Balığım - Betta- Küstü Ne Yapabilirim?


bsraablttÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 1
bsraablttÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Saat 18 Dakika önce
Yaklaşık 1,5 yıldır bir betta balığım var , daha önce diğer balıklarıma hep akvaryumda bakmıştım ama bir süre ara verince malzemelerim hep dağıldı (öncesinde hep japon baktım ve min yaşayanı bile 2,5 yıl yaşadı) alırken biraz geniş birfanusa koyun onda yaşar dendi ve ben de yaklaşık 8 litre bir fanusta 6+ litre ile bakmaya başladım, buradaki mesajları görene kadar gerçekten akvaryuma bu kadar ihtiyacı olduğunu düşünmemiştim. Aslında 1,5 yıldır oldukça mutlu bir balıktı ama kendisini 1 hafta süreyle komşuma bırakmam gerekti , geri aldığımdan beri neredeyse 1 ay olacak gittikçe daha da küskünleşti. Onlar kimsenin olmadığı bir odada tutmuşlar , alır almaz suyunu değiştirdim vs ama ne yaptıysam yüzüme bakmıyor :'(
son 2 haftadır da yemden uzaklaştı. çok nadir günde 1 defa yiyor ve sürekli dipte uyku halinde (alttan ısıtması var şu anda ,yazın yoktu kışın böye bir sisteme geçtim) çok nadir çıkıp baloncuk yapıyor (ilk aldığım zamandan beri hiç yapmamıştı) neyse biraz uzun yazdım kusura bakmayın, şimdi bir akvaryum kuracağım fakat aklım çok karıştı ve sabah gidip almaya karar vermiştim fakat fikir almanın daha doğru olacağını düşündüm. Basic olarak en hızlı şekilde ne yapıp balığımı rahat ettirebilirim yardımcı olabilir misiniz ?

-acil olarak nasıl müdahale edebilirim? (en azından ilk aşama olarak ne yapabilirim)
-Süngerlerden, elyaftan bahsediliyor bunlar nedir ? Bildiğimiz sünger mi
-akvaryumu nasıl temizleyeceğim?
-içine konulan kökler vs bildiğimiz ağaç kökü mü ? suda şişmiyor mu ?
-bitki koymak isterim ama suyun yüzeyinde olanlar suyu kirletmiyor mu ?
-sürekli temiz kalması için ne yapmam gerekir ?
-karides ve salyangozları kesin koymam gerekir mi? sanırım bunlar temizlik için
-lambalar ne için ? lamba ve ısıtıcı farklı mı ?

bilmiyorum en hızlı nasıl rahat ettirebilirim , hastalanmasını veya kaybetmeyi istemiyorum gerçekten , bazı tavsiyelerde bulunursanız çok çok çok memnun olurum , teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dexter85321Çevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2024
İl: Konya
Mesaj: 106
Dexter85321Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 5 Saat 16 Dakika önce
Merhaba soruları yanıtlayıp, kurmanız gereken akvaryum hakkında bilgiler verebilirim. Bunun karşılığında iyi bir araştırma yapmanızı istiyorum, bettanızın ömrü muhtemelen az kaldı ama istekli bir şekilde araştırırsanız ileride bakacağınız japon 10, betta 3 4 yıl yaşabilir.

[K]-acil olarak nasıl müdahale edebilirim? (en azından ilk aşama olarak ne yapabilirim)[/K]
İlk olarak, bir ısıtıcı ve derece alıp ve ısıyı 26 derecede [B]sabit[/B] tutmalısınız ayrıca betta balığı hastalıklarını araştırıp, kendi balığınızın doktoru olmanız lazım.

[K]-Süngerlerden, elyaftan bahsediliyor bunlar nedir ? Bildiğimiz sünger mi[/K]
Özellikle bitkili akvaryumlar da filtre malzemesi olarak kullanılır, bakterileri tutar. sağlıklı bir akvaryum kurmak istiyorsanız biyolojik döngü konusunu araştırmalısınız, aşağıya görsel olarak eklerim.

[K]-akvaryumu nasıl temizleyeceğim?[/K]
Çeşme suyunu ağzı açık bir şişede en az 1 gün bekletip, dinlenmiş su elde etmelisin. Ardından hortumla [B]dip çekimi[/B] yaparak, her hafta akvaryumda ki suyu %30 değiştirmelisin.
Temizlemek budur, dip çekimi yaparken dışkıları ve artık yemleri elinizden geldiğince alın asla kumu karıştırıp havalandırmayın, kumun içinde birikenler tüm suyu kirletir.

[K]-içine konulan kökler vs bildiğimiz ağaç kökü mü ? suda şişmiyor mu ?[/K]
Her ağaç olmaz, kuru kökün kaynatılıp salınım yapması vs. lazım, petshoplarda hazır satılıyor, balığınıza iyi bir ortam hazırladıktan sonra aklınıza takılanlar için yeni konu açarsınız.

[K]-bitki koymak isterim ama suyun yüzeyinde olanlar suyu kirletmiyor mu ?[/K]
Bitki koymanız çok iyi olur, alacağınız her bitkinin istediği ışık miktarı, ısı gibi gereksinimlerine bakmalısınız, petshoplar genelde bakımı basit bitkiler satıyor. su üstü bitkileri tam tersine suyu temizler, görseldeki nitratı azaltır,

[K]-sürekli temiz kalması için ne yapmam gerekir ?[/K]
Filtre ve düzenli su değişimi.

[K]
-karides ve salyangozları kesin koymam gerekir mi? sanırım bunlar temizlik için[/K]
gerekmez, temizlikten kastettiğiniz ne bilmiyorum. Bunlar akvaryumda zamanla oluşan mikrorganizmaları, yosunları ve ayrıca artan yemleri yer. eklemek istiyorsanız, bitkiler gibi her türünü araştırmalısınız.
Karideslerin beraber yaşadığı balıkları araştırın örneğin betta ve japonla olmaz.

[K]-lambalar ne için ? lamba ve ısıtıcı farklı mı ?[/K]
Tabi ki farklı, internette akvaryum ısıtıcısı nedir diye aratmaktan aciz olmayın, daha sağlıklı bir akvaryum kuracaksınız. Akvaryum lambalarıyla bitkiler için gün içinde belirli bir süre aydınlatma sağlamalısınız.

görsel
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250259/211020242102481.jpg[/IMG]


Cevabı internette dakikalar içinde bulunabilen sorular için genelde detaylı yanıtlar yazılmaz, balıklarınızı gerçekten önemsediğinizi ve beslemeyi sevdiğinizi düşündüğüm için zamanımı ayırmak istedim.

[QUOTE]Basic olarak en hızlı şekilde ne yapıp balığımı rahat ettirebilirim[/QUOTE]
En azından bu videodaki akvaryum gibi bir kurulum yapmalısınız, imkanınız bütçeniz varsa daha büyük akvaryum + filtre + bitki çeşitliliği en iyisi
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=yks2DI08hmE[/URL]

Benim kurduğum akvaryum dahil olmak üzere üyelerin açtığı betta akvaryum konularından ilham alabilirsiniz, bol şans[:)]




[EDIT]Dexter85321,2024-10-21 21:54:38[/EDIT]

Beğenenler: [T]246392,Azizdurdenn[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir