Bezelye Haşlama
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2011 15:44
Evet, Cüneyt yazmış zaten, katılıyorum, tuzsuzu yoksa, tuzluyu alır sudan geçirirsiniz, hiç vermemekten çok daha iyidir. Mevsimide Haziran aylarının ortalarından başlıyor, bir kilo alıp haşlayıp dondurucunuza koyarsanız. Kış boyunca yeter.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2011 15:59
Hiç yoktan iyidir, yoksa tabiattaki birçok sebze, yüksek ısıya maruz kalınca pişirilirken, besleyici birçok özelliğini bir miktar mutlaka kaybediyor. Çiğ bezelyeyide haşlamadan yemezler, haşlanmış ıspanak yaprağıda verebilirsiniz, beslenmelerine ek, haşlanmış kabak, haşlanmış brokoli, haşlanmış kırmızı tatlı biber.
mesutok 2011-11-17 16:00:09
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2011 16:28
Bu akşam alırım bir kavanoz haşlar baketlerim şuan akvaryum ilaçlı versem sorun olur mu hastalık tedavisi bitince mi vermeliyim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2011 14:18
Kabuğunu soyup içini atın, yerler marketten aldıysanız birazda suyun altına tutun tuzu aksın, tuzlu suyun içinde tutmayın boşaltın duru suda bekletin kavanozu, tuzu çeksin çektiği kadar su, sonra kabugunu soyup soyup verin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2011 14:42
Akşam öyle yaptım ama önce tenezzül etmediler sonra tek iki yediler az az bu kavanozdakiler hazır haşlama olanlar değil mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2011 15:06
Konserve bezelyelerde bozulmaması için çeşitli katkı maddeleri olur.bu da her hafta 3-4 kere yediklerini düşünğrsek orta-uzun vadede balıklara zararlıdır.bunun yerine dondurulmuş bezelye alın sıfır katkı maddesi ayıklanmış,yıkanmış,tuzsuz bezelye bunu bir miktarını evinizde haşlayın ve balıklarınıza verin haşladığınızdan arta kalanı poşetleyip yeniden deep freez e atabilirsiniz.ihityaç oldukça çıkartır çözdürür ve balıklarınıza verirsiniz.alın size 4 mevsim katkı maddesiz,tuzsuz taze bezelye
ama mevsiminde tazesini alıp haşlamak en güzeli.olmadığı zamanlar bu metod işe yarar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2011 11:22
Bezelye yedirmek gerçekten çok faydalı ancak burada anlatılan hazırlama usülü bence tam olarak uygun değil.
40 dakika boyunca kaynatılmış bir sebzeden artık çok şey beklememek lazım. Belki sadece posa ve lif olarak işe yarıyordur kabızlıkla ilgili.
Size tavsiyem, bezelye tanelerini buharda pişirmeniz. Ayrıca 40 dakika beklemeye de lüzum yok.
Özellikle dış kabuğu daha genç görünün bezelyeleri seçerseniz, bu süre çok daha kısa olacaktır. Çünkü içindeki taneler daha körpedir, kendiliğinden yumuşaktır zaten. Böylece daha az ısıya maruz kaldıklarından, besin değerlerini daha iyi muhafaza ederler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2011 11:30
[QUOTE=reverse]Bezelye yedirmek gerçekten çok faydalı ancak burada anlatılan hazırlama usülü bence tam olarak uygun değil.
40 dakika boyunca kaynatılmış bir sebzeden artık çok şey beklememek lazım. Belki sadece posa ve lif olarak işe yarıyordur kabızlıkla ilgili.
Size tavsiyem, bezelye tanelerini buharda pişirmeniz. Ayrıca 40 dakika beklemeye de lüzum yok.
Özellikle dış kabuğu daha genç görünün bezelyeleri seçerseniz, bu süre çok daha kısa olacaktır. Çünkü içindeki taneler daha körpedir, kendiliğinden yumuşaktır zaten. Böylece daha az ısıya maruz kaldıklarından, besin değerlerini daha iyi muhafaza ederler.
[/QUOTE]
Ben dün yedirdim balıklarıma.Dondurulmuş bezelye almıştım marketten SUPERFRESH 3 TL paketi.Aylarca yeter o bezelye.İçinden 30-40 tanesini aldım haşladım 20 dk da lokum gibi oluyor zaten.Öyle 40 dk pişirmeye gerek yok.Yiyecekleri kadarını verdim kalan haşlanmışlarıda soğutup yeniden deep freeze attım.Hazır haşlanmış bezelyemde var yani ihtiyaç oldukça çıkartır çözdürür veririm.Zaten 3-5 dk da çözülüyor dondurucudan çıkartınca.Tuz yok,katkı maddesi yok...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2011 10:33
İnanın dondurulmuş bezelye hiç aklıma gelmemişti.kendimi hep konserveye odaklamıştım.ilk işim almak olacak verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2011 11:26
Ben ölen japonlarıma vermiştim ama yememişlerdi. Suyu kirletmesin diye taneyi olduğu gibi attım yemediler sabah kalktığımda su sislenmişti sonra su değişimi yapmak zorunda kalmıştım.. Şimdi tekrardan bezelye vermeyi düşünüyorum. Yine su da değişim olur mu emin değilim ama
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2011 11:31
Bırakın taneyi çeyreği bile zor yiyorlar ısıramıyorlar çünlü o yüzden mümkün oldukça ufak verin çok kirlenme olmuyor benimkiler yiyor güzelce
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir