ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Erbil Çapcıoğlu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
162
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Kasım 2013 15:43
Son Ziyaret:
20 Nisan 2017 19:24
Toplam Mesaj:
194 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin Erbil Çapcıoğlu
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1974
Yaş:
51
İl:
Ankara
Meslek:
Fotogrametri operatörü / Harita Tekniker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/153719.jpg[/img] Erbil ÇAPCIOĞLU

SON 10 MESAJI

Discuslarım
Merhaba[:(] tüm balıklar ve ekipmanlar satıştadır. İşlerimden dolayı bir süre ara veriyorum.

Balıklar satılmıştır.[EDIT]Erbil Çapcıoğlu,2016-10-19 11:03:22[/EDIT]
100x50x65 Discus Tankı Filtre Seçeneği
Levent bey gidince olanı değilde istediğinizi alın bence. Sumpa giriş (kirli su) kulelerden oradan geniş alan bırakıp sünger sıralayacağınız ve son olarakta kafa motoru bölümü. 3 ana bölüm yeterli.
100x50x65 Discus Tankı Filtre Seçeneği
Rica ederim. Bildiğimiz yerden gelen her soruya seve seve cevap veririz. Bana biraz farklı geldi sump. Şimdi üç boru var . Ama kulelerde boru göremedim. İlk önce kulelerden gelecek , sonra süngerden sonra da akvaryuma basılacak. Ama bu biraz farklı geldi. O yüzden anlayamadım, yorumda yapmam sağlıklı olmaz.


[EDIT]Erbil Çapcıoğlu,2015-12-29 11:11:30[/EDIT]
100x50x65 Discus Tankı Filtre Seçeneği
Evet kesinlikle olur derim. Sump buysa her zaman sump.
100x50x65 Discus Tankı Filtre Seçeneği
Merhaba Levent Bey

300 - 350 litreden bahsettiğimiz için sump yerine iyi bir dış filtre diyorum. sebepleri;

salonda olacak olması
yer sorunu
vs.

Şu bir gerçekki en iyisi sump tabi ki. Ama eğer altına ufacık(emsallerini gördüm) sump yapılacaksa yer işgalinden se iyi bir dış filtre daha iyidir. Sump döngü açısından avantajı yanısıra görsellik adına akvaryuma ısıtıcı vs. koyulmaması avantajdır. ve şuda var koyacağınız kafa motoru , (ben eheim dış filtreleri severim,) elektrik sarfiyatı fazla olacaktır. Ama sump mı dış filtremi sorusunun kesin ve net cevabı sump dur. Sump yeterli ebatlarda her zaman en iyisidir.[EDIT]Erbil Çapcıoğlu,2015-12-29 08:15:01[/EDIT]
100x50x65 Discus Tankı Filtre Seçeneği
Merhaba
Sump temizlemek. Yaklaşık 2 yıldır 2,5 metreye 60 yükseklik 60 eninde akvaryumun altında 1.5 metrelik sump kullanırım . Sump temizlenmez, temizler. Doğru dizilim ve yeterli sump akvaryumun dengesidir. İçindeki yaklaşık 10 adet mavi sünger (10 cm kalınlığında) 3 yıldır temizlenmedi. tek sök atı pis su gelişindeki elyaftır. Birde yılda bir kere lav kırığı ve seramiklerden gelen ve durgun yerde biriken kumlu yapıyı çekerim oda 1 dakikalık. Aşırı yemleme yapılmayan (gereğinden fazla) ve doğru sump hacimiyle çalışan sistemin sumpu temizlenmez. O boyda akvaryum için sump biraz gerekli gibi gelmedi. İyi ve sessiz bir filtre su hacminin en az 3 katı döndürecek dış filtre işinizi görür. [EDIT]Erbil Çapcıoğlu,2015-12-28 17:55:07[/EDIT]
Hobiye Başlamadan Önce
Merhaba Burak Bey;

Bildiklerimi yazayım;
_ dozaj pompaları ile istediğiniz katkıları ekleyebilirsiniz. Ama gerek varmı. Bence haftada bir 2 dakikada bu katkıları litre hesabı ile yapabilirsiniz.

_ Suyun ph ını neden sabit tutacağız? üretim içinse karbondioksit ve ya farklı sistemlerle tutulabilir.

_ yetişkinler için 6.5 7.5 ph aralığı 700 iletkenlik sıkıntı yaratmaz

_ Ben dana yüreksiz beslemede malesef istenilenlere ulaşamadım. hemde yurtdışından first class yem çeşidi ve katkı getirmeme rağmen. Olmaz mı ben beceremedim beceren nasıl yaptığını anlatabilir.

_ Discuslar nasıl bir ışık düzeni ile alıştırılmışsa onla sıkıntısız devam ederler. Benim kendi aydınlatmam. Şerit led günışığı 5050 modeli ile, tavanda 10 w power led projektör. Gecede mavi dimmerle ayarlanabilen şerit led. Hiçbir sıkıntı yaşamadım.

_ hiç discus beslemediysek yavru 5 cm den aşağı olmamak kaydı ile ve ucuz yavru tabi.... Sonra tecrübe ve istekleri oturttuğumuzda çıta kendinden yükselecektir.

_ Üretimden bahsediyorsak %90 lık su değişimleri kaliteli su şartları ile yapılacaksa gelişimin hızlı olması açısından faydalıdır. Ama burada bir mantık var. Bende 1 sistem toplam 5 akvaryumdan oluşuyor. toplam sumpla hacim 2000 litre. sizce burada %90 su değişimi mantıklımı? tabiki değil oturmuş ve denge kurulmuş sistemde su değişimleri bu kadar olmaz. Küçük hacimlerde olmalı zaten. İyi bir bakteri kültürü gelişmeyecek ve hacimi az olan suda dengeyi sistem değil gelen temiz su kurar. dışkı demek nitrat demek dışkı kütlesi balık sayısı ile doğru orantılı. sisteminizin değerlerini bileceksiniz ki ne kadar su değişimi sistemde dengeyi korur. bunu tespit ettiğinizde işlem basittir.

Discus bu anlatılanlar ve düşünenlerin tersini nazik bir balık değildir. Bir moba değil elbet ama oldukça sağlamdır. Hasta olduklarında ise diğer balıklardan daha iyi tedaviye tepki verirler. Ama düzen balığıdır. Düzenini bozarsanız bu güzel balıklarda bozulur. Discus tatlı su akvaryumunun son demidir. Bundan sonra deniz akvaryumu paklar adamı :)

Mangrow Vadisi*
Merhaba
Herkeze sağlıklı balıklar :)

Öncelikle Doğan Bey e maşallah demek gerekir. emeğinize sağlık. Böyle emekle ve zevkle hazırlanmış olan sonuçta kötü olamaz. Gayet şık bir tasarım ve emek var. Ama ben şu noktada biraz çekimserim.(kendimce) sürekli bitki ve farklı yerlerin farklı canlıları eklemek düzeni malesef bozuyor. Ben kendim hep şu yolu izlerim. Akvaryumu kurar her türlü (balık hariç ) malzemeyi koyar 2 ay çöpçü ve vatozla akvaryumu kurar sonrada balıkları eklerim. Balığı farklı bir sistemden almışsam da 2 ay ayrı tutar , izler ve ufak müdahalelerle istediğim kıvama getirir ve akvaryuma eklerim. İlaç konusuda en uzak olduğum konudur. Genellikle hastalık olmaması için uğraşır pozisyonda olurum. Hastalanan discus düzen tutmaz genelde. Dikkat edilecek en önemli hususta başkalarını nasıl bir düzen ve şart oluşturduğu değil sizin nasıl bir şartta balığı tuttuğunuzdur. Balıkta gelişimde ve sağlıkta sıkıntı yoksa düzeni asla ve asla çok iyi bilen biri bunu dedi böyle yapayım dememek lazım. Yaşadığım bir sıkıntıyı da dile getireyim. İnce kum kullanımı discuslar için bende sıkıntı yarattı. Genelde kum yutup şişmeler ve iltihaplanmalar yaşadım. Ve sonra discusu kumla besleyeceksem yutamayacağı irilikte kullandım hep. ve yaşadığım sıkıntılar bitti. Şimdi birileri şunu yazar diye hemen ekleyeyim. Doğada nehirler kumsuz mu? Evet kumlu :) Ama doğa da yaşam döngüsü oldukça fazla. Bizler akvaryumda giden yerine elimizle getirip koyuyoruz.

Öncelikle F0 dediğimiz balıkları getirmek zor değil. Getirilebilir fakat adaptasyon ve su koşulları oldukça sıkıntılı. Üreme ve cinsiyetse ayrı bir muamma. Eric Hustinx Belçika da kendisiyle senelerde görüşüldü. İlk partide F0 alalım birazda dedik. Lakin yılın belli dönemlerinde getiriyor ve 2 ay karantina sonrası satılıyor. Ve bu arada kayıp %50 civarı. F0 lar kendi sularının içinde kendi bakterileriyle barışık . fakat iş akvaryum olunca alışık oldukları her bakteri ölümcül oluyor malesef. Elimizdeki kıt olan kaynaklar malesef deneme yanılma yapmaya uygun değil. Ama uzakdoğu olsak kolay. Ölsün bir daha alırız. Ama sağlıklı bir nesili kendi suyumuzda üretimi başarır ve o kanları bozmadan devam edebilirsek işte o zaman sıkıntıyı aşarız. İthal etmek sıkıntı değilde asıl sıkıntı nedir diye sorduğumda ise cevabım şu. Biz sadece al sat severiz. niye kar etmenin kolay yolu. Ama bunları alıp ülkemizde bulunur hale getirmeyi hedeflemeyiz. Teknoloji üretmeyiz ama teknolojiyi çok iyi alırız gibi.
Discuslarım
Evet malesef zahmetli oldu. Asıl zahmet çok fazla sayıda aynı türden balık getirememek oldu. Gümrük işlemleri balığın Stendker in kendi yerinden aldığımdan fazla oluyor. Ama bu bir süreç tabi. Elimde fazla olan yetişkinleri elimden çıkartıp yeni türler yaza doğru ekleyeceğiz.
Discuslarım
Merhaba Resul Bey

Öncelikle hobiciyiz tabiki. Ama asıl amacımız ülkemize iyi kanlar getirip bundan hem biz üretici olarak hemde discus besleyenler faydalansın ve bu işi profesyonel yapalım diye çaba sarf etmekteyiz. Evet oldukça zor. Ama discus zor olduğu için değil balık ve bakılacak bebek sayısı yüzünden. Ama değermi evet ben bundan zevk alıyorum . Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.