ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BETutkuTa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mayıs 2023 12:53
Son Ziyaret:
10 Nisan 2025 19:16
Toplam Mesaj:
41 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
11 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Utku kuvancı
Doğum Tarihi:
15 Ağustos 2002
Yaş:
22
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

UTku KUvANcı

SON 10 MESAJI

Suyum Sürekli Bulanıyor
[QUOTE=valarmorghulis12]

Her konunun altına yapay zekadan alınmış cevapları yazmanın kağıt üzerinde bir zararı yok ama forumun havasını bozuyor...[/QUOTE]Yapay zeka yazmıyor yazıları sadece bazı yazılarımı yapay zekaya üslüp ve yazım kuralları bakımından yeniden düzenletme yapıyorum eğer rahatsız ediyorsa insanları birdaha yapmam uyarın için teşekkürler.[:)]
Hastalık
[QUOTE=emeklivolkan]Merhaba,

50 lt ilk bir tankta lepistes bakıyorum. 1 hafta-10günde bir dip çekimi ve taze su ekleme şeklinde bakım yapıyorum. Dip çekimi sırasında filtre temizliğini de akvaryum suyu ile yapıp tekrar takıyorum.Suyun sıcaklığı stabil olarak 23-24 derece aralığında. Fotoğrafta görüleceği üzere balıkta önce karın çökmesi ve daha sonra buna paralel olarak kuyruk parçalanması başlıyor. Daha önce bu nedenden bir balığım daha öldü. Bu da aynı yolda gidiyor. Tedavi yöntemi hakkında acil bilgi ve yardıma ihtiyacım var.İnternette bu konuda çok fazla bilgi kirliliği olduğundan sizlerden ricam konu hakkında kesin bilgisi olanların cevap yazmasıdır.Sonuçta bu hayvanlar birer canlı, farazi bilgilerle üstlerinde deney yapmamızı hak etmiyorlar. Vakit ayırıp cevap yazacaklara şimdiden teşekkür ederim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249498/090420251748551.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249498/090420251748441.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249498/090420251748171.jpg[/IMG][/QUOTE]Bunlar genelde iç parazit ya da bakteriyel bir enfeksiyonun belirtileri olabilir. Balığın karın çökmesi ve kuyruk parçalanması, vücut fonksiyonlarının düzgün gitmediğini gösteriyor. Öncelikle suyun kalitesini kontrol et, amonyak ve nitrit seviyeleri sıfır olmalı. Su değişimlerini biraz daha sık yap. Balığa antibiyotik tedavisi uygulaman gerekebilir, "API Erythromycin" gibi bir ilaç işini görebilir. Eğer iç parazit varsa, "Praziquantel" içeren bir ürün de kullanabilirsin. Tedaviye başlarken balığı izole etmek iyi olur, böylece diğer balıklara geçmez.
Electrik Blue Acar Yumurtalarını Yemesi
[QUOTE=Mustafa Yücel][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256359/090420251916391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256359/090420251917071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256359/090420251917271.jpg[/IMG]

Merhaba, 500 litrelik tankima yavru-ergen olarak düşündüğüm 15 tane eba aldim 1 hafta önce. 3 gün önce biri bir yaprağa yumurtladi. Bugün yumurtalarının yapısını bozulduğunu fark ettim kısa süre sonra baba onları yedi yada anne başında tek bir balık duruyordu. Şimdi fotoğraftaki gibi başka bir yaprağa yumurtladilar ve çift olarak duruyor. Başka bir tanka almama gerek varmı. Burda çoğalabirler mi. Diğeri yumurtasını niye yedi. Diğer çift arada kavga ediyor acaba niye? Yumurtalarının başında bekleyen balık aç kalırmı ? Sürekli yumurtlamaları onları zayıf düşürüp. Ömürlerini kısaltmaz mı[/QUOTE]Yumurtaların bozulup yenmesi, stres veya güvenlik eksikliği yüzünden olabilir. Diğer balıklar rahatsız ediyorsa, çiftin güvenli hissetmemesi normal. Çiftlerin kavga etmesi yer veya eş kavgası olabilir. Yumurtlayıp durmak balıkları zayıflatabilir ve ömürlerini kısaltabilir. Başka bir tanka almak en iyisi, çünkü güvenli bir ortamda çoğalmaları daha sağlıklı olur. Ayrıca, dekorasyonu değiştirip daha fazla saklanma alanı sağlamak da çözüm olabilir.
Solungac Patlamasi
[QUOTE=Artizz38][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/257593/090420251801021.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/257593/090420252156561.jpg[/IMG]

Merhaba Green Terror Yavrusu Aldım Fakat Solungacin Erdiğini Yada Patladığını Gördüm Yem Yeme Konusunda Ve Halsizlik Konusunda Sorunu Yok Tekrar Çıkar Mi Solungaci Yoksa Ölür Mü?[/QUOTE]Eğer solungaçta ciddi bir hasar varsa, öncelikle balığı izole etmen gerekebilir, çünkü bu tür yaralar enfeksiyon riski taşır. Akvaryumun su kalitesini çok iyi tutman şart, suyun pH'ı, amonyak ve nitrit seviyelerini kontrol et. Yaranın enfekte olmaması için antibakteriyel bir tedavi kullanabilirsin, ama bu çok zorlayıcı bir durum. Balığa özel bir solungaç tedavisi de uygulayabilirsin, fakat unutma, solungaç hasarı çok ciddi bir sorun, iyileşme olasılığı düşük. Eğer balık hala yem yiyip halsizleşmiyorsa, belki şansı olabilir, ama ilerleyen günlerde kötüleşirse ne yazık ki kurtarma şansı çok düşük.[x(]
Beyaz Benek Var Destek Bekliyorum
Beyaz benek için ilaç yerine tuz kullanabilirsin, akvaryuma %1'lik tuz eklemek etkili olabilir. Sıcaklığı 30 dereceye çıkar, bu da yardımcı olur. Eğer ilaç kullanacaksan, "Ich-X" iyi bir tercih olur, genelde etkili ve güvenilir. Filtreyi kapatmayı unutma, çünkü ilaçlar filtreyi etkileyebilir. Su kalitesine dikkat et, düzenli su değişimi yap sorunun umarım çözülür.
Hayırlı geceler.[:)]
Suyum Sürekli Bulanıyor
[QUOTE=Yücel1962]Merhabalar herkese ilk defa bir konuyu çözemedim ve yardımınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.
44 litre ve 10 litre olmak üzere iki akvaryumum var.
44 litrelik akvaryumum hiç bir zaman berraklaşmıyor. Sürekli bir toz bulutu var ve en son tekrar kendi kendine bulanınca buradan yardım alma gereği duydum.Filtrem yeterli su değişimimi düzgün bir şekilde yapıyorum içerisinde 3 adet yavru balığım bulunmakta zaten.Yorumlarınızı buna göre yapınız lütfen.
Akvaryumu ilk kurduğumda netleşmesi 4 gün falan sürdü.
İçerisinde silis ve beyaz kum karışık aynı zamanda volkan kayaları mevcut 1cm çaplarında.
Netleşiyor tekrar bulanıyor netleşiyor tekrar bulanıyor mesela bir hafta netleşme süreci oldu ama daha sonra tekrar bir anda bulanma başladı ve dipte de değil suyun tamamında çözüm önerileriniz nelerdir?[:?][/QUOTE]Sürekli bulanık su gerçekten sinir bozucu olabilir. Filtren yeterli çalışıyor mu, ona bakmakta fayda var. Eğer filtre iyi çalışıyorsa, silis ve beyaz kum karışımının zaman zaman mikro organizma artışı yapması suyu bulandırabilir. Bu, akvaryumun biyolojik dengesinin oturmasıyla geçebilir. Bir süre daha sabırlı olup düzenli su değişimi yaparak ve fazla yem bırakmamaya dikkat ederek sorunu çözebilirsin. Akvaryumda biraz daha denge sağlandıkça suyun netleşmesi gerekir.
Karides + Sivrisinek Rasbora?
Bence ivrisinek Rasboralar (Boraras brigittae) karides yavrularını çok büyük ihtimalle yemeyecektir, çünkü gerçekten çok küçükler. Ember tetralar daha büyük oldukları için yavruları yiyebiliyorlar ama Rasboralar genelde o kadar aç gözlü değiller. Ancak, bazen küçük balıklar bile yavruları bir şekilde avlayabiliyor, o yüzden dikkatli gözlem yapman iyi olur. Eğer 22 litrelik tankına 6 tane eklemeyi düşünüyorsan, karidesler için de fazla sorun olmayabilir, çünkü Rasboralar çok aktif değil ve büyük akvaryumlarda bu kadar küçük balıklar birbirini pek rahatsız etmez. Ancak, karideslerin yavruları çok fazlaysa canlı yükü artmış olabilir, bu yüzden biraz dikkat etmen gerekecek. Yani, karideslerin rahatsız olmazsa güzel bir uyum yakalayabilirsin, ama gözlem yapman iyi olur.
Channa Limbata Mı Melekmi?
Bence 86x45x60 ölçülerindeki akvaryumda melek balıkları daha uygun olabilir. 10 adet yavru melek alıp büyütmek keyifli olur, çünkü genelde sakin ve barışçıl olurlar, grupta daha mutlu ederler. Ama eğer biraz aksiyon arıyorsan, Channa limbata da başka bir deneyim sunar. Bunlar biraz daha agresif ve avcı balıklardır, bu yüzden birden fazla besleyeceksen yerleşim düzenini iyi yapman gerekebilir. Kısacası, sakin bir ortam istiyorsan melekler, biraz heyecan arıyorsan Channa limbata daha eğlenceli olabilir.
Hangi Balık Türünü Secmeliyim
Bence 36 litrelik bir akvaryum için en mantıklı seçenek ya tek bir beta koyup yanına birkaç salyangoz eklemek ya da küçük bir sürü balığı grubu oluşturmak.[EDIT]BETutkuTa,2025-04-10 00:54:33[/EDIT]
50 Litre Akvaryum Tür Tavsiye
Bence beta balığının yanına, salyangoz türleri dışında başka bir canlı eklenmemeli. Tabii ki karar size ait, ancak bu benim kişisel görüşüm. Şimdiye kadar birçok beta balığı besledim ve farklı türde balıklar eklemeyi denedim. Ancak beta balığımın bu durumdan mutsuz olduğunu gözlemledim; daha az hareket ediyor, yeme ilgisi azalıyor ve genel olarak davranışları değişiyordu.

Tabii ki herkesin deneyimi farklı olabilir. Siz de denemek isterseniz, balığınızın davranışlarını dikkatle gözlemleyin. Eğer eskisi gibi hareket ediyorsa ve yeme ilgisini kaybetmiyorsa, birlikte beslemeye devam edebilirsiniz.
Hayırlı geceler.[:)]








SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.