ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dexter86
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Mayıs 2017 00:00
Son Ziyaret:
04 Aralık 2020 13:19
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
dexter86
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

dexter86

SON 4 MESAJI

Sarı Prenses Yavruları Tekrar Topluyor
Arkadaşlar merhaba, 1 yıllık bir karma ciklet akvaryumum var. 1 yıldır ağzı dolu olan anne balıkları ne kusturdum nede ayrı bir tanka aldım. Haliyle yavrular hep yeniliyprdu veya doğal seleksiyon ile güçlü ve kurnaz olanşar bir şekilde yaşamayı başarıyorlardı.

1 hafta önce sarı prensesimin ağzı o ladar doluyduki tahminim 15 günlük olmuştu yavrular. Bitkin ve aç kaşmış olsa gerekki diğer balıkların dikkatini çekti durgunluğu ve saldırmaya başladılar. Ayrı bir tanka aldım ve 11 tane yavru aldım. Yumurta kesecikleri var fakat canavar gibi yüzüyorlar.

Baharat öğütücüsünde yemleri çektim ve veriyorum. Suyun ısısını 26 dereceye ayarladım. Yem ve ısı olayında bir hata yaptımmı bilmiyorum. Sizce bu yaptıklarım doğrumu ve ayrıyetten önerebileceğiniz birşeyler varmı?
Teras Da Üretim
Değerli yorumlarınız için teşekkürler fakat terasdan vazgeçtim 1 +1 evim kiradaydı ve kiracı çıkacakmış 1 ay sonra orayı tamamiyle bu iş için kullanmak istiyorum. Çevremden balık konusunda genelde sizlerin yorumları gibi yorumlar aldım lezzet konusunda hareketsiz kalacaklarından dolayı pek tavsiye edilmiyor sanırım fakat karides yetiştiriciliğini kurcalıyorum sizler ne düşünürsünüz bu konu hakkında. Balıktansa karides olayı daha bir mantıklı geldi bu konu hakkında yetiştirilmesi daha kolay olduğu yönünde birkaç pdf indirdim içinizde karides yetiştiren ve işin detayını paylaşacak üstatlar var ise sevinirim.

Ne gerek var uğraşma al pazardan,balıkçıdan mantığı bana çok ters :)
Böyle düşünseydim rakımı halen tekelden alıyor olurdum.
Balık konusu olmasada çok lezzetli mezeler yapabileceğim karides konusunda bilgilendirme yapabilirseniz çok çok iyi olur.



[QUOTE=erkan candemir]Teras çatıdaysa; önce bir inşaat mühendisine danışın; gece tepenize inmesin.[8)]

İyi bir içici ve balık yer olarak bildiklerimi paylaşayım. Çiftlik balıklarının lezzetsizliğinin ana sebebi hareketsizliktir. Aynı şey tavuklar/inekler için de geçerli biliyorsunuz. Hareket etmeyen hayvan lezzetsiz oluyor, istediğiniz kaliteli yemi, istediğiniz hayvana verin fark etmez.

Kısa sonuç; iyi bir akıntı sağlarsanız, lezzetli balıklarınız olur. Tabii bir de iyi bir filtrasyon şart. Ama elektrik konusunda astarı yüzünü geçer mi?? Bilemem. Kolay gelsin.

İzmir'de ya da yakınlardaysanız; rakınızı test etmek isterim. E hadi davetinizi bekliyorum[:lol:][/QUOTE]

Merhabalar maalesef ankaradayım izmirde olsaydım inanın seve seve paylaşırdım[:)]
Teras Da Üretim
İlk başta belirtiğim üzere konuya yabancıyım ve sizlerden bu konu hakkında öğrenecek çok şey var gibi.
Ben bu üretimi yemek üzerine düşünüyorum. Sizinde bahsettiğiniz gibi bahçemde yeşilliğim rokam mevcut ee rakımıda kendim yapıyorum balık kısmınıda teras da halledebilirsem voltranı oluşturacağım [:)))] fakat lezzet farkı olayını hiç düşünmemeiştim daha doğrusu çok büyük farklılıklar göstereceğini düşünmemiştim. Peki şöyle diyeyim;

a) lezzet ve üreme süresi bakımından terasda 400-500 litre bir akvaryumda memnun kalacağım tür seçimi sizce hangisi olmalıdır,karides gibi kabuklu canlılarda dahil.
b) Bahsettiğiniz lezzet kısmı size sorun çıkartır olmaz hiç denemeyin yolun başındayken şimdiden vazgeçin .

Seçeneklerinden sizler tecrübe sahibi üstatlar hangisi seçersiniz,nedenleri ile birlikte.[EDIT]dexter86,2017-05-24 07:31:45[/EDIT]
Teras Da Üretim
Öncelikle herkese saygılar selamlar,

Balık olayına henüz çok yabancıyım fakat merakım çok fazla ve işin ticaret kısmında değilim öncelikle bunu ifade etmeliyim. Ben nacizane evimde şarabımı ve rakımı kendime kadar yapan bir distilasyon hobicisiyim. Yaklaşık 1 yıldır kendi rakımı yapıyorum ve içiyorum ne distile içkilerde nede balık yetiştiriciliği ile ilgili bir ticaret kaygım yok fakat kendime kadar terasımda tatlı su balıkları türlerinden hangi türleri üretmemi tavsiye edersiniz.

Youtube de videolara bakarken eski buzdolabından çiftlik yapan videolara rastladım ve merakım biraz daha büyüdü. Müstakil bir dublekste oturmaktayım ve terasımı bu yıl açtırıp bu üretim işine girmek istiyorum. Tatlı su levreği,alabalık,sazan,yayın balığı vs sizce bunlardan hangisinin üretimi daha basit ve üretim yapacağım mekana göre uyumludur?

Düt: Akvaryum olarak eski buzdolaplarından kullanmayı düşünüyorum.

Değerli görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 16 Online Kullanıcı, 9 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.