Böyle Melek Gördünüzmü?
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2009 11:39
Zor olduğu için değerliler tabi,bizim ülkemizde ticari anlamda uğraşan olmaz. Siyah mı siyah yeter derler Az yumurta sayısı çokça hormon kullanımını gösterir,ithal bazı balıklarda bu oluyor. Balıklar 50-100 yumurta arasında kalıyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2009 11:54
Peki Cihat bey hormon verilerek renklendirilmiş yada boylandırılmış bir balıktaki bu hadise genetik bozukluklara nedenmi oluyordur.Bu durum akabinde yumurta verimini düşürüyordur.Yoksa belli dönem sonra etkisini kaybedermi?
Sıkıntı var burada bence.Mesela ithal balığı daha küçük boylarda dahi rengi oturmuş olarak alırız.Mesela ithal gelen discuslarda 4-5 cm balıkta tüm renkler ve vücut desenleri belirgindir hep daha renklidir.Eğer hadise genetiği bozuyorsa ben buna sadece üreme anlamında bakmıyorum.Sağlık açısından başka sıkıntılarda doğuruyor olabilir.Sırf melek için değil her balık için bu böyle olur o zaman...Hastalıklara karşı daha dirençşiz,daha tolerans sınırları dar vs vs.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2009 12:01
Genetik olsa yavrulara geçer ama 50 yumurta veren balıktan alınan yavrularda bu sorun gözükmüyor,ben kalıtımsal olduğunu görmedim. Doğal renklendiriciler dışında kullanılan hormonlar sorun yaratıyor. Dediğiniz gibi balığın dengesini bozmak hastalıklara açık hale getirebilir,ülkemize zor adapte olmalarının nedenlerinden biri de bu olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2009 12:26
İşin rahatsız edici noktası bu.Zor adaptasyon,üreme bozuklukları,hastalıklara karşı dirençsizlik vs vs.
gozturk 2009-12-12 12:32:03
Mesela bundan 1 sene önce tedarikçinin birine karbeyazı tonunda inci gövde gelmişti.Görünce 15 tane aldım.Eş çıkartırım düşüncesi ile.Aradan 10 gün geçmeden tamamı sapsarı oldu.Balıklar hep sorunlu idi.Yüzgeç erimesi bitmedi gitti.Sonra 1 eş çıktı.Dişi yumurta tuttu.Ancak aylarca yumurtlayamadı.Plaka üzerinde geziniyor.Ancak yumurtayı dökemiyor.Karnı balon gibi oldu.Herhangi bir iç bakteriyelde değil.Yeme cevap veriyor.Dışkılar sorunsuz.Balıkta yani rahatsızlık yok.
Acaba ithal balık alımında 2 kez mi düşünmeliyiz...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2009 20:27
Burda istediğimiz varken ithal balık getirmek gereksiz. Ben de ithal half-black aldım 13 adetten 3 adet kaldı ama burda half-black yoktu mecburen aldım. Hangi balık olursa olsun sağlıklı,düzgün yerli balıkları tercih edelim. Kimi zaman yerli balıklar az da olsa pahalı oluyor. İthalle arasındaki fire payı,sağlık sorunlarını düşünürsek yerli balık daha ucuza geliyor. Olmayan türleri de getirteceğiz tabi,mecburuz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2009 01:33
DD eşleşmesi daha zor olduğundan değil eşleşecek kondüsyona getirmek zor olduğundan eşleşme olayını ben daha kendi tankımda göremedim. Bakalım kısmet.
İthal ile ilgili:
Ben geçen sene Çek. Cum. 15 siyah, 15 inci gövde, 15 red devil (oldukça kırmızı bir koi türü) getirtmiştim. Siyahlar ilk hafta sonunda 6 tane kaldı. Akvaryumculardan aldığım 3 adet tek siyahla toplam 9 sayısına ulaştım bu 9 balıktan 3 çift çıkardım. Şu an bunların yavrularının yavrularıyla uğraşıyorum. İnci gövdelerde 1 yıl sonunda 12-13 taneyle erişkin boya ulaştılar. Red deviller ise 1 tanesi bile 1 yılı ve ergin boyu göremedi. Sonuçta kaç tane getirelim çok göreceli bir soru. Balıklar yola çıkarken sağlıklı idiyse ve size düzgün nakledileceklerse 6 tane yeter. Bu olmayacaksa geriye 6 tane kalması için kaç tane getirtmeniz gerekiyorsa o kadar getirtmek gerek. Mesela kaç tane ısmarlarsak sonunda en az 6 tane ile kalacağımızı bulmak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2009 01:42
Zorunluluktan ziyade bir koliye girecek melek adeti bellidir. Meleğin boyu büyüdükçe koliye girecek adet azalır. Uçakla geleceği için kargosu vs masrafı bellidir. Ben olsam bir koliye girecek maksimum adette balık getirtirim. Az adet getirttiniz mi balıklar pahalıya gelir. Melekleri 4-5 cm getirtirim,yaşama şansları yüksek olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2009 17:56
Melekler hiçbir zaman dikkatimi çekmeyi başaramadılar malesef o yüzden hiç anlamıyorum melekten :) Inşallah herkes istediği türü bulur besler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2009 21:16
En azdan kastetdiğim Yurtdışındaki toptancısının Türkiye'ye en az su kadar balık yada ne tutarda balık siparişi edilmeliki göndersinler. Örneğin 3-4 cm lik en az 50 adet gibi.Aslında niyetim katılım sağlamak isteyen Melek sever arkadaslarla beraber farklı 3-4 türden 3-4 cm lik meleklerden getirtebilmek. bununda masrafı ne kadar olacak? bunu öğrenebilmek istiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2009 02:06
Bildiğim bazı çiftlikler 10 kolinin altında balık göndermiyor. Belki melek üreticisi ya da fazla büyük olmayan üreticiler 1-2 koli balık yollayabilir. Bizim yapacağımız burdaki toptancılarla görüşmek,15 günde 1 balık getirirler. İstenilen türler direk yüklemeyle gelir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2009 23:55
Konuyu netleştirdiğimizde İlgilenen arkadaslar talepleriyle katılım sağlayabilirler.Daha uygun bir maliyetle istediğimiz balıklara hepimizin kavuşma şansı doğar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir