ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Türker
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mart 2014 14:34
Son Ziyaret:
03 Ekim 2021 14:36
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Türker AKÇAY
Doğum Tarihi:
03 Aralık 1980
Yaş:
43
İl:
Trabzon
Meslek:
Akademisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Türker

SON 10 MESAJI

Arka Sump Tavsiyeleriniz
[QUOTE=ringo]Türker bey,
arkada o ölçülerdeki akvaryumda sumpa müdahaleniz zor olur. Arka sumpın ölçüleri bir daha dar olduğundan elinizin girmesinde bayağı bir zorluk olur.
Yani yan sump ölçüleri el girmesi bakımından ve müdahale bakımından daha mantıklı, su giriş ve suyun tekrar yukarı çıkış yaptığı bölgeleri daha dar yaparsanız, filtre bölümünüz daha genişçe olur. Hacim kaybetmek istemezseniz üst sump da olabilir. Mesela ben arka camı biraz uzun bırakıp o bölgeye üst sump yapmıştım.
[/QUOTE]

Teşekkürler İlyas Bey;

Doğrusu akvaryum boyu kısalacağından birde sump hacmi küçüleceğinden yan sumptan kaçınıyordum, ama söylediğiniz gibi arka sumpun temizliği biraz sorun olacak gibi görünüyor.
Yeni Bitkili Akvaryumum
Merhabalar
Öncelikle hayırlı olsun. İlk resimde sol ön taraftaki bitkiler sanıyorum rotala. Bence arka planda daha iyi dururlar. Zaman içinde uzayarak akvaryum boyunu aştıklarında çok hoş bir görüntüleri olur. Yinede bence bitkilerle fazla oynamayın.[:)]
Arka Sump Tavsiyeleriniz
Merhabalar
Evim için 100 x 55 x 45(h) ölçülerinde nispeten küçük boylu tek tür malawi ciklet akvaryumu kurmayı planlıyorum. Dış filtre ile ilgili daha önce yaşadığım sorunlar yüzünden, birazda meraktan akvaryumun arkasından 12 cm'lik veya yandan 20 cm'lik bölümünü sump yapmak istiyorum. Bana bu konuda yardımcı olacağınızı umuyorum.

1. Öncelikle dış filtreden daha pratik ve verimli olur mu? Filtrenin kaçırmasından debi düşmesinden etrafın ıslanmasından bıktım.
2. Yan sump umu yoksa arka sump umu tavsiye edersiniz
3. Taşırma camlarının arasını 5 cm bırakmayı planlıyorum, ama ara cam yüksekliklerine karar veremedim.
3. Sump bölmelerinin ölçüleri ve malzemeler sizce uygun mu? Yer sebebiyle akvaryumu daha uzun yapamıyorum. Taşma riskini göze alamadığımdan alt sumpta yapamıyorum.
4. Elyaf bölmesini özellikle pleksi ile bölerek elyafların aralarında boşluk bıraktım. Böylece filtrelemenin daha iyi olacağını düşündüm.
5. Su girişi için ölçü ne tavsiye edersiniz
6. Sumpu pleksi veya camdan ayrıca yapıp akvaryumun içine yerleştirsem daha mı iyi olur?
Düşündüğüm sistemleri çizmeye çalıştım. Bu konu forumda uzunca tartışılmış ama sistem yapıldıktan sonra sökülmesi zor olduğundan insan tereddütte kalıyor.[IMG]null[/IMG]
Şimdiden teşekkürler.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/159856/YAN_SUMP.png[/IMG]
KAHROLASI YEŞİL SU
Ben sürekli takılı ve açık bırakıyorum İçindeki lambanın ömrü yaklaşık 1 yıl, sonra değişmesi gerekiyor. UV filtreyi taktıktan sonra bitkilerin gelişimi de eskiye göre epeyce arttı, ayrıca su çok berrak.
40x40x40 Nano Hi-tech Peyzaj Tavsiyesi
Merhabalar
Bende bacopa, rotala ve damarlı zeytin öneririm. Aydınlatmanız high-tech bir akvaryum için yeterli olmayabilir. (Gübre ve zengin kum kullanmanız gerekecek bu da yetersiz ışıkta yosun sorununu beraberinde getirebilir.) Bence düşük gereksinimli bitkilerle  şık bir tank hazırlamanız mümkün. Aynı boyutlarda bir akvaryumum var. Sizin düşündüğünüzden farklı olarak ufak bir dış filtre ve UV filtre kullanıyorum, pek bir sorunum yok. Kolay gelsin.
KAHROLASI YEŞİL SU
Linkini verdiğiniz floresan sürüngen akvaryumları için kullanılan bir aydınlatma aracı. Biz UV ışığı doğrudan akvaryuma tutmuyoruz. Dış filtrenizin çıkış borusuna bağlayarak diğer çıkışını akvaryumunuza göndermelisiniz. Su geçişi sırasında UV lamba yosun sporlarını ve yeşil suya neden olan bakterileri büyük oranda azaltacağından yeşil su problemi bir kaç gün içinde ortadan kalkıyor. Ancak dediğim gibi UV filtreyi aydınlatma aracı olarak düşünmeyin. Forumda bu konu ile ilgili epeyce bilgi var. Kolay gelsin.

http://www.akvaryum.com/forum/uv_-_ulltraviole_sterilizer_filtreler_k443246.asp
KAHROLASI YEŞİL SU
UV floresan alacağınızı yazmışsınız. Umarım yanlış anlaşmamışızdır. Kastettiğimiz dış filtreye bağlanan resimdeki gibi bir UV filtre.

 
KAHROLASI YEŞİL SU
Merhabalar;
Sorununuzun pastan olduğunu düşünmüyorum, daha evvel benimde başıma gelmişti. Sorun biyolojik kaynaklı ise bence en hızlı çözüm UV filtre. Akvaryum suyu müthiş berraklaşıyor. Sadece senede bir lamba değişmen gerekiyor ama bence değer.
500 litreden 50 litre bitkiliye
Merhabalar;
Kullanacağınız ışığın gücü ve tipi yetiştireceğiniz bitkiye göre değişir. Bakımı kolay düşük ışık gereksinimli bitkileri yetiştirebilirsiniz. Ben yaklaşık aynı büyüklükteki tankımda çınar, zeytin, rotala, comomba için 23W phlip. spiral tasarruflu ampul kullanıyorum. Yalnız şunu da söylemem lazım, yosun sorununu ancak UV filtre ile aşabildim.  Genelde grolux aquastar tavsiye ediliyor.
Kılıçkuyruk hamile mi?
Herkese merhabalar;

Akvaryumum iş yerinde olduğundan balığa ancak pazartesi günü bakabildim. Geldiğimde erkek kılıç kuyruğum ölmüştü, dişisinin karnı inmişti ama yavru göremedim. O zamandan beri başka balık ölmedi. Balıklarda hastalık belirtisi de görünmüyor yem alıyorlar, dolaşıyorlar. Umut Bey'in söylediği oldu galiba. 




Kubilay Bey beğendiğinize sevindim, ne yazık ki neon tetradan yana pek gülemedim. Tankımda 3 neon kaldı. Belki 3-4 tane daha alıp sürü yapabilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.