ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erdalyalcin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ağustos 2015 17:57
Son Ziyaret:
18 Mayıs 2019 06:32
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdal Yalçın
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erdal Yalçın

SON 4 MESAJI

Yeni Kurduğum Akvaryumda Fikir Ve Öneri Talebim.
Evet dalga boylarına dikkat etmeniz gerekiyor, forumdan o konuda bilgi edinmişsinizdir zaten. Ben sadece toplam güce dikkat çekmek istiyorum. Ledler floresanlara göre çok daha fazla ışık yayıyor. Bunu özellikle dikkate alın.

Kendiniz yapacaksanız bir diğer tavsiyem de, güçlü bir soğutma sistemi kullanmanız. Ve aynı zamanda yapıştırıcaları sıcaktan ve nemden etkilenmeyecek bir şekilde seçmeniz. Yoksa zamanla sıcaklığın ektisi ile eriyebiliyor.
Yeni Kurduğum Akvaryumda Fikir Ve Öneri Talebim.
280 litre akvaryumda, 72 watt led kullanıyorum. İnternetten fişe tak çalıştır sipariş ettim ama hangi dalgaboyu led'ten kaçar tane olacağını ben belirledim. 350 lira maliyeti oldu bana. Kendiniz yapmanız durumunda bu rakam daha aşağılara düşecektir. Fakat şunu belirtmek isterim ki, 300 litreye bile 72 watt ışık fazla geldi, önce yosun oluşumu başladı, şuan da başım yeşil su ile belada. Işıklandırma süreleri günde 3 saate kadar düşürdüm. Led alırken toplam elektrik gücünü iyi hesaplayın, iyi araştırın.
Su Piresi Üretimi Tecrübelerim, Püf Noktaları Vb.
Tül yavruluku kontrol ettim ama çıkabilecekleri bir yer bulamadım. Akşam yatana kadar baktım, hepsi içindeydi fakat sabah uyandığımda yine gitmişler. Gece ne oluyorsa artık. Bu sırada büyük boy kepçe ve bir süzgeç ile sorunu çözdüm.

Sormak istediğim bir diğer konu, su pirelerini balıklara ne kadar vermeli. Yaklaşık 40 tane yavru-damızlık altı sayılabilecek canlı doğuran balığım var. Fazla verilen su piresi yenmez ise sorun değil suyu kirletmiyor. Ama balıkların pireleri fazla yemeleri sorun yaratır mı ?
Su Piresi Üretimi Tecrübelerim, Püf Noktaları Vb.
Merhabalar. 300 litre bitkili ve canlı doğuran akvaryumum var. Başım yeşil sorunu ile belada. Görüş mesafesi 15cmlere kadar düştü. Sorundan kurtulmak için ışıklandırmayı kapattım, gübre vermeyi bıraktım. Bir miktar ilerleme kaydetsem de bu seferde bitkilerim zayıflamaya başladı. Bu şekilde çok fazla dayanamazlar. Çözüm olarak su piresini demeyi düşündüm ve siteden bir arkadaştan su piresi edindim. Ayrı bir kapta deneme yaptım ve gerçekten yeşil suyu tükettiklerini gördüm. Fakat bunu 300 litrelik akvaryumda uygulamam lazım ki sorun burada baş gösteriyor. Akvaryumda balıklar da mevcut. Aynı akvaryumda hem su pirelerini hem de balıkları beslemenin bir yolu var mıdır?
Su pirelerini tül yavruluk içine koydum, işe yaramış gibi gözüktü pireler dışarı çıkamıyor, balıklar içeri giremiyordu. Fakat sabah uyandığımda pirelerden eser yoktu. Anlamadığım bir şekilde çıkmayı başarmışlar. Akvaryumda balıkları ve pireleri birbirinden ayıracak ama su geçişine izin verecek bir sistem bulmam gerekiyor. Bu konuda sizden yorumlarınızı bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 29 Online Kullanıcı, 16 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.