ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lethian
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Temmuz 2024 12:26
Son Ziyaret:
11 Saat 47 Dakika önce
Toplam Mesaj:
5 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mert karasimsek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mert karasimsek

SON 5 MESAJI

Kabuksuz Artemia Boş Bir Yem Mi?
[QUOTE=MertSoyumert]Merhaba, dekapsüle artemia dünyanın en iyi yemi olmasa da iyi bir yemdir, tecrübeyle sabittir. Artemia çıkartamadığım zaman dekapsüle artemia veririm.

Asıl Gemma marka yemi değiştirirseniz iyi olacak. Size yavrular için canlı yem dışındaki tavsiyem şunlardır:
- Sera Micron (toz yem, içeriği çok iyi, yeni doğanlar için ideal)
- toz haline getirilmiş New Life Spectrum Grow, balıklar taneleri yiyebilecek boya gelince ezmeden de devam edebilirsiniz ama kısa sürede tankınızda her boy lepistes olacak zaten.
- Hikari First Bites, bulması zor bir yer. Bazı alışveriş sitelerinden bulabilme ihtimaliniz var, ama son tüketim tarihine dikkat etmek gerekiyor.

Dekapsüle artemianın yanında bu yemlerden birini verebilirsiniz.

[/QUOTE]

teşekkürler. tavsiye ettiğiniz yemleri bulabilirsem alacağım bulamazsam internetten artemia ile beraber alırım çoğu kutudan bölme satılıyor onlara güvenemediğim için almıyorum.
Kabuksuz Artemia Boş Bir Yem Mi?
[QUOTE=Hidro Dinamik]Sizi dükkandan eli boş çıkarmamak için öyle demiştir.

Artemianın tek olayı besin değeri değil, boyutuda. Yavrular ilk doğduğunda öyle her yemi ısırıp hızlıca tüketemiyor. Hele yetişkinler varsa yeterince beslenemedikleri oluyor. Bilindik bir markanın micron yemlerindende alsanız benzer fiyata gelir.

Boylanma sadece yemle alakalı değil; genetik, akvaryum hacmi, canlı yoğunluğu gibi faktörlerede bağlı.
[/QUOTE]

evet bana zaten başka bir yem önerdi denemek için biraz aldım. toz gibi suya düşünce yüzeyde hiç gözükmüyor ama yüzeyde dağılıyor ışık ile bakınca belli oluyor dağılıyor. cevap için teşekkür ederim.
Kabuksuz Artemia Boş Bir Yem Mi?
Öncelikle balık bakma ve akvaryum işinde çok yeniyim. 1.5 ay önce 4 tane lepistes alarak başladım. balıkları aldıktan 2-3 gün sonra balıklar doğurunca biraz araştırma yaparak en iyi nasıl bakarım diye düşündüm ve normal artemia hem pahalı hem daha çok uğraştırıyor diye kabuksuz artemia ile beslemeye karar verdim. balıklar doğduğundan beri yaklaşık 1 aydır kabuksuz artemia ve gemma marka bir yavru yemi ile besliyorum.
geçen gün yine kabuksuz artemia almak için pet shoplara gittim hiçbirinde bulamadım bir tanesi bana kabuksuz artemia tamamen insan kandırmaya yönelik boş iş, besin değeri çok düşük vs. dedi. tabii ki normal artemia gibi olmayacağını biliyorum ama araştırdığımda da tamamen boş iş denecek kadar kötü diyen kimse görmedim. yani kabuksuz artemia diğer yemlerden farkı yoksa gidip boşuna internetten sipariş vs. uğraşmayayım hem de daha fazla para vermeyeyim diye düşünüyorum.

burda çok tecrübeli kişiler var o yüzden sizlere sormak istedim. sizce kabuksuz artemia boş bir yem mi?

beslediğim balıkların yavruları öyle özel tür lepistes falan değil petshoptan aldığım yaşlı olduklarını düşündüğüm sıradan bakımsız denecek balıkların yavruları ama internette 1 aylık lepistes yavrularına baktığımda sanki benim balıklar daha az gelişmiş duruyor, benim balıklar 35-40 günlük falan. fotoğraf yükleyeceğim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/248724/270820241654061.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/248724/270820241654271.jpg[/IMG]
Lepistes Yavru Bakımı Ve Su Değişimi
[QUOTE=Muhammedcay]

öncelikle fanus da filtre olmadan yavrular kaybedersin yavruluğun yoksa 500ml su şişesinin ağzını kes iğne ile delikelr aç iple akvaryum içine tak
yeme gelince yavru balık yemi diye int yaz onlardan temin et çünkü çok ufak yem toz gibi ve fazla da verme yumurta sarısını da haftada 2 sefer 1 öğün verebilirsin
becerebilirsen artemia çıkart canlı yen olarak onunlada besleyebilirsin en basit yöntemi süngerde artemia çıkartma diye arattır o şekilde basit olur[/QUOTE]

yavruluğum var ama yavruluk çok küçük olur diye düşündüğümden oraya koymak istemedim. sizce 20 yavru balık için yavruluk küçük olmaz mı? zaten yetişkin balıkların olduğu akvaryumum da çok küçük 8 litre. eski filtrem hala duruyormuş onu akvaryuma taktım onu değişmeli olarak fanusa takmayı düşündüm ama yavruları çekmesinden korktum.

[QUOTE=muratdeg]Şöyle bir video hazırlamıştım, yararlı olacaktır: [VID]https://www.youtube.com/watch?v=nAMNsI3PIKM[/VID][/QUOTE][QUOTE=muratdeg]Şöyle bir video hazırlamıştım, yararlı olacaktır: [VID]https://www.youtube.com/watch?v=nAMNsI3PIKM[/VID][/QUOTE]
videoyu izledim teşekkür ederim dediklerinizi yapmaya çalışacağım.
Lepistes Yavru Bakımı Ve Su Değişimi
2 hafta önce bundan yıllar evvel daha çocukken balık baktığım küçük akvaryumumu buldum. tekrar balık bakma hevesim geldi ve bakımı kolay olur diye lepistes aldım. yaklaşık 3-4 gün önce de aldığım üç dişiden ikisi doğurdu. hatta sanırım biri hala doğurmaya devam ediyor. kurtarabildiğim yavruları yine çocukken japon balığı baktığım bir fanusum vardı ona aktardım. yaklaşık 20 yavru var şu an. biraz araştırdım yumurta sarısı vs. vermek lepistes yavrusu için iyimiş. haşladığım yumurta sarısını süzgeçe koyup akvaryum suyu ile ıslatıp yavrulara günde 3-4 defa veriyorum. normal yem de atıyorum ama artık yemler yiyemeyecek kadar büyük olduğu için mi( ufalayabildiğim kadar ufaladım) ya da beğenmiyorlar mı bilmiyorum. yem de zaten pet shopçunun kendi paketlediği açıktan sattığı bir yem. herhalde oldukça kalitesizdir daha iyisini almam gerekiyor sanırım.

benim asıl sorum; ben yumurta sarısı veriyorum yem atıyorum vs. bu fanus baya kalitesiz bir suya dönüşüyor. sizce ben bu yavruların olduğu fanusun suyunu ne kadar sürede bir değiştirmeliyim? dip çekimi yapmayı denedim fanusun geometrik şeklinden dolayı çok işe yarıyor gibi gelmedi. kenarlardaki pislikleri yem artıklarını vs. alamıyorum ve fanusta elimi, hortumu hareket ettirdiğimden su çok fazla bulanıyor. bildiğim kadarıyla dipteki suyun yukarı çıkması iyi bir şey değil. komple suyu değiştirsem çok mu yanlış olur? fanusun suyunu ne kadar sürede bir değiştirmeliyim?

bir de ne kadar süre yumurta sarısı vermeliyim? daha sonrasında artemia yemlerden vs. bahsediliyor. bu konuda hiçbir bilgim yok. artemia yem şart mıdır?

biliyorum forumlarda lepistes yavruları ile ilgili bir sürü başlık ve bilgi var ama herkes farklı bir şey söylediği için ve istediğim cevapları bulamadığım için sormak sizlere danışmak istedim. yardımcı olursanız sevinirim .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.