Altenaları daha çok ışık almaları için anubiasların sağına taşıdım, aponogetonun köklerini tetralar tırtıkladığı için(soğanın dibindeki kök parçalarını koparıp koparıp tükürüyorlar, yeseler içim yanmıcak..) onu da kayalardan birinin içerisine sıkıştırmak durumunda kaldım.. Sol taraf tamamen boşaldı.. sol taraftaki kısım için boyu 40-50 cm civarlarında olan, içeriğinde kırmızı rengi de barındıran güzel birşey arıyorum.. Her türlü öneriye açığım... 
Power Led
Armatürü ne kadar yükseğe koyacağınıza ve ledleri nasıl dizeceğinize göre değişecektir.  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.