Filtrede yeni meteryal karsinizda Diatomit resim9


erdinc1Çevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2014
İl: Ankara
Mesaj: 51
erdinc1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2014 20:48
Bugün bilimsel bazı  kaynakları (sciencedirect vb sitelerden şurdan burdan) 1 saat civarı araştırdım, çoğu kişi ilk bir iki cümleyi okuduğundan en önemlisini ilk başa yazıyorum,

-Solunmasının tehlikeli olduğu sonucuna ulaştım daha önceki sayfalarda da bu konudan bahsedilmiş bu doğru bir bilgi ancak sigara gibi düşünün Her gün temas etseniz dahi  5-10 yılda sizi hastalandıracak düzeyde bir risk taşıyor dış filtreye koyarsanız tehlike tamamen kalkıyor (ilk aşamada suyu bulandıran şey yani toz parçaları kurumuş halde  aldığınız zaman hava akımıyla ciğerlerinize gidip yerleşerek bakteriyel hastalıklara neden oluyormuş ıslandığında böyle birşey mümkün değil en azından bizim için ama balıkların solungaçları için ne olur bilemem). Bunu engellemek için filtrenin giriş bölgesine yakın koymak gerek en sona koyarsanız partiküller direk akvaryuma gideceğinden balıklarda solungaç hastalıkları olur ve balıklar suyun üstüne çıkarak hava almaya uğraşırlar. Veya taşlara sürtme meydana gelir.  Bilmiyorum bunu gözlemleyen oldu mu? Bir süre (max 5-6 gün) sonra  yüzeyinde zaten bakteri kültürü oluşacağından akvaryuma toz partiküllerinin  gitmesi duracaktır. (Akciğer konusunda satan arkadaşın dikkatli olması gerek çok fazla temas ediyor. Ufak bir maske sorununu çözer,  bizim için risk yok).

-İkinci husus bu filtre malzemesinin suyu temizleye bilmesi için sudaki bulanıklığın nedeninin algler olması gerekiyor.Yani uv filtre alternatifi olarak düşünülebilir. Nasıl uv filtrede her akvaryuma uygun değilse bunuda kullanmak çoğu akvaryum için gereksiz.  Bitkili akvaryumda kullanırsanızda zemini kaliteli yapıp sudan besin alan bitkiler yerine tabandan alanları (köklü olanları) tercih edin aksi durumda 2-3 kat fazla gübreleme yapmak zorunda kalabilirsiniz. Aksi durumda da sakal yosunu oluşur. Zaten bitkili akvaryumlarda bu tarz ürünleri hiç kullanmayıp sadece mekanik filtrasyon yaparak mükemmel netlikte su elde edebilirsiniz (bitkili akvaryumda suyun temizlenmesi aylar sürecektir sabredin .) (mekanik filtrasyon için seramik + sünger + elyaf), (kimyasal filtrasyon için karbon, zeolit , su düzenleyiciler  envayi çeşit ürün ek olarak  "akıntı"  ve "hava motoru" (yanlış yazmadım hava motoru sadece suya hava taşı ile oksijen vererek suyun kimyasal olarak temizlenmesini sağlar hava kabarcıkları ne kadar küçükse o kadar nitrat ve nitrit oluşumuda azalır.))

Üçüncü olarak malzeme "taban malzemesi" olarak kullanılabilir ancak sadece büyük balıkların olduğu akvaryumlarda "karides" , "vatoz" ,  "SALYANGOZ"  akvaryumlarında taban malzemesi olarak bence kesinlikle kullanılmamalı. Nedeni ise ufak deliklerine küçük canlıların uzuvları sıkışıyormuş ve kopartıyormuş.
Ayrıca ürün böcek ilacı olarakda kullanılıyor, bizim ciğerlerimizdeki olan olaylar böcekler içinde geçerli toz onların da dış mukozasını kurutuyor ve öldürüyormuş. Bu nedenle karınca vs. öldürmek için kullanılıyormuş. Suda bu durum olur mu olmaz mı denemek gerek (tahmini ölüm süresi en az  2 hafta ben koydum 1 hafta oldu ölen kalan yok demek doğru değil) Bu üç canlı için akvaryum içinde değilde dış filtrede kullanırsak ek olarak alg oluşumunu engellediğinden vatoz ve karideslere bir darbe vuracağı açık , ha diyeceksiniz suda yüzen bakteriler ve algler  ayrı cisimlere tutunan bakteriler ve algler  ayrı birbiri ile ne alakası var hem ben yem veriyorum onu yesinler, gözlemlerim doğrultusunda suda yüzen bakteri miktarı artınca yüzeylerde tutunan bakteri miktarınında arttığını gördüm , dış filtre kullandığım akvaryumda yüzeylerdeki bakterilerin kullanmadığıma göre daha az olduğunu görüyorum, bilindiği üzere tatlı su balıkları su içmezler yani attığınız tablet yemler ve granül yemler balıklarınızı susuzluktan öldürür. (pul yemlerde durum biraz daha iyi) bu nedenle alg yemeleri ve bu alglerden bağırsaklarının ihtiyaç duyduğu  su ihtiyaçlarını gidermeleri gerek.Alg yemeyen balıklar su ihtiyacını nasıl gideriyor diyeceksiniz onlarda su böbreklerden daha az atılır vatozlar daha çok işer bu nedenle kabız olup işediklerinde 20 cm iplik şeklinde dışkılar görürsünüz bu akvaryumdaki alg-yosun-bakteri dengesinde sorun olduğunu yada vatozu tembelliğe ittiğinizi alg yerine  yem yiyerek karnını doyurduğu anlamına gelir çözüm olarak 3-4 günde bir dip  yemi vererek vatozu alg yemeye zorlamalısınız. (Tabiki öldürmeden )

Dördüncü olarak kimyasal anlamda akvaryuma hiç bir etkisi yok ama bu al kafana göre kullan anlamına gelmez ufak bir miktar ile başlayın dozu  duruma göre arttırıp azaltın. ben yarım kilo koydum bir ay oldu sıkıntı yok demeyin miktarı azaltın su bulanıklığı artıyor mu bakın artıyorsa tekrar eski haline dönersiniz artmıyorsa fazla koyduğunuz miktardan dış filtrenizi kurtarmış olursunuz. (unutmayın dış filtreniz 50watt ise sürekili 50watt tüketmez zorlanma durumuna göre bu değer anlık olarak değişir, kimisi 5watt yazar 10 harcar kimisi 10 der 5 harcar.Özellikle çin malı 36w olanlarda 18 watt değerini bile görebilirsiniz burada bir ipucu daha  veriyim akvaryum ısıtıcınız 200 watt ise ve günde toplamda 1 saat çalışıyorsa 100 watt ısıtıcı alıp aynı işi yapabilmesi için 2 saat çalıştığını hesaplarsınız değil mi? Yani sonuçta aynı işi üretecek. 100 watt olan çalışma süresi fazla olduğundan daha az ısınma evresi geçirir daha az elektrik harcar. Yine daha hasas olup 10 dk da bir devreye giren 1 dk çalışan  bir ısıtıcı ile 20 dk da bir devreye giren yine  1 dk çalışan  ısıtıcıyı kıyaslarsanız 20dk da devreye giren daha az elektrik harcar. Dış filtrelerde olduğu gibi hassas olan kaliteli verimi daha yüksek diye düşünebilirsiniz bu çok büyük hata olur ısıtıcı verimleri %98 gib rakama ulaşabilir dandik olanda ise %95 civarı bir değerdir. Yani arıza yapıp balıkları haşlama yapmayacak termostatı düzgün olan bir ısıtıcı almanız gerek)

Beşinci olarak Diatomit alırken havuz için olanları almamak gerek onlarda ekstradan klor gibi maddelerde varmış ve üzerlerine bunda klor var diye yazılmıyormuş , kediler için olanlardan tavsiye edileni "başkalarının en az 1 yıl kullandığı markanın aynı ürününü" almak gerek. (Yani bildiğin üründen şaşma, eğer aldığın ürün bir sonraki alışında ambalajı değişirse mutlaka içindekilere bakın parfüm eklemesi yapılmış mı kontrol edin araştırın ambalaj değişirken ekstradan neler değişmiş araştırın.

Bu kadar yazdıktan sonra prodact firmasının filtre malzemesi olarak diatomit malzemesini sattığınıda belirtmek gerek yeni zeolit kadar masum olmasada dikkatli kullanımda sıkıntısı yok. 100lt bir akvaryum için maliyet açısından 10 tl yi geçmeyecek ürünlere bakarsak. Seachem purigen 100ml olan 30 tl ve 100lt için 4 kez kullanılıyor yani her kurulum 30/8= 3,75tl kargo vs ile 40/8=5tl gibi bir rakama geliyor)

Güven ve risk anlamında sıralarsak  (en az riskli olan dan en çok riskli olana)
  -Seramik, seachem purigen , karbon, zeolit,diatomit
Etkinlik işlevsellik olarak sıralarsak (en çok etkinden en az etkine)
  -Seachem purigen,karbon,diatomit, zeolit,seramik
Tabi bunlara tek tek bakarsak:
Karbon bunlar içinde farklı kullanımlara hitap ediyor ancak diatomitle aynı işlevler sahip berraklık , su kokusunu engelleme , ancak karbon 1-2 haftada çöp haline gelebiliyor.
Seramik ön filtreleme amacıyla özellikle bitkili akvaryumun olmazsa olmazı bazen dış filtreyi açtığımda üzerinin 2 mm kağlandığını dahi görüyorum seramik dünyadaki en güvenilir maddelerdendir 3bin derecede erir milyonlarca yılda sindirilir vs.  sıfır risk yani :)
Diatomit o kadar yazıldı artık aklınızda bir fikir oluşmuştur.
Seachem purigen sanayide üretilmiş nisbeten ömrü kısa bir ürün ancak kullanıpda memnun olmayan 3-5 kişi var onlarda parasal anlamda :)
Zeolit kalitelisini bulursanız hepsine 5 basar araştırıp paraya kıyıp almanız gereken bir ürün tuz banyosu yapılarak 10 yıldan fazla kullanırsınız ilk günkü gibi işlevini yerine getirir ama kalitelisini bulmak buluncada bu kaliteli demek çok zor. Zamanında bir osmos cihazını parçalıp aldığım zeolitleri rakı gibi klorlu suya atıp suyu 1 dk olmadan içtim ve klorun sadece hafif bir kokusu kalmıştı çok etkili bir malzemedir. Ağır olduğundan filtreye fazla koyarsanız ve sapından tutup sağa sola taşırsanız sızdırma sorunu yaşayabilirsiniz. yorumlara aldırış etmeyin dere kumunu zeolit diye satın alıp işe yaramıyor diyen çok kişi var her ürün doğru amaca yönelik kullanılırsa sonuç verir fare kapanıyla sinek yakalayamazsınız bu fare kapanın bozuk olduğu anlamına gelmez .

3 ppi filtre süngeri alıpta bitkili akvaryumda 10  tetra beslerken balık başı 3 tane suya batmayan granül yem kullanırken  berrak su elde etmeniz elbette mümkün ancak oraya 5 astronot salıp 1 avuç yem atın bakalım su ne hale geliyor. 2 iç filtre 1 tepe filtre 1 dış filtre 1 hava motoru çalıştırıyorum halen su bulutlu Flowerhornum var diğerinde  akvaryumumda 30 tllik iç filtre çalışıyor ayda yılda  1 hava veriyorum 3 aydır su cam gibi. Üstelik  her gün 18 tane sticks yem atıyorum , temiz balık temizdir.

Astronotlarımdan ellerinizden öper , L144lerim yalar,  flower ters ters bakar canı isterse feci  dalar.
Herkese saygılar





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batu.gulsahÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2014
İl: Mugla
Mesaj: 788
batu.gulsahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 07:43
Erdinc bey son zamanlarda hic sıkılmadan okudugum ayrintili açıklamalardan biriydi. Tesekkurler. Bu konuyu basindan beri takip ediyorum. Her yorumu her aciklamayi inceliyorum. Japon baliklarim var ve onlarin pisligine hicbir balik yetisemez diyerek baliklarinizi sevgiyle saglikla buyutmenizi temenni ediyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 12:04
Güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık lakin aklıma takılan özellikle zeolit hakkında şunu söylemek isterim zeoliti yılşarca kullandım tropheus beslediğim için kullanamıyorum şahsen çünkü ölçümlerde suyu yumşattığını gördüm her tanka uugun fiyemiyorum zenolit için. Karbona gelirsek kesinlikle amatör bir akvaristin kullanmaması gerek bir ürün herhangi bir gecikmede herşeyi kaybedebilir ve bu bir çok kez yaşanmıştır.Seachem purigenife yıllarca kullandım sentetik bir maddedir tank boyutuna göre ömrü değişir şunda bukadar bunda bukadar etkili denemez ama iyi bir malzemedir fakat bulunması zor bir ürün ayrıca fiyat konusunda memnun olmayan binlerce kişi vardır.Bizim diatomiti paylaşma sebeplerimizi öncelikle bu ürünlerr karşı sıraladığımızda neden diatomit sorusunun cevabını bulmuş oluyoruz burada diatomit bundan daha iyi demek değildir amacımız burda anlatılmak istenen konunun en başında belirtilmiştir ve tekrar hatırlatıyorum karbon,purigen,zeolit gibi malzemelre karşı en ucuz ve rn uzun ömürlü malzeme olmasıdır zeolit ve karbon gibi handikapları olmamasıdır hiçbir ürünün tozunu kesinlikle solumayın bu yada şu dememize gerek yok karbonda zeolitte diatomitte zararlı veya zararsız solumamanız için en iyi sebep tozunu görüyor olabilmenizdir benim size en büyük önerim asıl egsoz gazlarını sera gazlarını solumamayı becerebiliyorsanız bunlardan kaçınız. Saygılaradmire012014-11-22 12:13:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metinmcseÇevrim Dışı

Kayıt: 01/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 363
metinmcseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2014 17:42
Merhaba mustafa bey bey bana bir kutu diotomit gonderdi saolsun. Pazartrsi elime ulaştı ama henüz firsat bulup filtreme koyamadim. Yarın musahit olursam filtreme ekleyecegim.
umut bey, siz mustafa beyin gonderdigi ditomiti koydunuz dimi? Kedi kumu olarak aldiginiz ürüne göre etkisinde fark varmi acaba sizce?
Bana gelen bioball seklinde ve büyük kaya seklinde istedim o parçaların resimlerini ekliycem en kisa zamanda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metinmcseÇevrim Dışı

Kayıt: 01/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 363
metinmcseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2014 22:31
Bugün Mustafa beyin gönderdiği diotomitlerden 2 adet yumruk büyüklüğünde olan kaya parçayı su dinlendirme ve ısıtma olarak kullandığım tankıma (100lt) koydum, böylelikle kloru emerek suyu hazır hale getirmek için faydalı olacaktır.
Misket büyüklüğünde ve biraz daha büyük olan parçaları dış filtreme koydum, öncesinde üzerindeki ince tozu gitsin diye yıkadım.
Büyük bir parçayıda bıçakla şekillendirerek akvaryumun içine koydum üzerinede moss bitki sardım az bi parça, bu bitkinin bu diotomit kaya üzerinde nasıl büyüdüğünü görmek istiyorum, 1-2 ay sonra moss kayaya tutunacaktır tahminimce ipleri keseceğim. 
Fitreye koyduğum diotomit den dolayı hafif bulanıklık var ama 1-2 güne misss gibi olur :)
Konumu buradan takip edebilirsiniz: http://www.akvaryum.com/Forum/discusa_baslangic_-_mc_k799765.asp

Birkaç resim,
 metinmcse2014-11-23 23:05:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2014 14:43
Metin bey ben filtreme koyalı baya oldu resimleride çektim lakin bu ara yoğunlukdan özel sebeplerden ilgilenememiştim oldulça memnunum en kısa sürede resimleri yayınlıyacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Engin19Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 869
Engin19Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2014 16:57
Konu baya ilerlemiş gelişmeler araştırmalar fevkalade unutulup gitmemiş ne güzel. 15 gün sonra benim sumptaki diatomit 1 yılını dolduracak artık değiştirsem iyi olur sanırım. Üşendiğimden elim değmiyor. İlk gün koyduğum gibi duruyor öylece. Akvaryumda herhangi bir hastalık kirlilik anormal bir durum yok çok şükür. Çıkartacağım diatomiti fotoğraflayıp paylaşacağım buradan. Hep birlikte göreceğiz son durumunu. Saygılar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metinmcseÇevrim Dışı

Kayıt: 01/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 363
metinmcseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2014 19:58
Engin bey bu bilgiyi vermeniz bile faydali bizim için tşk ler. Değiştirmede fayda var tabi. Mustafa beyin gonderdigi büyük parçalar daha iyi bence, su gayet iyi net ve temiz. Baliklarda hafif kuyruk erimeler varsada cok iyi geliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Muhammed İlkarÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 111
Muhammed İlkarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2014 18:09
Merhaba arkadaşlar.

100x40x40 bombeli akvaryum kullanıyorum.
150+ litre su kapasiteli.
10 japon + 2 teleskopum var. Orta boylarda hepsi.


Jebo 835 dış filtre kullanıyorum.
Pis su yukardan giriyor ve sepet sıralamam;
1. Sepet (ilk temas ettiği yer, en üst sepet) ; üstte bol seramik, altında sepetin yarısı kadar kadın çorabına sarılmış diatomit
2. Sepet biyolojik sünger + ince elyaf
3. Sepet komple diatomit + ince elyaf

Doğrumudur acaba dizilimim? Sepetlere dün akşam Çarli Kedi Kumu adlı ambalajdan aldığım kumların iri tanelerini seçtikten (ki hayli zahmetli bir işti ayıklaması) sonra kadın çorabına sarıp koydum. Nitekim bayağı bir kum elde ettikten sonra, sıralamamı bu şekilde yaptım. Ama suyum hala bulanık.

Yardımlarınızı bekliyor, teşekkür ediyorum.
Muhammed İlkar2014-11-25 18:13:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

musdy.sayiÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2014
İl: Malatya
Mesaj: 116
musdy.sayiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2014 21:24
Çarli kedi kumunda Kaç kilo kum var ?
Fiyatı ne kadar?
Diatomitin Boyutu Nasıl?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DeJaNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/05/2011
İl: Izmir
Mesaj: 492
DeJaNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2014 14:01
Yazının şu an 13. sayfasındayım okumaya devam edicem lakin purigen kullanmak isteyenlere birazdaha ucuzunu tavsiye edicem. Ben şahsen kullanıyorum.
 
Bioplan. İlaç değildir bakteri kültürüdür. Japon akvaryumum var su değişimi yapılcak durumdaydı sarımtırak su ve dipte bir çok balık dışkısı vardı. Bu kültürü kullandım üç gün içersinde su berrak oldu aynı sizin kedi kumunuz gibi hatta rahatsız bir balığım vardı düzeldi.
 
Her tüp 200 litre su için 7-15 günde bir kullanılması tavsiye ediliyor. Ben gayet memnunum. Bir kutusu 28 TL. Bir kutu 2 ay gitmekte.
 
Ürün açıklaması;
 

BİOPLAN biyolojik akvaryum çözümleri için üretilmiş benzerlerinden farklı bir üründür,içerisindeki aerobik ve anearobik bakteriler birbirleriyle uyum içinde çalışmaktadırlar,ürünün en büyük farkıda burdan kaynaklanmaktadır,bütün akvaryumlar için üretilmiştir,akvaryum içerisinde oluşan algları  ve organik atıkları temizler,alglerin sebebiyet verdiği görüntü kirliliği ile organik atıkların zararlı etkilerini kontrol altına alır, suyun rengini ve temizliğini organik olarak kimyasallar kullanmadan sağlar,nitrat ve amonyum yok edicidir,sudaki zararlı maddeleri hemen ve uzun süre yok eder akvaryumu pırıl pırıl yapar suyun kalitesini arttırır,bitki yem ve balık dışkılarını tamamen yok eder ,doğal bir micro flora oluşturur,amonyağı nitrite ,nitritide nitrata dönüştüren toksin sürecini dengeler,organik maddeleri ayırıştırır ,çökelti ve çamuru azaltır,yosun oluşumunu engeller,bakterşlerin genleri ile oynanmamış %100 organiktir,%100 verimle çalışır,uzun ömürlüdür,hastalık risklerini azaltır,bütün dünyada emniyetle ve güvenle kullanılmaktadır,orijinal japon ürünüdür,USA ,ASYA,AVRUPA ülkelerinde sertifikalı üründür.



[QUOTE=musdy.sayi]Çarli kedi kumunda Kaç kilo kum var ?
Fiyatı ne kadar?
Diatomitin Boyutu Nasıl?
[/QUOTE]
 
Merhaba konunun tamamını okudum ve sizin diatomit maddesinin madeniniz olduğunu öğrendim.
Birşeyi merak ediyorum.
 
Bu maddeyi kum halinde evlerde iç ve dış sıvada kullanıla biliyormu? Isı yalıtımı için? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

musdy.sayiÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2014
İl: Malatya
Mesaj: 116
musdy.sayiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2014 17:57
Zaten diatomtin en buyuk özelliği o 

En iyi özellikleri;

1-) Isı yalıtımı
2-) Filtreleme
3-) Böcek İlaçları 
4-) Tarım ( Kumda Çeliklenmeyi arttırıyor.)

Biz diatomiti dağdan büyük kayacaklar seklinde çıkarıp eleyerek tırlara yukluyoruz. Bims Fabrikalarında Bims (Yeni nesil Tuğla) üretiyoruz Şap yani Taban ve tavan çin ısı yalıtımı Bide üstünde durdugumuz bir TSI var eyer başarılırı olursak biliyorsunuzki suanda yapılarda mantolama ısı yalıtımı gerekli, hem bimsle örüyorlar hemde üstüne sıva yapıp mantoluyorlar maliyet 2 katına çıkıyor, eğer TSI olursa Mantolamayı kaldıracaklar. ve sadece Diatomitten yapılmış bims Ve diatomitten yapılmış sıva ile işi bitiriyorlar. Yani maliyet düşüyor, bende forumda diatomitin bu özelliğini görünce yardımcı olmak istedim, internet üzeri kilo ile satıyorum, hem kedi kumunda kullanılıyormuş hemde akvaryum filtrelerinde bende bir hobici olarak maliyeti en ucuzundan diatomit ihtiyacını gidermek istedim.
musdy.sayi2014-11-26 17:59:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

metinmcseÇevrim Dışı

Kayıt: 01/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 363
metinmcseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2014 22:55
Mustafa beyin gonderdigi malzeleyi yukarda belirtmistim kullanmaya basladim diye. Herşey yolunda. Dış filtremde misket büyüklüğünde, akvaryumda kaya olarak koyup uzerine moss sardim, su dinlendirme tankimda 2 parca kaya olarak kullanıyorum. Herşey mükemmel gidiyor. Tavsiye ediyorum tum akvaristlere.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2014 15:07
Arkadaşlar diatomit mekanik temizlik amacı ile kullanılan bir üründür absorbendir. Aynı zamanda bakteri kolonilerine ev sahipliği yaparak biyolojik filtrasyonada ev sahipliği yapar bakteri kültürleri için diatomit ve benzeri ürünler yine gerekmektedir yani tek başına suyu temizleme mantığı para ile satılan bakteri kültürleri için de tutunacak alan gerektirir yani tek başına bu bakteri kültürleri iş yapamazlar bunları kolonileştirmek için illaki diatomit ve benzeri ürünleri kullanmanız gerekir purigeni biyolojik döngüdede kullanamazsınız sentteik bir emicidir biyolojik döngüye yapısı gereği hiç bir faydasıda yoktur bu bilgiyide hobiye yeni başlayan arkadaşlar adına güncellemiş olmak istedim. Engin beyin bir yıldır diatomiti akvaryumdan çıkarmadan kullanıyor olması diatomitin bu süreçtede kusma yapmadığının kanıtıdır ben kendi adıma hep 6-7 ayda bir değiştiriyorum ama engin beyin bir yıldır kullanıyor olmasıda ayrıca güzel bir bilgi teşekkürler.admire012014-11-27 15:11:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir