Koi Kış uykusu


ireceppolatÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2013
İl: Çorum
Mesaj: 91
ireceppolatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2013 09:35
Arkadaşlar bağda ufak bir havuz yaptık 5 ton su mevcut  18 Adet 30 ile 40 cm arasında koi mevcut bu yıl haziran ayında 4 cm olarak atmıştım fakat 5 ayda 40 cm e yaklaştı bu balıklar için ayrı bir akvaryum yapıp kış boyu muhafaza edeyim diyordum fakat birkaç makalede  kış uykusuna yattıklarını okudum ama net bir bilgi bulamadım birde akvaryumda daha çok strese gireceklerini okudum. bilgisi olan varmı bu balıkların canlı kalabilmesi için neler yapmam gerekli bu konuda deneyim sahibi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum havuzun üzerini örtmelimiyim bol miktarda yem vermelimiyim havalar git gide soğuyor geceleri hava sıcaklığı  -1 - 2 oluyor ne yapmam gerekli tecrübeli arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2013 10:14

Selamlar.Konu alıntıdır.Okuyunuz.

Koi, büyük bir akvaryum balığıdır. İlk Japonya'da evcilleştirilen koinin yabani atası sazandır. Koi sözcüğü Japonca'da "sazan" anlamına gelen (コイ) kelimesinden gelir. Koiler sazan gibi yeşil değildir. Onun yerine kırmızı, beyaz, siyah veya gümüş beyazı olabilir.

Ancak koi pahalı bir balıktır ve onları balıkçıl,yalıçapkını,kedi,tilki ve porsuk gibi hayvanlardan korumak için özel havuz gerekir

Latince Adı: Cyprinus carpio Habitatı ve Anavatanı: Doğu Asya

 Beslenme Biçimi: Otçul. Bitksiel beslenmelidir, buğday tohumu ihmal edilmemelidir.

Davranış Biçimi: Kendi boyundaki balıklara barışçıl, küçük balıklarla bakılmamalı.

Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl.

Cinsiyet Ayrımı: Dişiler dolgun olurken erkekler yapı itibariyle onlardan biraz daha zayıftır.

Yüzme Seviyesi: Dip ve orta

Üreme: Havalar ısınınca bitkilerin üzerine yumurta dökerler, çok sayıda yumurtlarlar.

Sıcaklık: 2-32 °C, ideali 16-23 °C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 20 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 400 lt (Havuzlarda beslenilmesi daha uygundur)

Su Sertliği: Orta

pH: 7

Genel Yorum: Havuz balıklarıdır. Akvaryumda beslenilecekse 500 litreden büyük akvaryumlarda bakılmalıdır. Kışın havuz sıcaklığı 10 derecenin altına düşünce balık kış uykusuna geçer, eğer geçtikleri gözlemlenirse yem verilmemelidir. 30 sene kadar yaşarlar. Daha büyük yerlere alındıkça ve daha iyi beslendikçe mevcut boylarının sürekli arttığı gözlenmiştir.

Aktavist Yorumları: 1) Koi'lerin boyu 1 metreden fazla uzayabilir! Boyları nedeniyle Koi diğer havuz balıklarına oranla daha fazla alana gerek duyar. En basit kurallardan biri: Yaklaşık 50 cm uzunluğundaki bir Koi için 1 m3 su gereklidir. Birkaç modelin dışında pek çok prefabrik havuz uygun değildir. Genellikle daha geniş havuzlar daha uygundur. Geniş olan bir havuzların su bakımı küçük olan havuzlara nazaran daha azdır. Koi havuzlarında genellikle dik kenarlar bulunur. Sığ bataklık bölgelerinde, balıklara bitkilere takılabilirler ve genellikle kendi kendilerine kurtulamazlar. İdeal olanı, Koi havuzlarında yaklaşık 25cm yüksekliğinde dikey kenarlar olmasıdır. Böylece, süs balıklarının rakun veya kedi gibi kara hayvanları tarafından zarar görmesi engellenmiş olur. Bazen bu kara hayvanları balıkların havuzdan sıçramasına neden olabilir. Ortalama bir Koi havuzu 0.5 - 1 metre derinliğinde olmalıdır. Balıkların kış uykusu için suyun derin bölümlerinin en az 1.5m ya da daha iyisi 2m olması gerekir. Pek çok Koi sever şimdilerde havuzları için özel ısıtıcılar kullanmaktadır. Su sıcaklığı yıl boyunca 20 °C’de korunmaktadır. Bu durumlarda balıklar yıl boyunca aktiftir ve beslenmeleri gerekir. Bu durumda balıkların kış uykusuna yatmaları tabii ki mümkün değildir. Süs balıklarına bir zarar gelmez, Koi kış uykusuna yatmaya zorlanmaz. Başka bir alternatif de, sera gibi, kışın havuzun üzerini kapatan hava geçirgen bir çatı kurmaktır. Bu durumda su sıcaklığındaki artış balıkları kışın aktif durumda tutmaya yetmeyecektir.

2) Arkadaşlar, aslında herkes konuya ilişkin yorumlarını yapmış ancak, Koi balığı diye bilinen ve farklı japon yada sazansı birkaç türden birisi olan balıklar malesef piyasaya yayılmış vaziyette. Munzur çayı diye bir çay var Tuncelide ve ben bizzat kendim duyumlar üzerine gittim ve inanamadım aklınıuza gelebilecek her renk koi var orada ve irili ufaklı 50-60-cm sinide gördüm daha yeni yavruyuda ve oradaki ihtiyar amcayla konuştum(65-70 yaşlarında) ben kendimi bildim bileli bunlar burada var dedi birkaçtane yakaladık serpme ağ ile baktım o rengarenk balıklar yıllar yılı bizlere koi diye satılan sazansı bir balık türü ama madem ülkemizde böyle güzel bir tür var neden geliştirip beslemeyelim. Yani o 50-60 cm büyüttüm dediğiniz balık aslında koi değil tamamen yerli olan bu balıktır

3) Arkadaşlar ben tam bir koi hastasıyım ve verdiğiniz bazı bilgiler hatalı. 3 tonluk bir havuzun ve 12 adet ithal çok güzel koilerin sahibiyim. İlkbaharda yumurta döktükleri doğrudur; fakat 20 veya 45 cm demişsiniz. Ben 80 cm bir platinium büyüttüm. Çok insancıldırlar ve sahibini sesinden bile tanırlar, onlarla suda oynayabilirsiniz, sevebilirsiniz. Eğer koilerle illa bitki de olsun istiyorsanız nilüfer koyabilirsiniz. Suyunuz eksilere düşse de, buz da tutsa filitreyi kapatmanız yeterlidir yaşamaları için. Yalnız yağlı besinlerle beslememeniz iyi olur bu sularda. Çünkü koinizdeki yağlar donar ve ölümüne sebep olur.

4) Arkadaşlar bende koi var. Bakımı zor; ama zevk verici. Şu an 50cm, süt beyaz renkli. Dört yıldır bakıyorum. Hobisi olan arkadaşlara tavsiye ederim. Doğal yem verirseniz daha iyi büyüyorlar(deniz marulu, midye,mezgit hayvarı). Deneyin, ben denedim ve sonucu zevkli. Büyük olması da sorun; çünkü üç kere akvaryumu patlattı.

5) Bu balıklar bazen sürü piskolojisiyle hareket ederler, yemleri ihmal edilmemelidir, benim akvaryumumdaki küçük japon balığının gözünü çıkarmışlardı. Yani aynı boy japonla beslenmesi tavsiye edilir..

6) Bu balıklardan 6 adet yaklaşık 5 ay besledim.Geniş akvaryumlarda tek tür beslenmelidir.Kendinden küçük balıkları rahatlıkla yutabilir.Özellikle kumları karıştırmayı seven bir balık oldugu için çöpçüler için tehlikedir.3 adet çöpçümü bu şekilde öldürdü.Aç kaldığı zaman japon türlerinin(özellikle teleskop)gözlerine saldırıyor.Bir teleskopumuda bu şekilde telef etmişlerdi,oldukça oburlar ve bol yemleme yaparak geniş akvaryumlarda oldukça çabuk gelişiyorlar.Balığa arada haşlanmış ıspanakta ihmal edilmemeli,kesinlikle tankınıza bitki ekleyemezsiniz ya söküyor yada yiyor.Kötü şartlara töleranslı ve sağlam balıklardır.

7) Bakımı kolay, renkleri bir o kadar güzel ve de zevk veren bir balıktır. Çok çeşitli renkleri olması da en büyük artısı. Ama en fazla büyüdüğü boy 20 cm değil; ben 45 cm olmuşunu gördüm ve de daha fazla büyüyebileceğini düşünüyorum. Bakmanızı tavsiye ederim.

8) Koileri japon balıklarıyla besleyebilir çeşitli ırklar elde edebilirsiniz.Kendisinden küçük balıklarla besleyemezsiniz.Eğer küçük balığınız varsa küçük koiler almanızı öneririm.Bitkilere büyüdükçe ilgileri artacağından akvaryumunda bitki bulundurmayın.Papağan gibi cichlid türüyle besleyebilirsiniz.Yem olarak özel koi yemleri,toprak solucanı,kan kurdu verebilirsiniz


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ireceppolatÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2013
İl: Çorum
Mesaj: 91
ireceppolatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2013 12:16
Havuzun üstünü kapattığımda kış uykusuna yatmama riski var ben kış uykusuna yatsın istiyorum yoksa kış boyu gidip onları yemlemek zorunda kalacağım kış uykusuna yatacağı yerin derinliği 1 buçuk 2 metre olmalıdır diyor benim havuzun derinliği 1 metre anca bu paylaşılanlar tecrübe edilmişmi acaba 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2013 12:35
Bu işi ustası birinin facebooktaki payalşımıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ireceppolatÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2013
İl: Çorum
Mesaj: 91
ireceppolatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2013 13:38
Çok sağol hocam paylaşımlar için. bu sene artık şansa bırakacağız Allah korur inşallah. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

patrickstarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Antalya
Mesaj: 1134
patrickstarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2013 16:48

Konuyu Sazansıgiller bölümünde açarak veya oradaki önceden açılmış koilerle ilgili konulara bakarak daha çabuk cevap bulabilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gökhan GÖKÇEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1012
Gökhan GÖKÇEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2013 17:29
Merhaba.Bende bu balıklardan terasımdaki 500 lt hacminde (şişme ve çocuklar için oyun amaçlı) bir havuzda uzun süre baktım.Kışın sıcaklık belli bir seviyeye indiğinde (ki memleketlerimizin iklimleri de benzer olduğu düşünülürse) balıklar yemlenmiyor ve hareketsizleşip bir köşeye saklanıyor.Ancak bende korka korka kışı geçirdim.Hatta üzeri 8 cm buz tutan havuzdan bu kütleyi kardeşimle beraber çıkarmak istedik ama aşırı ağır olmasından ve dekoruda tutmasından dolayı başaramayınca ilginç bir yöntem denedik. :) eskimo usulü buzu delip balıkları beslemek.Ama uzun uğraşlarımız sonuç vermedi ve balıklar yeme hiç tepki vermedi.Hatta onları göremedik bile.Ancak ilginçtir ki buzlar eriyip hava ısınmaya başlayınca balıkları çok daha sağlıklı ve formunda buldum.Bir rivayete göre bir arkadaş uykudan uyandıklarında yavrularla bile karşılaşabileceğini paylaşmıştı (elbette mekandan mekana fark eder) .Dolayısı ile bu eşsiz güzellikte ve sempatik canlılar tanıdığım en dayanıklı hobimizin üyelerindendir.Bence dediğiniz ortamda üzerini yalıtım tarzı değilde onlara zarar verebilecek vahşi canlılardan koruyacak şekilde örtüp kışı geçirin eminim sizde mutlu bir bahara erişeceksiniz.
Mutlu hobiler,sağlıklı balıklar dilerim... :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YunusEmreYUCEÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 532
YunusEmreYUCEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2013 00:33
Koiler hakkında bilgim yok ama araştırmalarımda Japon varyetelerinin 13 C yada 54 fehreneit in altında yemlenmeyi keseceğiniz, hareketsiz dipte kalacaklarını biliyorum. Büyük ihtimalle koilerde de durum aynısıdır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koi candirÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 1
koi candirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2018 15:06
[QUOTE=YYILDIZ51]PSelamlar.Konu alıntıdır.Okuyunuz./P
DIV
DIV =_5k3v _5k3w clearfix"
DIV
PKoi, büyük bir akvaryum balığıdır. İlk Japonya'da evcilleştirilen koinin yabani atası sazandır. Koi sözcüğü Japonca'da "sazan" anlamına gelen (コイ) kelimesinden gelir. Koiler sazan gibi yeşil değildir. Onun yerine kırmızı, beyaz, siyah veya gümüş beyazı olabilir./P
PAncak koi pahalı bir balıktır ve onları balıkçıl,yalıçapkını,kedi,tilki ve porsuk gibi hayvanlardan korumak için özel havuz gerekir/P
PLatince Adı: Cyprinus carpio Habitatı ve Anavatanı: Doğu Asya/P
P Beslenme Biçimi: Otçul. Bitksiel beslenmelidir, buğday tohumu ihmal edilmemelidir./P
PDavranış Biçimi: Kendi boyundaki balıklara barışçıl, küçük balıklarla bakılmamalı./P
PKendi Türlerine Davranışı: Barışçıl./P
PCinsiyet Ayrımı: Dişiler dolgun olurken erkekler yapı itibariyle onlardan biraz daha zayıftır./P
PYüzme Seviyesi: Dip ve orta/P
PÜreme: Havalar ısınınca bitkilerin üzerine yumurta dökerler, çok sayıda yumurtlarlar./P
PSıcaklık: 2-32 °C, ideali 16-23 °C/P
PEn Fazla Büyüdüğü Boy: 20 cm/P
PEn Az Akvaryum Hacmi: 400 lt (Havuzlarda beslenilmesi daha uygundur)/P
PSu Sertliği: Orta/P
PpH: 7/P
PGenel Yorum: Havuz balıklarıdır. Akvaryumda beslenilecekse 500 litreden büyük akvaryumlarda bakılmalıdır. Kışın havuz sıcaklığı 10 derecenin altına düşünce balık kış uykusuna geçer, eğer geçtikleri gözlemlenirse yem verilmemelidir. 30 sene kadar yaşarlar. Daha büyük yerlere alındıkça ve daha iyi beslendikçe mevcut boylarının sürekli arttığı gözlenmiştir./P
PAktavist Yorumları: 1) Koi'lerin boyu 1 metreden fazla uzayabilir! Boyları nedeniyle Koi diğer havuz balıklarına oranla daha fazla alana gerek duyar. En basit kurallardan biri: Yaklaşık 50 cm uzunluğundaki bir Koi için 1 m3 su gereklidir. Birkaç modelin dışında pek çok prefabrik havuz uygun değildir. Genellikle daha geniş havuzlar daha uygundur. Geniş olan bir havuzların su bakımı küçük olan havuzlara nazaran daha azdır. Koi havuzlarında genellikle dik kenarlar bulunur. Sığ bataklık bölgelerinde, balıklara bitkilere takılabilirler ve genellikle kendi kendilerine kurtulamazlar. İdeal olanı, Koi havuzlarında yaklaşık 25cm yüksekliğinde dikey kenarlar olmasıdır. Böylece, süs balıklarının rakun veya kedi gibi kara hayvanları tarafından zarar görmesi engellenmiş olur. Bazen bu kara hayvanları balıkların havuzdan sıçramasına neden olabilir. Ortalama bir Koi havuzu 0.5 - 1 metre derinliğinde olmalıdır. Balıkların kış uykusu için suyun derin bölümlerinin en az 1.5m ya da daha iyisi 2m olması gerekir. Pek çok Koi sever şimdilerde havuzları için özel ısıtıcılar kullanmaktadır. Su sıcaklığı yıl boyunca 20 °C’de korunmaktadır. Bu durumlarda balıklar yıl boyunca aktiftir ve beslenmeleri gerekir. Bu durumda balıkların kış uykusuna yatmaları tabii ki mümkün değildir. Süs balıklarına bir zarar gelmez, Koi kış uykusuna yatmaya zorlanmaz. Başka bir alternatif de, sera gibi, kışın havuzun üzerini kapatan hava geçirgen bir çatı kurmaktır. Bu durumda su sıcaklığındaki artış balıkları kışın aktif durumda tutmaya yetmeyecektir./P
P2) Arkadaşlar, aslında herkes konuya ilişkin yorumlarını yapmış ancak, Koi balığı diye bilinen ve farklı japon yada sazansı birkaç türden birisi olan balıklar malesef piyasaya yayılmış vaziyette. Munzur çayı diye bir çay var Tuncelide ve ben bizzat kendim duyumlar üzerine gittim ve inanamadım aklınıuza gelebilecek her renk koi var orada ve irili ufaklı 50-60-cm sinide gördüm daha yeni yavruyuda ve oradaki ihtiyar amcayla konuştum(65-70 yaşlarında) ben kendimi bildim bileli bunlar burada var dedi birkaçtane yakaladık serpme ağ ile baktım o rengarenk balıklar yıllar yılı bizlere koi diye satılan sazansı bir balık türü ama madem ülkemizde böyle güzel bir tür var neden geliştirip beslemeyelim. Yani o 50-60 cm büyüttüm dediğiniz balık aslında koi değil tamamen yerli olan bu balıktır/P
P3) Arkadaşlar ben tam bir koi hastasıyım ve verdiğiniz bazı bilgiler hatalı. 3 tonluk bir havuzun ve 12 adet ithal çok güzel koilerin sahibiyim. İlkbaharda yumurta döktükleri doğrudur; fakat 20 veya 45 cm demişsiniz. Ben 80 cm bir platinium büyüttüm. Çok insancıldırlar ve sahibini sesinden bile tanırlar, onlarla suda oynayabilirsiniz, sevebilirsiniz. Eğer koilerle illa bitki de olsun istiyorsanız nilüfer koyabilirsiniz. Suyunuz eksilere düşse de, buz da tutsa filitreyi kapatmanız yeterlidir yaşamaları için. Yalnız yağlı besinlerle beslememeniz iyi olur bu sularda. Çünkü koinizdeki yağlar donar ve ölümüne sebep olur./P
P4) Arkadaşlar bende koi var. Bakımı zor; ama zevk verici. Şu an 50cm, süt beyaz renkli. Dört yıldır bakıyorum. Hobisi olan arkadaşlara tavsiye ederim. Doğal yem verirseniz daha iyi büyüyorlar(deniz marulu, midye,mezgit hayvarı). Deneyin, ben denedim ve sonucu zevkli. Büyük olması da sorun; çünkü üç kere akvaryumu patlattı./P
P5) Bu balıklar bazen sürü piskolojisiyle hareket ederler, yemleri ihmal edilmemelidir, benim akvaryumumdaki küçük japon balığının gözünü çıkarmışlardı. Yani aynı boy japonla beslenmesi tavsiye edilir../P
P6) Bu balıklardan 6 adet yaklaşık 5 ay besledim.Geniş akvaryumlarda tek tür beslenmelidir.Kendinden küçük balıkları rahatlıkla yutabilir.Özellikle kumları karıştırmayı seven bir balık oldugu için çöpçüler için tehlikedir.3 adet çöpçümü bu şekilde öldürdü.Aç kaldığı zaman japon türlerinin(özellikle teleskop)gözlerine saldırıyor.Bir teleskopumuda bu şekilde telef etmişlerdi,oldukça oburlar ve bol yemleme yaparak geniş akvaryumlarda oldukça çabuk gelişiyorlar.Balığa arada haşlanmış ıspanakta ihmal edilmemeli,kesinlikle tankınıza bitki ekleyemezsiniz ya söküyor yada yiyor.Kötü şartlara töleranslı ve sağlam balıklardır./P
P7) Bakımı kolay, renkleri bir o kadar güzel ve de zevk veren bir balıktır. Çok çeşitli renkleri olması da en büyük artısı. Ama en fazla büyüdüğü boy 20 cm değil; ben 45 cm olmuşunu gördüm ve de daha fazla büyüyebileceğini düşünüyorum. Bakmanızı tavsiye ederim./P
P8) Koileri japon balıklarıyla besleyebilir çeşitli ırklar elde edebilirsiniz.Kendisinden küçük balıklarla besleyemezsiniz.Eğer küçük balığınız varsa küçük koiler almanızı öneririm.Bitkilere büyüdükçe ilgileri artacağından akvaryumunda bitki bulundurmayın.Papağan gibi cichlid türüyle besleyebilirsiniz.Yem olarak özel koi yemleri,toprak solucanı,kan kurdu verebilirsiniz/P
PSPAN =photo "a href=https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/386951_202390536504035_1759501548_n.jpg"img src=https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/386951_202390536504035_1759501548_n.jpg" //a/SPAN/P/DIV/DIV/DIV[/QUOTE] sizinle tanismak isterim bilgileriniz aciklayici dukkanimda 40 lt akvaryum var kucuk alip evdeki 1 tonluk akvaryuma atiyorum su an elimde 12 edet var her baligi almiyorum renk seciciyim bahceye 5 tonluk veya daha buyuk havuz yapicam orda buyutmeye devam edicem ilgilerinizdan yararlanmak isterim iyi gunler tesekkurler simdiden[EDIT]koi candir,2018-11-02 15:08:03[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koi58Çevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 5
koi58Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2018 12:58
Hiç bir şey yapmanıza gerek yok. SU SICAKLIĞI 16 derece altına indikçe yemlemeyi azaltın hatta hiç vermeyiniz. havuzun buz tutmasını engelleyin, hava varsa kapatın, daha da soğumaya neden olmasın. balıklar kendileri vucut sıcalıklarını düşürerek kış uykusuna yatarlar. bu kış uykusuna yatma yanlış anlamalara neden olabilir. balıklar, kendilerini dış dünyadan soyutlamazlar hareket ederler. Sizi yanıltan bu konu olmuş olabilir. Doğal toprak havuzlarda tuz atmaya gerek kalmaz havuzlarda bir miktar tuz, Balıkların ,kışın kendi yarattıkları tuza yardımcı olacaktır.

Hayırlı seyirler,
yiğit yıldız

Beğenenler: [T]125030,lemur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4933
GhostKoiÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2018 23:06
"Hiç bir şey yapmanıza gerek yok. SU SICAKLIĞI 16 derece altına indikçe yemlemeyi azaltın hatta hiç vermeyiniz. havuzun buz tutmasını engelleyin,"

Katılıyorum. Zaten 8-10 derecenin altında yemleseniz bile yem almazlar. 1 m. kış uykusu için uygun bir derinlik. Derinleştikçe alt kısım birkaç derece daha sıcak olacak. Buz tutmaması için hava motoru ya da özel cihazlar çalıştırıyorlar. uzlanmayı başlangıç aşamasında kırmak da olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir