ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mithat1903
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Nisan 2014 23:14
Son Ziyaret:
08 Aralık 2014 19:31
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mithat şimşek
Doğum Tarihi:
20 Nisan 1979
Yaş:
45
İl:
Izmir
Meslek:
ziraat mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mithat ŞİMŞEK
125*50*60 ilangi

SON 10 MESAJI

Bitkili Canlı Doğuran Tank
 Herhangi bir şey yok, sadece ışık yansıması.
DEMASONİ AKVARYUM KURULUMU
 Selamlar,

Spaghetti kayanın çok küçük ve kıvrımlı gözenekleri olduğu için içerisinde çok miktarda yem ve dışkı artığı birikiyor. Bu da ileride nitrat birikmesi sorunu yaratabilir. Daha biyolojik denge oturmuş değildir sanırım.
Beyaz taşlarda kahverengi leke
 Resimdeki sarı renkli balığın gölgesine bakarsak akvaryumun sağ tarafından ışık geliyor. Büyük bir ihtimalle odanın pencereleri bu yönde. Zaten taşlar üzerindeki yosunlaşma da aynı yöne doğru bakıyor. Akvaryumu, pencereden giren ışığa maruz kalmayacak bir yere koyarsan bu yosun sorunun ortadan kalkacaktır.
Bitkili Canlı Doğuran Tank
[QUOTE=aliemregurler]Genel olarak güzel görünüyor yalnız eledoalar kisaltilsa veya arttırılsa daha da güzel durabilir. Birde taşın önündeki zemindeki yosun hakkında bilgi verirmisiniz cok dogal ve güzel görünuyorlar.[/QUOTE]

Selam Ali Bey,

Eloda' lar eski tanktan kalma bitkiler çok sevmiyorum fakat atmaya kıyamadım. Haklısınız boy olarak kısaltılabilir. Ben daha çok moss, anubias ve çim ve taban bitkileri üzerine yoğunlaşmak istiyorum. Görsellik olarak daha çok ilgimi çekmeye başladılar. Kyanın önünde iki adet ince yapraklı bitkinin adını soruyorsan '' Eleocharis Parvula ''
Saygılar.
İlk Tropheus İlangi Tankım
[QUOTE=alemadam]Şu anda tankınız diğerine nazaran gayet güzel olmuş.
Tebrik ediyorum. Size bir diğer tavsiyem artık tankın iç düzeni ile uğraşmayın. Balıklarınız yeni dekoruna alışsın, alıştıktan sonra dekoru değiştirmeniz strese girmelerine sebep olabilir. 

[/QUOTE]

Teşekkür ederim, tavsiyenize aynen katılıyorum. Aynı boyda yeni bireyler bulduğum zaman dekoru biraz değiştireceğim.
İlk Tropheus İlangi Tankım
Selam arkadaşlar,
Tavsiye üzerine tankın dekorunu değiştirdim. Oldukça fazla sayıda olan kayaları azalttım ve tehlike yaratabilecek mercanları çıkarttım. Balıklarımın rahat yaşayabileceği ortamı hazırlamak yerine başlangıçta kendi göz zevkime göre dizayn etmek benim hatamdı. Şimdi sanırım rahat, huzurlu ve minimum riskli bir ortam hazırlamışımdır.



Gerçi yeri değil ama affınıza sığınarak eski bir alışkanlığımın resmini de sizlere sunuyorum.


Sevgiler Saygılar.
İlk Tropheus İlangi Tankım
[QUOTE=wezir]Öncelikle hayırlı olsun. Yıllardır tropheus besleyen birisi olarak size ilk önerim içindeki bütün kayaları ve taşları çıkarın kendinize tamburlanmış taş edinin. Tropheuslar cok hareketli oldukları için yaralanmalara sebebiyet vermemek icin. Peysajcılarda taş marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Yavru besleyen birisi olarak akvaryumunuzu çok taşlarla doldurmayın. Çünkü akvaryumda ne kadar çok su olursa büyümelerine etki eder. Köşelere iki yuva ,ortaya bi taş koyabilirsiniz. Yuvaları yakın zamanda erkekler sahipleneceği için kavgalar başlayacaktır ,en azından tam olmasada kafanızda erkekler şekillenmeye başlar ve buna göre ihtiyacınız olacak balıklar için arayışa girebilirsiniz. (kesin sonuç anus vent kontolü gerekir). Kumunuz mercan kumu olsaymış daha iyi olurmuş Haftalık dip çekimine ve yemlemeye dikkat edin. Çabuk büyümeleri için kesinlikle canlı yem çok fazla protein ağırlıklı yem vermeyin. Aşağıdaki link benim akvaryumumdan. Örnek alabileceğini düşünüyorum. http://www.akvaryum.com/Forum/tropheus_akvaryumum_yeni_foto_k757033.asp
[/QUOTE]

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim üstadım. Şu anda balıklarıma uygun boyda yeni yavrular arıyorum. Akvaryum dekorunu kesinlikle değiştireceğim. Bu değişimi tanka yeni balık eklemesi yapacağım sırada halletmeyi düşünüyorum. Bu sayede olası kavgaları bir nebze olsun önleyebilirim diye düşünüyorum. Daha sade ve kaza riski daha az bir dekor tasarlıyacağım. İzmir / Bergama' da çok mükemmel şekil ve özelliklere sahip bir taş işleme fabrikasında yöneticilik yapan bir arkadaşım var. Tropheus tankına uygun olabilecek taşları inceleyip biraz daha bilgi sahibi olduğumda bu malzemeleri rahatlıkla temin edebilirim.
İlk Tropheus İlangi Tankım
Teşekkür ederim. Evet haklısınız, mercanları çıkarttım. Şimdi aynı boyda ilangi arıyorum. Yaklaşık 10-15 adet arası satın alacağım. Akvaryum dekorunu değiştirip karanlık bir ortamda ilave edeceğim.
İlk Tropheus İlangi Tankım
Fotoğraf:


Boyut (cm): 125*50*60
Kapasite (litre): 375 lt
Canlılar: İlangi

Malzemeler: 300 watt ısıtıcı, Tetratec EX 1200 dış filtre, hava motoru, kuvars kum, moonstone ve spagetti kaya, iki adet mercan.

Akvaryum Bakımı: Haftada bir % 20' lik su değişimi.

Kullanılan Yemler: Tetra Pro Vegetablet, Tropical Spirulina Granulat, Dainichi Cichlid Veggie Fx.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Sadece su değişimlerinde tuz ilavesi.

Herkese sevgiler ve saygılar. Yaklaşık 3 ay önce 125*50*60 ölçülerinde hazır yapılmış bir tank satın aldım. Daha önce Cichlid türü bir balık hiç beslemedim. İlk zamanlarda aklımda malawi türleri beslemek vardı. Bu forumu uzun zamandır takip ediyorum. Yazılan makaleleri, deneyimleri okudukça bana mutluluk verecek, kafamı iş stresinden sıfırlayacak olan türün Tropheus olduğuna karar verdim. Çok hareketli ve çok sosyal canlılar. 
İki ay önce 13 adet ilangi yavrusu aldım. Elbette kolonide erkek ve dişi oranı belli bir sayıda olması gerekiyor. Fakat ben ve satın aldığım akvaryumcu henüz yavru olan bu 13 adet balığın cinsiyetlerini ayırt edemediğimiz için ben hepsini satın aldım. 
Malzeme temizliği, Bakteri ilavesi, suyun ph dengesi, su sıcaklığı gibi çeşitli kritik kontrolleri yaptıktan sonra balıklarımı yeni tankıma ekledim. Muhakkak bazı konularda hatam oldu ki ilk 13 gün içerisinde maalesef 8 adet balığım öldü. Yaklaşık 45 gündür geriye kalan 5 adet balığım sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam ediyor ve bana büyük bir mutluluk veriyorlar.
Şu anda geriye kalan 5 balığımın cinsiyetlerini bilmiyorum. Bu durum ilerisi için aklımda hep soru işaretlerine sebep oluyor. Bazen ikilem içerisinde kalıyorum. Ya vakit geçirmeden yeni balık takviyesi yapayım diyorum ya da biraz daha bekleyip şimdiki erkek / dişi oranını anlamaya çalışayım diyorum. Belkide şimdiki erkek / dişi oranı ne olursa olsun bu 5 adetlik sayı yeterli olmayabilir de, bilemiyorum bu tür hakkında oldukça yeniyim. Sanırım bu konuda bana yön verebilirsiniz.
Saygılarımla.


Bülent ÖNER2014-04-12 11:26:24

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.