kolay Kabuksuz Artemia Hazırlanışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2008 00:27
Her ne kadar Nevzat bey gibi yavruların artemia yemelerini seyretmekten büyük keyif alsamda, hergün yapılan bir işlemin daha pratik yollarını kullanmayı isterim. Fakat bir sorum olacak, kabuklarından arındırdığımız artemialar bu halleriyle uzun süre muhafaza edilebilirmi? Zira, bol miktarda artemia hazırlayıp daha uzun süre kullanım epey zahmetten kurtaracaktır.
Saygılar.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2008 00:40
Güzel bir soru sormuşsunuz Fuat Bey.Kabuksuz artemialar piyasada satılıyor,demek ki kabuk inceltme işleminden sonra uzun süre saklamanın yolu var. Yumurtaların nem alması açılma oranını etkiliyor. Yumurtalardan larva çıkarmazsak sorun olacağını sanmıyorum. 100-200 gram artemia yumurtasının kabuğunu inceltip kalorifer gibi bir ısıtıcının üstünde kurutsak bir çözüm olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2008 00:56
Kabuksuz artemia yı burada yazan tarifi ile uygulayıp, 1 nesil melek yavrularımı büyüttüm.
Hazırlaması çok pratik olduğundan, çok yapıp, uzun süre bekletmeye bence gerek yok. Dayanmasına dayanır da, önemli olan besin değerinde azalma olup olmayacağı.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2008 19:28
Tarık bey, Frontosa yavruları ve Leptosamalar için hergün artemia çıkarıyorum ve bunu ne kadar zamandır yaptığımı bile hatırlamıyorum. Artemiaları bu yöntemle çıkarıp sonrada saklayabiliyorsak neden olmasın? Zaten pratik olan bu yöntem sayesinde belkide haftalarca artemia çıkarma işlemi yapmaya gerek kalmayacak. Doğrusu bana cazip geliyor.
Saygılar.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2008 12:05
Parfümsüz,% 5-6 sodium hypoclorid içeren herhangi bir çamaşır suyu olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2008 15:27
Acenin mavi kapaklı parfümsüz standart çamaşır suyu bu işe uygundur. Kullanabilirsiniz. Aynı şekilde Dia'nın kendi markası da iyi idi, içeriği değişmediyse kullanılabilir.
Saklama konusuna gelince, tuzlayarak salamura şeklinde dondurucularda saklanabildiği yazılı yabancı kaynaklarda. Ama çözdürme sırasında artemialar bu tuzdan nasıl arıtılır, kaç aya kadar saklanabilir bilmiyorum.
Gün içinde birkaç kere artemia vermem gerekiyorsa bol miktarda yapıp kalan artemiaları kurumamaları için suyun içinde tutuyorum, birkaç saat idare ediyorlar. Sonra süzerek veriyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2009 22:21
Nasıl yaptınız acaba ben yaptım sanki olmadı. Yani artemianın kabuklarının suyun üstünde kalması lazımken benim bütün artemialar bardağın dibini boyladı. hiç birşey anlamadım yarın yine deneyeceğim umarım başarılı olurum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2009 08:42
Arkadaşlar fazla çıkardığım artemia yumurtalarını ikinci günde kontrol ettim, renklerini muhafaza ediyorlardı. Balıklarım iki günlük artemia yumurtalarınıda yediler hemde aynı iştahla. Ben poşetlerle iyice sardıktan sonra buzdolabına koydum. Tabi uzun süreli muhafaza için özel birşeyler yapmak gerekecektir.
Teşekkür Edenler: [T]192460,leventty[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2009 23:09
[QUOTE]Artemia yumurtalarını bu karışıma atıp pembeleşmelerini bekliyoruz. Bu aşamada artemiaların kabukları erimiş oluyor.(Sanırım yaklaşık yarım saat-40 dakika sonra hazır oluyor) Daha önce artemia çıkardıysanız, kabuk rengini tanıyorsunuzdur, hazır olduklarını anlarsınız.[/QUOTE]
Ben daha önce hiç artemia hazırlamadım kabuk rengini de bilmiyorum doğal olarak.
Konuyu biraz daha açsak?
Ben daha önce hiç artemia hazırlamadım kabuk rengini de bilmiyorum doğal olarak.
Konuyu biraz daha açsak?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2009 16:59
Elma sirkesi yerıne üzüm sirkeside kullanılabılrımı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir