ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bay_frk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Temmuz 2009 03:16
Son Ziyaret:
06 Ekim 2012 13:45
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ömer faruk yumuk
Doğum Tarihi:
04 Ocak 1987
Yaş:
38
İl:
Izmir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ÖMER FARUK
100*50*60 mbuna anatank
80*30*40 yavru tankı
40*25*30 kondusyon tankı

SON 10 MESAJI

Yeni Aldıgım Demosoniler
Ne mutlu size öyleyse. Ama bu bir öngörü değil %90 lık gerçektir malaviler ilk yumurtalarını genelde ya kusar ya yutar. Ya sizin kız %10luk dilime girmeye kararlı yada yeni sahibini beğendi. Ama boşverelim haticeyi neticeye bakalım artık yavrularımız var. Umarım büyütebilmek de nasip olur
Yeni Aldıgım Demosoniler
Kemal Bey balıkları gercektende cok makul fiyatlarda almıssınız. Ama bu demasoniden demasoniye fark var gercegınıde gozler onune serıyor. Gerci sakaryadasınız ama ızmırde cankaya taraflarında bır akvaryumcu ısmı malum onemlı degıl kı kendı epeyde elestrılıyor. Demasonı dıye oyle kırma balıklar sunuyor kı bu pazara. Kabul kırma falan sonucta canlı ve deger vermek gerekır ama bence yazık. Mesala bende demasonılerımı ıstanbulda ogrencı ıken optımum outlettekı pet-cıty gibi bir akvaryumcudan almıstım. Yenı gelmıstı ıthal balıklardı 30 adet almıstım tanesı 20lıradan ama sımdılerde yarı fıyatlarına satamıyoruz malesef. o Yuzden aslında balıklarınızın sekıllerını ve formlarını gormeden fıyat bıcmek bence sacmalık olur.

20 lıtrelık tanka gelınce; yavruluk sayet ondan kucuk ebatlarda ıse 20lıtrelık tank daha guzel gıbı gorunur. Ama su hacmınden dolayıda yavruluk daha ıyı olacaktır. Yanı asagı tukursen sakal yukarı tukursen bıyık mısalıdır. Istersenız balıgı fazla yıpratmamak adına yavrulukta bırakın. Daha sonra kı yumurtalar ıcın dıger seceneklerı denersınız. Zaten ilk yumurtularını cıkartmaları bıraz sans oluyor. Bu balıklardan yavru almaya baslamak oyle kolay degıl malesef ama almayada bır basladınız mı arkadan gelen yavrulara koyacak yer bulamayacaksınız. Ama her balık turunde oldugu gıbı bunlarda da tek tur beslemek daha cok verım getırecektır sızlere... Sağlıklı balıklar
Yeni Aldıgım Demosoniler
Öncelikle balıklarınız hayırlı olsun. İnşallah yavrularınıza kavuşursunuz. 500litrelık bır akvaryum için saklanacak bolca yerınız varsa ben yavruluga almanızda fayda görmuyorum. Neticesinde oradakı dar alan anneyi strese sokup yumurtaları kusmasına sebep olabılır. Son olarak ben kendi yöntemimi söyleyeyim sump kullanıyorum. Sumpta genişçe bir alan var. Ağzına yumurta almış balığımı orada kendı halınde bırakıyorum. Boylelıkle ne gerek diğer balık ve erkeğinin tehdidinden, gerekse de atılan yemin cazibesine kapılmasından koruyorum. Karar senin. Sumpın varsa bunu değerlendirebilirsin. Buradan aldığın destekler elbette işe yarayacaktır. Ama şunu unutma ki onlarda bir canlı. Ve farklı yapılar gosterebiliyorlar. O yüzden senin balığın yavrulukta çıkartabilirken yavrularını sarı çizmeli mehmet ağanın kı kusabilir. Bu da bir gerçek.
Sista marka Silikon ile ilgili
Evet malesef oyle olmus. Gerı gıttım adam yanlıs vermısız kusura bakmayın deyıp gerı aldı. Bende baska bır seylerden temın etmeye calısacagım.
Sista marka Silikon ile ilgili
Yavru akvaryumun arka camı malesef batladı. Bende aynı olculerde kı camı alıp sılıkon ıcın gıttıgımde herkes sısta dıyor dıye bende sısta almaya karar verdım. (acrylic sealant) Tekrar canım yanmasın dıye seffar olmamasına ragmen bu sısta sılıkonu aldım. Sılıkon beyaz renkte ama sorun su sankı cama yapısmıyor gıbı. Elımle cektıgımde sılıkon gelıyor. Ve hıc sılıkon gıbı kokmuyor. Boya gıbı kokuyor. Kımyasal olarakdan daha cok tekrar patlama rıskıne karsı korkuyorum. Yardım edersenız sevınırım. ...
Dal parçalarının kullanılması (resimli anlatım)
Emeğinize sağlık. Çok yaratıcı olmus. Hatta anubıas nanaları tutturmak ıcın onceden matkapla veya uygun delıkler acarak ıstedıgımız dekorlara daha kolay ve zahmetsız ulasabılecegız gıbı duruyor.
Alman Siperi Görünümlü Mağara
Gerçekten güzel olmuş emeğinize sağlık...
Kozalak...
Kozalakların sertlıgı balıklarınız ıcın sorun yaratır mı sorusuna buyuk ıhtımalle sorun teskıl etmez derdım. Ama besledıgınız tur canlı doguranlarsa beyaz mercanların aralarına sıkısıp olen lepıstesler gormustum. Ama malawilerde sorun olacagını sanmıyorum. 
Düşünmenız gereken ıse kozalagın salınım yapıp yapmaması. Daha cok ph degerlerınde dalgalanmalar. Allah korusun tum balıklarınızı kaybetmeye sebep verebılır. Bu sebepten once arastırın. Genelde kaynatarak bu tur problemlerı cozuyorlar. Ama bu kozalak ıcınde gecerlı olur mu bılemem
bay_frk2010-06-03 22:08:05
2 lira maliyetle egg tumbler (kuluçka makinesi)
Şimdi Ali Bey ben bu kulucka makınelerınden epey bır kullandım. Ama hava akımı ıle cekım yaptıklarından malesef yumurtaların cogu mantarlasıyor. Suya dezanfektan at olmaz dedıler; oldu. Dereceyi düşür olmaz dediler; oldu. Bende kendımı bu prpjeyi geliştirdim. Bundan oncesınde cok fazla yumurta kaybettım. Nıhayatinde 0 kayıpla yavrularıma kavusuyorum. Mumkunse bu projeyı sızde olusturun.
Ama elınızde makıne su sekılde calısıyor. Yumurtaları gereklı yere bıraktıkdan sonra resımdekı sol tarafı (daha ınce olan- Hava hortumunun baglı oldugu yer) yukarı gelecek sekılde cama vakumlanır. Ardından guclu bır hava motoruna baglanır. Hava aletın ustekı tellerıne kadar gelır oradan yukarıya dar olan yerden dısarıya cıkar. Yukarı cıkan hava kaparcıkları asagıdan da bır mıktar suyu yukarı dogru hareketlendırır. Iste bu suyun hareketı ıle bırlıkte yumurtalarınızda 1-2cm yukselır. Ve ıstenılen hareket saglanmıs olur..
2 lira maliyetle egg tumbler (kuluçka makinesi)
Onur Beyden ses yok anlasılan...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.