ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Maviphyst
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
108
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ağustos 2022 21:51
Son Ziyaret:
2 Saat 43 Dakika önce
Toplam Mesaj:
105 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
18 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Daha Büyük Akvaryum
[QUOTE=LetsGreatAgain]Tabana gömülen kapsül gübrelerden kullandım, içeriğide makro ve mikro elementler açısından zengin gözüküyor ama ne kadar doğru bilemedim, 2 ay boyunca kontrollü salınım yapacağı söylemdi yeterli olur mu bitkiler için,

Cabombalar küçük akvaryumda hergün boy atıyorlardı büyüğe geçince tıkandı hatta geriye gitmeye başladılar, sanırım küçük akvaryumun co2 ve diğer atıkların yoğun olması sebebiyle bitkiler açısından avantajı var. Tabi aydınlatma da küçük akvaryuma çok daha fazla etki yapıyordu,

Peki bu Cabombalar ve parvula çürüyüp gider mi,

Öyle ise şimdiden çıkartayım akvaryumu batırmadan

Amazon
Anubias
Eledoa

Almayı Düşünüyorum bu bitkiler aydınlatma ve gübre ile yetişirler mi ne düşünüyorsunuz

Co2 illa ki gerekecek sanırım, ilerde alabilirim aslında ama şuan için alışma sürecinde co2 olmadan idare edebilir miyim bu bitkiler ile[/QUOTE]

Kapsül yeterli ekstra sıvı gübreler kullanmayın hemen fazla gelir yosun sorunu çıkmasın başınıza.
Cabombayı sökmeye gerek yok küçük akvaryumda atlatabildiyse adaptasyon sürecini burda da atlatır boylanmaya başlar.Parvula hayatta kalabilir ama yandan sürgün verip zemini kaplamaz.Yeşilliğini kaybederse çıkarıp atarsın.
Amazon,Anubias,Eledoa kolay ekstra bakım istemiyor.Anubias yavaş büyüyor çok dayanıklı bir bitki loş ışık yeterli.Diğerleri iyi bir ışıklandırma ile az gübre desteğiyle çok hızlı boylanırlar.
Co2 için limon tuzu karbonat sistemi gayet uzun gidiyor Bana göre en hesaplı çözüm bu.Yapılışı forumda ve youtube'da var.
Daha Büyük Akvaryum
Co2 ve gübre olmadan parvula çürüyüp gidecektir.Tetralar japonu didikleyip rahat bırakmazlar.Çöpçü küçük bir tür ise tetraları ve onları en az 6'şarlık sürüler halinde bakabilirsiniz.
Tanktaki Çirkin Oluşumlar
Yosun oluşumu oda yeterli besin ve ışık bulamadığı için beyazlaşıyor.zararsız
Japon Balığım Hasta Mı
Balık sağlıklı gözükmüyor zebrayla birlikte tutmaya devam edersen kuyruklarını didiklemeye devam eder fazla yaşatmazlar.
Japon Balığı Hakkinda
Hacim pek iç açıcı görünmüyor daha büyük bir akvaryuma geçene kadar 3-4 günde bir yüzde 20-30 dinlenmiş su değişimiyle idare edebilir.(İdeali japon başına 40 litre)
Filtre için en ucuz çözüm pipo filtre koyabilirsiniz iç filtrelerin bakteri tutacak bir hacmi yok maalesef.(filtreyi dinlenmiş su veya akvaryum suyuyla temizliceksiniz.)
Tabana ince taneli dere kumu koyarsınız japonlar karıştırmayı sever.Renkli herhangi bir taş,kum plastik dekor kullanmayın.
Yem olarak petshopun verdikleri yerine sera,hikari,tetra vb. kaliteli markaların goldfish pelet yemlerini;Ek olarak Tetra Goldfish Flakes gibi pul yemleri sindirimleri rahatlasın çeşit olsun diye alabilirsiniz.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236162/010520240009051.jpg[/IMG]
Japon Balığı Hakkinda
Geniş açıdan akvaryumu gösteren bir fotoğraf,balıkları gösteren bir fotoğraf akvaryum litre,filtre,kum kullandığınız yemleri belirtirseniz doğru yanlış ne yaptığınızı öğrenmek için daha sağlıklı cevaplar alırsınız.

*Japonlar yumurta dökerler ağzına sığan herşeyi yedikleri için yavru olması olası değil.Akıntıyla hareket eden Yem artığı,dışkı,yosun vs. olabilir.
Japon Balığı Beyaz Benekmi Veya Nedir ?
[QUOTE=texper]

Selam evet ayırdım ama ne gibi bir antibiyotik almam gerekiyor tam rahatsızlıgı nedir bilmiyorum çünkü[/QUOTE]

seranın ilaçlarından bactopur mycopur omnipur hangisini bulabilirseniz; Kutuda yazdığı kadar balığı ayrı bir kaba alarak günlük düzenli su değişimiyle takip edin ,balık enfeksiyondan kurtulup mukoza yeniden oluşunca yara iyileşmeye başlar.
Bu Filtre Nasıldır?
Kendi sitesi daha uygun oradan alın güvenli
Japon Balığı Hastalık
O deniz kabukları renkli taşlar önce suyu sonra balığı hasta eder.Onları çıkarıp basit dere kumu koyun.
Dışkı ip gibi uzar anormal bir durum değil balığın renginin solması şeffaflaşması,yer yer kanlanmalar,kuyrukta şaçaklanma tek parça görünümün kaybolması ve yüzgeclerin dik tutulmaması bunlar zaman zaman şu değerleri bozulursa oluşan durumlar.Hepsinin aynı anda olması bu şekilde ileri seviyede olması balığın uzun süre yetersiz şartlarda kaldığını gösteriyor.
Dikkat edilecekler;
Balık başı 40 litre,
pipo şelale diş filtre vb.biyolojik filtrasyon gerçekleştirecek bir hacmi olan filtre seçimi
Plastik süs deniz kabuğu vs doğal ortamında olmayan hicbir nesnenin akvaryuma koyulmamasi
Günde 1-2 defa 2 dkda bitirilecek yemleme
Haftalık Dinlenmiş su değişimi
Bitkili Tank Işık Hk.
Yazan değerler yeterli olur.Bitki için Armatür alırken Isınma sorunu,malzeme kalitesine dikkat edin.Günde 8 saat çalışıcak

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.